Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(リツイート順)

751
Nebati Bakan’ın sandığının aksine enflasyon düşürmek büyümeyi düşürmek anlamına gelmez. 2001 krizinin ardından Hazine Müsteşarı olarak yer aldığım ekonomi yönetimi 1 yılda enflasyonu yarıya indirdi. Aynı dönemde 2 çeyrek içinde ibreyi küçülmeden büyümeye çevirdi. Yaşayarak gördük
752
Ülkede akşamdan, sabaha ekonomi politikaları değişir. Erdoğan, bir gecede, millete finansal kumpas çeker. İstikrar ve güven namına bir şey bırakmaz. Ama tek bir şey değişmez: TCMB'nin hükümetle belirlediği %5 enflasyon hedefi. Ne de olsa milletle alay etmek, bunlar için eğlence.
753
Erdoğan “Kral çıplak” diyenlere şimdi de mandacı diye saldırmaya başlamış… O halde, “Mandacı” kimdir, nedir anlatalım:
754
"Faiz sebep, enflasyon sonuç" safsatası için, Nasreddin Hocanın borç ödeme fıkrası gibi model uydurdular. Faiz düşecek, kur artacak, cari açık kapanacak, rezerv artacak, kur düşecek, enflasyon düşecekti. Sonuç: 2022'nin ilk iki ayında cari açık rekor kırdı.
755
Meclis'e “Merkez Bankası'ndaki yabancı Merkez Bankalarının alacaklarına haciz konamaz" maddesi getiriliyor. Bunun gerekçesi ne? TCMB'ye haciz gelecek, bizim paramız gidecek diye korkan ülke hangisi? Duyunu Umumiye dönemini hatırlatan bu maddeye, Saray Hükümeti nasıl razı geldi?
756
Memlekette yangın oldu. Sel oldu. Onlarca yurttaşımızın canı kayboldu. İki haftadır Kabine bile toplanmadı. Çünkü bu ucube sistemde her karar iki dudağa bakıyor. O dudakların sahibi de şahsını Yönetim Kurulu Başkanlığına atayıp, Şahsını görüşmek üzere toplantıya çağırıyor.
757
(2) 2002’deki emekli aylığı, Asgari ücret oranını tutturmak için bugün: En düşük Esnaf Emekli Aylığının 6 bin 923 lira, En düşük İşçi Emekli Aylığının 11 bin 861 lira, En düşük Memur Emekli aylığının 17 bin 377 lira olması gerekiyor.
758
Ne güzel demiş Can Yücel; "İnsan prangaları kadar ağır, kanatları kadar hafiftir." Bu kifayetsiz yönetim milletimizin sadece ayağına değil, geleceğine de pranga vurmaya kalktı. Tarihimizde ilk kez, iç borca ödenecek faiz, Anaparasını aştı.
759
Bu ucube sistemin inşası memleketin huzurunu, sofraların bereketini kaçırmakla kalmadı. Milletimizin zürriyetini de bitirdi. Ucube rejimin inşasından bu yana, memlekette yeni doğan bebek sayısı, çakılmış gidiyor. Ucube rejim, Türkiye’yi büyük bir demografik tuzağa düşürdü.
760
İtibarını yerle bir ettikleri paramız arzuhalci olmuş, Millet dertlerini yazıyor. "Kriz yok!" diyen saray ve şürekasına ihtarname çekiyor. Diyoruz: Komşunuz işsiz kalırsa bunun adı durgunluktur. Siz işsiz kalırsanız bunun adı krizdir. Erdoğan işsiz kalırsa bunun adı kurtuluştur.
761
24 Eylül’den önce 4 bin 500 lira olan gübrenin tonu, dün 8 bin liraya kadar çıktıysa, ÜRE gübresi 20 günde yüzde 78 zamlandıysa, Çiftçi ne yapacak, tarlasına ne atacak? Gübre altınla yarışıyor olacak iş mi?
