Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(リツイート順)

776
Bu topraklar Kuvayı Milliyeciler için katli vacip fetvası veren Saray Şeyhülislamı Dürrizade, Nemrut Mustafa, Anzavur, Ali Kemal gibi hainlere rağmen, emperyalistlerden kurtarıldı. Bir kısmı İngiliz zırhlılarıyla kaçtı. Kalanların Cumhuriyet ve Atatürk’le sıkıntıları devam ediyor
777
Bu yapılanın adı milyonlarca memur ve emeklinin, Asgari ücretlinin hakkını yemektir. Çok büyük kötülüktür. Yapılan, zulmün daniskasıdır.
778
Erdoğan, ihracatı sahipleniyor, ithalatı ve dış ticaret açığını, cami avlusuna bırakıp kaçıyor. 1923-2002 arasında ülkenin dış ticaret açığı: 247 milyar$. Son 20 yılda dış ticaret açığı: 1 trilyon 250 milyar$. Son 20 yılda verilen dış açık, önceki 79 yılda verilenin 5 katı.
779
Bugün milleti Borsa İstanbul'da silkeleyenler, Aralık 2021'de döviz piyasasında silkeledi. Az gidildi, uz gidildi. Doları tutmak için milletin vergileriyle 75,6 milyar TL KKM faizi ödendi. 75 milyar $ TCMB arka kapısından satıldı. Ve bugün: Dolar da yeni rekor!
780
Hayatta yaptığımız tercihler, kim olduğumuzu belirler. Hükümetlerin yaptığı tercihlerse, neye, kime, değer ve önem verdiğini gösterir. Erdoğan Hükümetlerinin 20 yıldır yaptığı tercihlere bakın. Varsa yoksa cukka, Varsa yoksa yandaş, Varsa yoksa rant, Varsa yoksa şatafat.
781
92 yıl önce bugün, TBMM’de kabul edilen Belediye Kanunuyla Türkiye’de kadınlar yerel yönetimlerde seçme ve seçilme hakkını elde etti. Bu kıymetli günün yıl dönümünü kutluyor, Büyük Önderimiz Atatürk’ü bir kere daha saygı ve rahmetle anıyorum.
782
Enflasyon, tedavüle girdiği 2009 Ocaktan beri, 200 TL'lik banknotun 171 TL'sini yedi bitirdi. Şimdi Hükümet “Enflasyonun boynunu kırdık” diyor. Milletimiz kimin, neyin boynunu kırdığınızı Kimin boynunu büktüğünüzü biliyor. Bunu yapanların belini sandıkta kırmaya hazırlanıyor.
783
Türkiye’de asgari ücret, ortalama ücret haline geldi. OECD verilerine göre Türkiye’de asgari ücret, ortanca ücretin %70’i kadar… Kolombiya, Kosta Rika ve Şili’den sonra, en kötü durumda olan ekonomi Türkiye. Biz “Asgari ücret en az 10 bin 128 liraya çıkarılmalıdır” diyoruz.
784
Yaptıkları tek bir iş düzgün değil. “Liyakatsizlik”, “kervan yolda düzülür” anlayışı ülkemize çok zarar veriyor. 20 Aralık Finansal Kumpasında milletin dikkatini dağıtmak için çıkarılan döviz garantili mevduatta uygulanacak kur, 10 gün sonra değişti. Yerine ne geldi? Belli değil.
785
Utancı gidenin kalbi de ölür. “Türkiye ekonomisini kurtardık elhamdulillah” diyerek, milletle alay edenlerin elinde memleketimden insan manzaraları: Milletin böbreği mezata düşmüş. Yoksulluk milleti böbrek sattırır hale getirmiş. birgun.net/haber/yoksullu…
786
Önümüzdeki seçimde iki aday değil, iki anlayış yarışacak. Bize katılın. Hep beraber kucaklaşıp helalleşelim. Bu ülkenin aydınlık geleceğini birlikte inşa edelim. Bu topraklarda kula kulluğu bitirelim. Kul hakkı yiyenlerden de hesabını soralım. Çağrımız milletimize! Katılın bize!
