Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(リツイート順)

701
Genel Merkez’de, Tekirdağımızdan ilçe belediye başkanlarımızla…
702
(1) 100 Liralık Banknotlar, 1 Ocak 2009 tarihinde tedavüle girdi. Vatandaşın günlük hayatta en fazla karşısına çıkan ve en çok kullandığı banknotların başında da 100 Liralıklar geliyor.
703
Uyuşturucu çetelerinden devşirilmiş tetikçiler, Çakarlı arabalar, Özel Harekatçılarla İstanbul’dan Ankara’ya seyahatler… Yeni bir hükümet, polis, siyasetçi Şeytan Üçgeni… Sinan Ateş cinayetiyle 32 kısım tekmili birden yeni bir Susurluk Skandalı’nı yaşıyoruz.
704
Artık kuruşlarla değil, liralarla akaryakıta zam yapıyorlar. Tek seferde; Benzin ve Mazota %10 civarında zam yaptılar. Böyle bir zammı daha önce hiç görmedik. Milletimiz bu gidişle ne yazık ki arabasına da veda edecek. twitter.com/trepgis/status…
705
Son 5 yılda milletimiz garantiler nedeniyle, geçmediği köprüye, tünele, yola 9,5 milyar dolar ödedi. Meclis’teki bütçeye göre önümüzdeki 3 yılda da yandaş çetenin cebine 14 milyar 601 milyon dolar konacak. Dolar artınca, beşli çetenin bütçe üzerindeki vesayeti de katlanacak.
706
1) Bütçe bir hükümetin tercihlerini gösterir. Bu hükümetin tercihleri ortada. Bu hükümetin tercihlerinde millet yok. Faiz lobileri var, yandaş müteahhitler var. Kura endeksli mevduat (KKM) faizleri de dahil, yılın ilk sekiz ayında bütçeden yapılan faiz ödemesi 250 milyar lira.
707
Bugün ay yıldızlı şanlı bayrağımız göklerde nazlı nazlı dalgalanıyorsa, Camilerimizde ezan gürül gürül okunuyorsa, Bunu Büyük Zafere, Zaferin eşsiz başkumandanına Ve Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarına borçluyuz. Saygı, rahmet ve minnetle… #30AgustosZaferBayrami kutlu olsun.
708
Konut fiyatları, kiralar rekorlar kırıyor. Bu kiralarla millet çocuğunu nasıl okutacak? Bu konut fiyatlarıyla gençlerimiz nasıl yuva kuracak? Müteahhitler bile, Harç bitti, yapı paydos diyerek iş bırakma eylemi başlattı. Erdoğan Şahsım Hükümeti Beceriksizliğin tarihini yazıyor.
709
Tarlasını süren çiftçinin traktörünü haczetmesini biliyorsunuz. Sulamada kullandığı elektriği kesmesini biliyorsunuz. Tarımsal destekten yandaşların alacaklarını tahsil etmeyi biliyorsunuz Ama Ziraat Bankası’na milyonlarca dolar borç takan yandaşlarınızı seyrediyorsunuz
710
Madem "Doları 18 Liradan düşürdük" diye övünüyorsunuz. O zaman 20 Aralık’tan bu yana, Gaza, elektriğe, akaryakıta yaptığınız zamları geri alın. Milleti kış günü daha fazla perişan etmeyin. Gazdan, bebek bezinden, undan, tuzdan, Milletin yediğinden aldığınız vergilerden vazgeçin. twitter.com/ankahabera/sta…
711
7) Yine vatandaşın muhatap olduğu kira ile TÜİK ’in açıkladığı kiralar arasında da büyük farklar var. Bu kadar fark nasıl oluşuyor? Bu da izaha muhtaç.
712
Erdoğan'ın "faiz sebep, enflasyon netice" safsatasının doğan her yavrumuza maliyeti artıyor. Eylül 2021'de her bebek 8,561 Lira faiz borcuyla doğarken; Temmuz 2022'de her bebek 25,461 Lira borçla dünyaya gözlerini açıyor. İlave 16,900 Liralık faiz borcu Erdoğan'ın hediyesi.