762
"Acı duyabiliyorsan, canlısın, Başkalarının acısını duyabiliyorsan insansın." Acıyı duymayıp, bir de acı sahibine fırça atmaya kalkıyorsan, Sarayın Kibirlisisin. Ne diyordu @SuzanSahin1881 Vekilim: Utanın! Utanın! Utanın! youtu.be/abdxVOKKva8
763
Atama İçişleri Bakanı çıkmış “Biz depremi İstanbul’da bekliyorduk. Hazırlığımızı ona göre yaptık” diyor. Bu kadarına da Pes! İstanbul’a ihanet edenler, İstanbul depremi için bugüne kadar hangi hazırlığı yaptı? Hazırlık yapacaklarına bunları yaptılar 👇🏻👇🏻👇🏻
764
Memleketin hali: Avrupa’ya okumuş eğitim almış, doktorlarımızı, mühendislerimizi ihraç ediyoruz. Avrupa’nın çöpünü ithal ediyoruz. Bu çürük çarık düzen daha fazla devam edemez.
765
5) Bahçeli'nin bugünkü adap, edepten yoksun hezeyanı, meşum ellerin denetimine girerek kökünden ve kimliğinden tehlikeli biçimde kopuşunu saklayamaz.
766
Bir ülke ya ilimle ya da zulümle yönetilir. Sarayın kibirlisinde ilim yok. O da en iyi bildiği işi yapıyor. Zulmüyle adaleti katledip, Anayasa Mahkemesi kararını tanımayan mahkeme başkanını, Adalet Bakan Yardımcısı atıyor.
767
Cumhuriyet; Tebaa değil millet olmak Yurttaşlarına insan onuruna yaraşan yaşam sunmak demektir. Büyük Önderimiz Atatürk’ün ifadesiyle Cumhuriyet “Bilhassa kimsesizlerin kimsesidir.” Cumhuriyetimizin 99. yılını kutluyor; Atamızı ve silah arkadaşlarını şükran ve rahmetle anıyorum.
768
Üç yıl önce bugün, Rus uçaklarının bombardımanında 36 askerimiz, İdlib’de şehit oldu. Ruhları şad olsun… Onları hiç unutmayacağız. Bu acı olay kadar, Erdoğan’ın koşarak Kremlin’e gitmesini, Putin’in kapısında kronometre tutularak bekletilmesini de hiç bir zaman unutmayacağız.
769
Bu hükümet 20 yıllık metal yorgunu bir hükümet. Eskimiş, çürümüş, paslanmış. Bunların “Yeni” dediği, ülkenin, milletin servetini yok pahasına dış güçlere peşkeş çekmek. Milleti fukaralığa mahkûm etmek… Bunun adına “yeni” denmez. Dense, dense “iflasın ilamı” denir.
770
Yıllarca Allah utandırmasın diye dua ettiler. Anlaşılan duaları kabul oldu. Artık hiçbir şeyden utanmıyorlar. twitter.com/ankahabera/sta…
771
Tuz Gölü’nün altında yeterli doğalgaz stoklarınız varsa neden verileri karartıyorsunuz? Gün gün açıkladığınız verilere neden sansür uyguluyorsunuz? Mugalatayı bırakacaksınız. Depoda ne kadar gaz kaldı açıklayacaksınız.
772
1) İşsizlik gelirden mahrumiyete; enflasyon ise gelirin aşınmasına neden olur. Bir ekonomide en illet hastalık bu ikisidir. Bu illetin adına da “sefalet” denir. Ne yazık ki Erdoğan'ın Ucube Şahsım Rejimi elinde son 20 yılın en sefil ekonomik koşullarını yaşıyoruz.
773
Sarayın dün, Kesesinden ulufe dağıtır gibi %25 zammı müjde diye verdi. Genel Başkanımız “Yetmez” deyince Bugün müjde %30’a çıktı. İhale yapmıyorsunuz, Memur maaşını, emekli aylığını belirliyorsunuz. Madem imkan vardı Neden baştan %30’u vermediniz? Böyle mi devlet yönetiyorsunuz? twitter.com/ankahabera/sta…
774
İhracat Mayıs rekoru kırmış! Peki "ithalat" ve "dış ticaret açığı" ne yapmış? İthalat Mayıs rekorunu, Dış ticaret açığı tüm zamanların rekorunu kırmış. İhracatı sahiplenip, ithalat ve dış açığı cami avlusuna terk etmek olmaz. Saraya hatırlatırız, ithalat ve dış açık da size ait.
775
Böyle bir afet karşısında Hükümetlerin başlıca iki görevi vardır. İlki; Yapılan binaların depreme dayanıklı olmasını sağlamak. İkincisi; Deprem ve sonrasında yapılacakları planlanmak, uygulamak. Bunları yapamayan bir iktidar iktidarsız, Bunları yapamayan hükümet hükümsüzdür.