Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(新しい順)

1
21 yıllık hükümetin “şahlanış dönemi olacak” dediği 2023’den Türkiye manzarası. Erzurum’un karında, kışında, buz gibi soğuğunda ucuz et kuyruğu.
2
Seçimlere 43 gün kaldı. Tehdit, şiddet yeniden sahnede. İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan hain saldırıyı kınıyor, @iyiparti 'ye geçmiş olsun diyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar. 15 Mayıs sabahı Millet İttifakı kazanacak. 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olacak.
3
Tabela faizi %8,50. Mevduat faizi 20 yılın zirvesinde. Millet bunlara bakıp boşuna; “Yalan Dolan Recep Tayyip Erdoğan!” demiyor.
4
Yarın sabah, FOX TV’de İlker Karagöz ile “Çalar Saat” programının canlı yayın konuğu olacağım. İzlemeniz dileğiyle. 🗓31 Mart 2023 Cuma 🕘09.15 📺 FOX TV
5
Sabahtan akşama bileği yorulan, Akşamdan sabaha yüreği yorulan kadınlar, hiç merak etmeyin. 15 Mayıs sabahı; Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yuvalarınıza bahar gelecek. twitter.com/kilicdarogluk/…
6
Depremin kırkı çıkmadan getirdikleri düzenlemeyle Beyanname dönemi bitmeden matrah artırımının önünü açıyorlar. Şirketler matrah artırımına giderse 2022 ve öncesinde ödedikleri vergilerle ilgili vergi incelemesi yapılamayacak. Yolsuzluklar, usulsüzlükler denetçilerden gizlenecek.
7
Yeniden Refah ile AK Parti imzaladıkları protokolde karşılıksız para basacaklarını söylüyor. Nobel ekonomi ödülü sahibi Paul Krugman bu konuda şöyle diyor: "Karşılıksız para basmak çok fazla tatlı yemek gibidir. Yerken kendinizi iyi hissedersiniz. Sıkıntıları ise sonradan çıkar."
8
Deprem bölgesinde her yerleşim yerinin ihtiyaçlarına göre beyin cerrahı titizliğiyle planlama yapmak lazım… Ama Sarayın böyle bir kapasitesi yok. Onun tek derdi bol bol ihale yapmak, Törenle seyyar, müteharrik temeller atmak. Beton pazarlamak…
9
Yeniden Refah Partisiyle imzaladığı protokolde, “TCMB’nin , Hazine’yi fonlandırmasının, önündeki engellerin kaldırılması sağlanacaktır” deniyor. Yani karşılıksız para basmanın önünü bu maddeyle yeniden açacaklarını söylüyorlar... O zaman hoş geldin 1994 krizi…
10
Yıkılan evlerin %41’i Hatay’da, Buna karşın depremzedelere yapılacak konutlar için açılan ihalelerin sadece %6’sı Hatay’da. Depremde yıkılan binalar üzerinden bile siyaset yapıyorlar. Bu hangi vicdana sığar?
11
Deprem bölgesinde hala, “Çadır, konteyner” diye bağıran, yurttaşlarımız var. Doğru düzgün tuvalet yok, duş yok, çamaşırhane yok, okul yok… Her işleri plansız, her işleri programsız, her işleri yalap, şap…
12
Tüm çiçekleri koparabilirler. Ama baharın gelişini yine de engelleyemezler. #SanaSöz yine baharlar gelecek… twitter.com/kilicdarogluk/…
13
Birkaç metrekare zemin üzerine, Yalap, şap döşenen demirler, Üzerine dökülmüş beton… Her işleri yalan… Her işleri dolan… İşte size Recep Tayyip Erdoğan… twitter.com/ankahabera/sta…
14
Ecdat yadigârı Süleyman Şah Türbesi’ni kendi topraklarımızdan kaçırıp seyyar türbeye çevirenler, Oradan oraya gezdirenler, Şimdi de seyyar temel icat ettiler. Deprem bölgesinde oradan oraya temel gezdirecekler. Milletin ferasetinden bihaberliğin, Bu kadarına da pes! twitter.com/halktvcomtr/st…
15
Yalan, Dolan, Recep Tayyip Erdoğan
16
“Deniz kumu değil haaa! Mıcırıyla, çimentosuyla, demirleriyle Dört dörtlük adımları atıyoruz” Her işleri yalan. Her işleri dolan. Artık utanma duygularını da, Tamamen kaybettiler. Beyin ölümü gerçekleşmiş bu hükümetten kurtulmaya 48 gün kaldı.
17
Genel Merkez’de, Tekirdağımızdan ilçe belediye başkanlarımızla…
18
Gezindiği sokakların enkazında binlerce insanımız can verdi. Hala enkazda cenazesi bulunmayan vatandaşlarımız var. Atadığı Bakan milletten deprem bölgesine çay, terlik, eşofman istiyor. Bakanı atayan otobüsten milletin kafasına oyuncak fırlatıyor. Koca bir rezillik 24 saniyede.
19
Erdoğan’ın bakanları da, paçalarını kurtarmanın derdine düşmüş...
20
Genel Başkanımız “En düşük emekli aylığı asgari ücret kadar olsun” dedi. Erdoğan, eksik de olsa bunu yapmak zorunda kaldı. Ama bunu yaparken bütün dengeleri bozdular. Yüksek prim ödeyip 7500 lira ve üstünde aylık alanlar yerinde saydı. İş başına gelince bunu da biz düzelteceğiz.
21
Seçim öncesinde et fiyatları alıp başını gidince, bildik film yine gösterime sokuldu. Tarım Bakanlığı 500 bin baş sığır ithalatı için ilana çıktı. Her seçimde aynı hikaye… Son 20 yılda yaptıkları canlı hayvan ve et ithalatı 9 milyar 495 milyon doları buldu.
22
Siyah zeytin 120 TL Beyaz peynir 197 TL Hurma 160 TL 30’lu karton yumurta 89 TL Çocuklar yatağa aç girerken vatandaş iftariyeliğe küçük bir servet öderken Saraylılar zencefilli somonlu suşileri, kornişona sarılı dana rozbifleri mideye indiriyor. Bunlar milletin halinden ne anlar?
23
Her Ramazan “Sakız çiğnemek oruç bozar mı?” diye sorulur da nedense "Kul hakkı yemek, beytülmale el uzatmak orucu bozar mı?" diye sorulmaz. Yolsuzluğun olduğu yerde yoksulluk vardır. Bugün 0-17 yaş arasındaki çocuklarımızın neden en çok ekmek ve makarna tüketiyor? Soru budur.
24
Emekliye bayram ikramiyesi, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun projesidir. 2018 Mayısında 1000 lira olarak yasalaştı. 5 yılda gele gele 2000 liraya geldi. Oysa TÜİK 'in makyajlı enflasyonuyla 3.564 lira, Gıda enflasyonuyla 4.614 lira olmalıydı. Neyse ki feraha 51 gün kaldı.
25
Genel Başkanımız ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bu akşam saat 20:00’de Halk TV’de Lider Masası programının konuğu olacak.