Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(リツイート順)

676
O milliyetçiliği sokak duvarlarına değil; Kıbrıs’ın topraklarına, Ege’nin deniz yataklarına, Anadolu’nun haşhaş tarlalarına yazdı. Halkçı Ecevit’i vefatının yıl dönümünde bir kere daha saygıyla ve rahmetle anıyorum.
677
Akaryakıt pompa fiyatlarındaki artışın üçte biri dünyadan, üçte ikisi saraydan. Erdoğan şimdi çıkmış; "Petrolde katlanarak artan fiyatlar sürdürülebilir değil" diyor. Asıl sürdürülebilir olmayan, milletin cebini boşaltan "ucube saray rejimidir."
678
Türk Lirasını spekülatörlerin oyuncağı yaptılar. Gece 10,90'ları aşan, sabah 10,80'lerin üzerinde olan kur, şimdi yeniden 10,60'larda. Hayırdır tam da TCMB PPK öncesi, bu doldur boşaltı kimler yapıyor? Kimler malı götürüyor?
679
Boş tost, Boş baklava, Boş dürüm, Ekmek kuyruğu, Kıyma kuyruğu, Yağ kuyruğu, Şeker kuyruğu, Soğan, patates kuyruğu... Erdoğan Şahsım Hükümetinin ülkemize yaşattığı bu kötü kabusu hep beraber aşacağız. twitter.com/i/status/15099…
680
Belediyelerimizle uğraşmaktan ülkenin sorunlarıyla uğraşamıyorlar. İşi gücü bırakmışlar, trollükle iştigal ediyorlar.
681
İşgal edilen Ukrayna, yaptırım uygulanan Rusya ama yokluğu, kuyruğu sıkıntıyı çeken Türkiye! İnternette 18 litrelik ayçiçek yağı 1.100 liraya 36 ay taksitle satılıyor. Yağ için 36 ay taksit nedir? Sonuçtur, sonuç. Beceriksizliğin, çakma ekonomistliğin sonucudur.
683
128 milyar dolar için: ▶️Biri, “Para kasada” dedi, ▶️Biri “Protokolle sattık” dedi, ▶️Biri “Öyle bir para hiç olmadı” dedi. En son grup başkanvekilleri, Pandemide vatandaşlara destek için harcadıklarını söyledi. Bu kadar yalanı tek cümleye sığdırmak Allah için büyük marifet!
684
İTO'ya göre 12 aylık enflasyon % 93, TÜİK 'e göre 12 aylık enflasyon % 64,3. Tarihin hiç bir döneminde iki enflasyon rakamı arasındaki makas bu kadar açılmadı. Açıkta işlenen günahın tenhada özrü olmaz. Emeklinin, emekçinin, dul ve yetimin yenen kul hakkının hesabı elbet sorulur.
685
İTO'nun ücretliler enflasyonu Eylül'de %107,4 ile rekor kırdı. Yarın TÜİK makyajlı rakamlarını açıklayacak. Aradaki makas daha da açılacak. Erdoğan millete şunun cevabını vermeli: Madem "düşürme" kabiliyetin vardı, Enflasyonu %19'lardan %107'ye neden çıkardın? Bunu niye istedin?
686
687
"Faiz sebep, enflasyon sonuç", "Çin İşi, Maçin İşi", "Heteredoks politikalar", "Epistemolojik kopuş"... Ama ne kadar zırvalarsa zırvalasınlar, Zırva tevil kabul etmiyor. Dış ticaret açığı 10 yıl sonra, 100 milyar dolar sınırını aştı. İşte buna "beceriksizliğin resmi" denir.
688
Daha sadece partisinin Genel Başkanıyken, Amerika’da karanlıklar prensi Richard Perle ile gizli saklı masaya oturan Washington’da CIA’in Türkiye Masası eski şefi Graham Fuller’la görüşen Erdoğan Genel Başkanımızın ABD ziyaretinde “karanlık taraflar” olduğunu(!) söylemiş…
689
İhracatı sahiplenenler, Ne 364 milyar $'ı aşan ithalatı, Ne de 110 milyar $'ı aşan dış ticaret açığını sahiplendi. 2022'de hem ithalat hem de dış açık Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırdı. Bu da Sarayın kibirlisinin eseri. Şimdi cami avlusuna bırakıp sorumluluktan kaçamazsınız.
690
Beyefendinin “Devletin kasasından bir kuruş çıkmıyor” dediği garantili işler için, 2016’dan bu yana devletin kasasından 9,5 milyar dolar çıktı. Önümüzdeki üç yılda, Bu garantiler için, Milletin vergilerinden 14,6 milyar dolar ödeneceğini Meclis’te görüşülen bütçe söylüyor. twitter.com/ankahabera/sta…
691
Grafiğin kendisi söze gerek bırakmıyor. 2022'de dış ticaret açığında tarihi rekor!
692
Aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemek deliliktir. Cehlin bu kadarı özel bir gayret gerektirir.
694
Tekirdağlı emekli hemşerim; Çok sevdiği kuru üzümü yiyemiyor, Torununa harçlık veremiyor, Ölenlerin dağıtılan elbiselerini alıp giymek zorunda kalıyor. Milletimiz herkesin ne yaptığını görüyor, notunu veriyor. Tasdiknamelerini ellerine tutuşturmak için sandığı bekliyor.
695
6) Partisinde koltuğunu kaptırmamak için, göz göre göre Türkiye’yi uçurumdan yuvarlayanların, genlerinde Kuvayı Milliye ve Müdafaai Hukuk olan Cumhuriyet Halk Partisine verebilecekleri bir vatanperverlik dersi yoktur.
696
"Ülkeyi uçuracağız" dediler. Sınav sorularını uçurdular. Gençlerin emeğini, hayallerini ve geleceğini çaldılar. Bıraktık ülkeyi, sağlıklı bir sınav sürecini bile yönetemediler. Yeter artık! Emaneti sahibine geri verin. Getirin sandığı.
697
Bir gecede TCMB Bilançosunu makyajladılar, 70 milyarlık zararı 60 milyar kara çevirdiler. Nisan ayını bekleyemediler, Bugün olağanüstü genel kurul yaptılar. TCMB kasasından Hazine’ye 49,3 milyar TL avans verdiler. Enflasyon böyle mi düşecek? Hadi canım sen de! twitter.com/Merkez_Bankasi…
698
Söyle yalanı, Ama artık bulunmaz inananı… twitter.com/BirGun_Gazetes…
699
Tekrar söylüyoruz: Önüne 3-5 milyar avro konduğunda Erdoğan kabul etse de, Biz, ülkemizin egemen güçlerin Afgan gettosu haline getirilmesine asla izin vermeyiz.
700
Bağıra bağıra gelen savaşta Öğrencilerimiz, TIR şöförlerimiz ateş altında mahsur kaldı. Beyler Afrika’ya turistik gezi düzenlemekten, yurttaşlarımızı tahliye etmeye zaman bulamadılar. Basiretsizliklerinin, hesapsızlıklarının bedelini ise, her zaman olduğu gibi, milletimiz ödüyor. twitter.com/ankahabera/sta…