787
1)1980’den 2022’ye acıklı bir “az gittik, uz gittik, dere tepe düz gittik, bir arpa boyu yol gidemedik” hikâyesi. 1980’de küresel gelirin binde 9’una sahiptik. 20 yıllık AK Parti hükümetlerinden sonra binde 8’ine. Çok büyük kaynaklar kullanıp, çok büyük fırsatları heba ettiler.
788
Atama İç İşleri Bakanı daha dün “Vallahi Bağdat dünyanın en huzurlu şehri olacak, Suriye dünyanın en güvenli ülkesi olacak. Onun İçin yapacağımız çok iş var” diye ahkam kesiyordu. Ahkam kesmeyi bırakın da sınırlarımızı koruyun. Koruyamıyorsunuz. İzzetüikbal ile çekilmeyi bilin. twitter.com/aykiricomtr/st…
789
Nutuk; CHP’nin 2. Büyük Kurultayında 15-20 Ekim 1927 tarihleri arasında okundu. Mayasında “antiemperyalizm” ve “çağdaşlaşma” olan Nutuk, dün olduğu gibi bugün de yolumuza ışık tutuyor.
790
"Kötü para iyi parayı kovar". Kötü para, peşinden sahiplerini de getirir. Uluslararası mafyanın topraklarında infazlar yapıp, Villa bahçelerini mezarlığa çevirdiği bir ülkeye dönüştüysek sebebi malum anlayıştır. Türkiye seçimden hemen sonra, temizliğe kara paradan başlayacak.
791
Gerçeklerin er ya da geç, ortaya çıkmak gibi bir huyu var. Dövize endeksli mevduatlar bu hafta çözülmeye başlıyor. Hazine'ye ilk aşamada binen doğrudan yük 10,4 milyar TL. Şirketlere tanınan muafiyetle, vazgeçilen 13 milyar TL vergi geliri de cabası. Bunlar da daha iyi günler.
792
Teşekkürler Balıkesir. #MilletinSesiBalıkesirde
793
1) Deprem yüreklerimizde derin yaralar açtı. Bu yaralar öyle kolay kolay kapanmayacak. Kaybettiklerimizin acısını hep taşıyacağız. “Faiz sebep-Enflasyon netice” safsatası da ekonomik dengelerde ciddi yaralar açtı. Bu yaranın kapanması da zaman alacak.
794
Zam sağanağında sıra Doğalgaza geldi. Ucube tek adam vesayet rejimi, Ülkenin bereketini kaçırdı. Milletin ufkunu kararttı. Getirin artık sandığı. Milletin hakemliğinden kaçmayın.
795
$'ın 18 TL'yi geçtiği gün, 55 litrelik benzin deposu 642 TL'ye doluyordu. Şimdi $, 13,90'da ve aynı depo 750 TL'ye dolacak. Erdoğan; "Ben uyumuştum. Habersiz zam yapmışlar. Sabah eniştemden öğrendim" diyerek kaçamaz. "Erdoğan sebeptir, zam sonuçtur." twitter.com/trepgis/status…
796
Milli servetimizin, Şirketlerimizin, Tüm varlıklarımızın değerini üç otuz paraya düşürenler, Körfez şeyhlerinin çantasındaki dolarlara müdana edenler, ağızlarına kurtuluş savaşını alırken biraz utanır. Ama ne demişler, "Utancı gidenin kalbi de ölür."
798
"Faiz sebep, enflasyon netice" safsatasının, Milletimize çıkardığı bir diğer fatura: İç borcun ödenecek faizi, anaparasını aştı. Biz boşuna demiyoruz: Erdoğan sebep, Ekonomik kriz sonuçtur.
799
"Güven ruh gibidir. Terk ettiği bedene asla geri dönmez." Türkiye'nin 5 yıllık kredi temerrüt risk primi (CDS) bundan 4 yıl önce 290 idi. Şimdi 728 ile tüm zamanların zirvesinde. Bugün bize benzer ekonomilerdeki CDS'ler ise: Endonezya -> 128 Meksika ->154 Brezilya -> 244
800
Erdoğan Şahsım Hükümetine kimsenin güveni kalmadı. Ne yapsa dikiş tutmaz. Yolcudur Abbas, Bağlasan durmaz. CHP iktidara geldikten sonra, dolar da düşer, enflasyon da düşer, faiz de düşer, işsizlik de düşer. Ülkemiz, yeniden Halil İbrahim bereketine kavuşur. Hayat bayram olur.