Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(リツイート順)

726
Tatsız aşa tuz neylesin, Akılsız başa söz neylesin. Kendilerini o kadar uyardık. Akla davet ettik. Ama nafile. Kuru tutmak için milyarlarca dolar rezerv erittiler. DÇM'den bozma KKM ile bütçeye milyarlarca liralık yük getirdiler. Sonuç: Kur gördüğü yeri unutmuyor.
727
TCMB depremzedeler için 30 milyar TL bağış sözü verdi. Bu para Hazine’ye aktarılsa, Hazine gerekli harcamaları bütçeden yapsa, Sayıştay denetimine tabi olacaktı. Bütçe dışına çıkarılarak, Sayıştay denetiminden de kaçırılıyor. Ne kadar dâhiyane! Ne kadar tanıdık, bildik! twitter.com/krtkulturtv/st…
728
Son 6 ayda benzine %158, Mazota %221 zam geldi. Millet arabasına, Nakliyeci kamyonuna, Çiftçi tarlasına küstü. Bir avuç banka mudiine döviz üzerinden garanti verdiler. Yükünü ise tüm araç sahiplerine yüklediler. Eşel mobil sistemi bugün uygulanmayacaksa, ne zaman uygulanacak?
729
Yıllarca; "2023'te ilk 10 ekonomi arasına gireceğiz", "2023'te 2 trilyon $ milli gelirimiz olacak" diyerek, milletimize söz verdiler. Sonuç: İlk 20 ekonomi arasından düştük. Gelirimiz 10 yıl öncesinin bile altına geriledi. Beceriksiz kaptana, Hiçbir rüzgar yardım edemez.
730
"Karanlıkları mutlaka aydınlığa çıkaracağız" twitter.com/herkesicinCHP/…
731
Arjantin'e, dünya futbol şampiyonluğu, Türkiye'ye, dünya üretici enflasyonu şampiyonluğu... 2002'den beri dünya futbol şampiyonasına bile Türkiye'yi götüremeyenler, gittikleri Katar'da sevinebiliyorsa bu şampiyonluklarına sevinsinler.
732
Arkasında namazda saf tutulacak imamlar bile torpille alınıyorsa, bu tuzun koktuğu yerdir. Vasatlığın, liyakatsizliğin, cehaletin bu kadar ödüllendirildiği bir dönem görülmedi. Neredeyse atını senatoya konsül atayan Roma İmparatoru Caligula’nın dönemini yaşıyoruz.
733
Cami avlusunda bile milletimizi bölen Erdoğan, “Ne zaman birlik olacağız?” diye soruyor. Cevap basit: Türkiye’nin birliğini temsil edecek, Tarafsızlık yeminine sadık kalacak, 84 milyonu kucaklayacak, Nefretle değil, sevgi diliyle konuşacak 13. Cumhurbaşkanımızı seçtiğimiz zaman!
734
Erdoğan ve Nebati Bakanın "epistemolojik kopuşu" ülkemize çok pahalıya patladı. Geçtiğimiz Eylül'de 44,4 milyar $ olan 12 aylık dış ticaret açığı, bu Eylül'de %118 artarak 96,9 milyar $ sıçradı. Ne diyelim; Çakma doktor, milleti canından eder. Çakma ekonomist, ülkeyi berbat eder.
735
1) Hem tüketici hem de üretici enflasyonu, Ocak ayında “mevcut serinin” rekorunu kırdı. Ocak ayında tüketici enflasyonu % 11.10; Üretici enflasyonu % 10,45 oldu. ENAG grubuna göre ise Ocak'ta tüketici enflasyonu % 15,52.
736
1) Fiyat etiketleri şişerken, enflasyon düşüyor. Enflasyonda “baz mevsimi” başladı. Tarihimizde hiç görülmemiş bir hızda enflasyonu şahlandırdılar. Beceriksizlik çıtasını o kadar yükseğe koydular ki, Artık beceriksizlikte kendilerini aşamayınca, Enflasyonun gazı da kesildi.