713
Ülkemiz yangın yerine dönmüş, kalkmışlar bunlar Avrupalıya ağıt yakıyorlar. Avrupa ülkeleri enflasyonda bizden daha vahim durumdaymış… Yakında Avrupalılara yardım için de İBAN gönderirlerse şaşmamak lazım.
714
TCMB kendine ait olmayan rezervlerle yine aynı seviyeden müdahale etti. Ama müdahale bir kez daha işe yaramadı. Birilerine yine ucuzdan döviz alma imkanı sağlandı. Türk Lirasının çakılmasına sebep olan koşullar değişmeden, sonuç değişmez. Bu değişim de ancak seçimle mümkündür.
715
"Türkiye'yi çift paralı olmaktan çıkaracağız" diyorsan, söylediğinle yaptığın tutarlı olacak. İç borçlanmayı bile dövizle yaparsan, Yandaş müteahhitlere dövizle garanti verirsen, En son TL mevduatı bile dövize endekslersen, Seni kim ciddiye alacak? Yarattığın yıkım işte ortada.
716
Sarayın kibirlisinin bu millete karşı kalp gözü kapanmış. Kulakları milletin feryatlarını duymaz olmuş. Avrupa'nın Amerika'nın % 8 enflasyonu ile hissettiği enflasyon farklıymış. Sen Avrupa'yı bırak! Sebebi olduğun "sözde %80" enflasyonla, milletimize hissettirdiklerine bak!
717
"Hazine'ye tek kuruş yükü olmayacak" dedikleri KKM 'nin, bütçeye yükü gittikçe kabarıyor. Haziran'da bütçeden çıkan para 16,1 milyar lira. Buna TCMB'nin katlandığı yük de dahil değil. KKM 'nin dört aylık maliyeti 37 milyar lirayı aştı. Milletin vergileri bir avuç mudiye akıyor.
718
Elden gelenle öğün olmaz. O da arandığında bulunmaz. Rusya'dan şu kadar, Körfezden bu kadar diye üfürmeyi bırakın da, Sebebi olduğunuz yıkıma bir bakın. TCMB'nin güncel net uluslararası rezerv açığı: -51,8 milyar dolar.
719
Bilim insanı, siyasetçi, Atatürkçü Düşünce Derneği kurucu üyesi Doç. Dr. Bahriye Üçok’un hain bir suikastla aramızdan alınmasının üzerinden 32 yıl geçti. Saygı ve rahmetle anıyorum.
720
10) Biz kazanacağız, Türkiye kazanacak! Biz kazanacağız, 85 milyon kazanacak!
721
Vatanı satmak bir neslin kaybedilmesine neden olmakla olur. Vatanı satmak; bu milletin evlatlarının geleceğini çalıp, burnuna pudra şekeri çeken Saray beslemelerine, tek bir söz söylememekle olur.
722
Bu zam dalgasının sorumlusu kim? Bu ülkenin 128 milyar dolarını yok yere heba edip, Merkez Bankasının kolunu kıran kim? “Faiz sebep enflasyon sonuç” safsatasıyla, Merkez Bankasının diğer kolunu kıran kim? Elbette Recep Tayyip Erdoğan!
724
Korkak kalp daima mağluptur… Biz korkmuyoruz. İnandığımız yolda kararlılıkla yürüyoruz. Sonunda biz kazanacağız, Türkiye kazanacak. Biz kazanacağız, Milletimiz kazanacak.
725
Erdoğan'ın "Herkesin altında maşallah arabası da var, iftihar ediyoruz" adlı çalışması. AB'de her 1000 kişiye düşen araç sayısı 560, Türkiye'de her 1000 kişiye araç sayısı 157. Avrupa'da sonuncuyuz. Hep diyoruz: Saraydakiler; Milletin halini görmüyor, Milletin halini bilmiyor.