737
Biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz. Biz Kuvayımilliye’yiz. Biz Anadolu ve Rumeli Müdafaa-İ Hukuk’uz. Biz; “Özgürlük ve bağımsızlık, benim karakterimdir” diyen, Mustafa Kemal Atatürk’ün partisiyiz. Hak, hukuk ve adalet için verilecek hiçbir kavgadan korkmayız. twitter.com/halktvcomtr/st…
738
İfade özgürlüğünden, Basın özgürlüğünden korkan gölgeler Saraylarının duvarlarına ve kullanışlı memurlarının arkasına sığına dursun. Milletimizin sandıkta diyeceği bellidir: Kahrolsun istibdat. Yaşasın hürriyet. #Tele1yalnızdeğildir
739
OECD ülkelerinde gıda enflasyonu %13. Bizde %95. Dünyada gıda enflasyonun en yüksek olduğu 4. Ülkeyiz. Rakiplerimiz; Lübnan, Zimbabve ve Venezüella. Millete yıllarca "Türkiye'yi en büyük 10 ekonomi arasına sokacağız" diye maval okuyanların; Türkiye'yi getirdiği yer işte burası.
740
Erdoğan’ın söz verdiği gibi 2023’te ülkeyi en büyük 10 ekonomi arasına sokamayacağı artık netleşti. Uluslararası kuruluşların raporlarına göre bırakın ilk 10’a girmeyi 2021’de ilk 20’den düşüyoruz. Ama hakkını yemeyelim. Ülkeyi enflasyonun Şampiyonlar Ligi’ne çıkarmayı başardı.
741
Nereden nereye... Nereden nereye... Nereden nereye...
742
𝐀𝐤𝐤𝐮𝐲𝐮 𝐧ü𝐤𝐥𝐞𝐞𝐫 𝐤𝐚𝐩𝐢𝐭ü𝐥𝐚𝐬𝐲𝐨𝐧𝐮 ve Rusların Akkuyu'nun anahtarına el koymalarına ses çıkaramamalarının nedeni işte bu tablo. Rusya'dan gelecek birkaç milyar $ "sus payına" sevinecek kadar kasayı boşalttılar. Ama kasa açığı bu arada azalmıyor daha da artıyor.
743
Ne kadar gurur duysak azdır. Harikasınız #FileninSultanları 🧿🇹🇷
744
1) Bir ekonomi yönetiminin başarısı, çalışmak isteyen yurttaşlarına ne kadar iş imkânı sunduğuyla ölçülür. Sorunları doğru teşhis etmeden doğru çözümler de üretilemez.
745
İş başına gelir gelmez, TÜİK ’in başta enflasyon ve milli gelir rakamları olmak üzere, tüm istatistiklerini ciddi bir incelemeden geçireceğiz. Ekşi yiyenler hakkında da gereğini hiç çekinmeden yapacağız.
746
Deprem bölgesinde üreticinin sorunu nasıl çözülür bir kaç örnekle anlatalım… İşte belediyelerimizin el ele vererek deprem bölgesindeki çiftçi, süt üreticisi, esnaf için yaptıkları 👇🏻👇🏻👇🏻
747
Yaptığı hiç bir zammın, Çıkardığı hiçbir krizin sorumluluğunu almayan Erdoğan Şahsım Hükümeti, bakalım şimdi kimi manipülatör, kimi spekülatör, kimi stokçu, kimi fahiş fiyatçı ilan edecek? Ülkeyi yönetemiyorsunuz. Getirin artık sandığı.
748
"Para, tıpkı bayrak gibi tıpkı milli marş gibi bir ülkenin gücünü itibarını bağımsızlığını simgeler. Paranın itibarı milletin itibarıdır" diyenler milli paramızı pul etti. Milli paramızın değeri tarihimizin en düşük seviyesinde. Bunu ben demiyorum. TCMB diyor.
749
Çiftçimizi traktörüne mazot koyamaz hale getiren, 2,5 Trakya kadar tarım alanının tarımdan çekilmesine neden olan Saray Hükümeti’nin Tarım Bakanı: Venezüela’da buğday üreteceğiz! Siz önce çiftçimize ödemediğiniz 272 milyar TL desteği ödeyin. halktv.com.tr/gundem/bakan-k…
750
Yarım doktor candan, Yarım hoca dinden, Yarım ekonomist paradan eder… Bugünkü Sözcü gazetesinden…