Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(リツイート順)

651
“Hiçbir emperyal güç, ateşi eliyle tutmaz. Maşa kullanır. Maşa kimdi?” twitter.com/herkesicinCHP/…
652
Demiri nem, İnsanı gam, Toplumu liyakatsiz yöneticiler çürütür. twitter.com/ATuncayOzkan/s…
653
Büyük lokma ye; büyük söz söyleme. 2.Dünya Savaşından, Kıbrıs ambargolarından kaynaklanan kuyruklara meydanlarda ah ah çekenler; şimdi kendi beceriksizlikleriyle sebep oldukları kuyruklarda millete ahın daniskasını çektiriyor. Ne demişler: Kul kınadığıyla sınanır. twitter.com/ATuncayOzkan/s…
654
Büyükşehir Belediyemizin düzenlediği İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’ne katılmak üzere geldiğimiz İzmir’de örgütümüzle bir araya geldik.
655
TCMB Başkanı; "Faiz, enflasyonun üstünde olacak" diye işe başladı, Enflasyon faizi geçince, Oyun içinde kural değiştirdi. "Enflasyonun aslına değil çekirdeğine bakacağım" dedi, Bugün bir kere daha oyun içinde kural değiştirdi. Faizi çekirdeğin de altına düşürdü.
656
Erdoğan, sanki Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı değil, Katar Devleti’nin Fahri Cumhurbaşkanı… Sakarya Tank Palet, Katar’a… Borsa İstanbul’un %10’u, Katar’a… Talan İstanbul üzerindeki araziler, Katar’a… Milletin ulaşamadığı etler Katar’a… Bu nasıl bir Katar aşkıdır?
657
İlk Başbakanımız Ve İkinci Cumhurbaşkanımız Partimizin ikinci Genel Başkanı, Cumhuriyetimizin tapu senedi Lozan Antlaşmasının mimarı, Büyük asker, büyük devlet adamı… İsmet İnönü’yü vefatının yıl dönümünde, bir kere daha saygı ve rahmetle anıyorum.
658
8) Ama Saraya heba ettiği 20 yıl yetmemiş. Şimdi utanmadan, sıkılmadan 100 yıl masalları anlatıyor. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Milletimiz sizin ne olduğunuzu gördü. Notunuzu verdi. Tasdiknamenizi elinize vermek, sizi evinize göndermek için artık sandığa gün sayıyor.
659
8) Önümüz kış ve TÜİK ’in rakamlarıyla bile, milletin en temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarında olağanüstü artışlar var. Hal böyleyken, bu ve buna benzer pek çok soruya milletimiz haklı olarak cevap bekliyor.
660
Sayın Genel Başkanımız bundan 2 ay önce, fındık için en az 35 liralık fiyat açıklanmasını istedi. Tüm bölge de bu fiyatı talep etti. Ama Erdoğan yine üreticiyi değil, bir avuç karteli sevindirdi.
661
BOTAŞ gaz almak için, ilkin “Bizi kıskanan” Almanya’dan, 925 milyon Avro borç aldı. Şimdi de basına yansıyan haberlere göre, gaz almak için 300 milyon Avro borç daha arıyormuş. Gaz almak için bile dış borç almak zorunda kaldılarsa, vay bu ülkenin haline…
662
Tekirdağ’ın mezbahalarında, Dana karkasın kesim fiyatı 105-110 liraya çıktı. 15-20 güne bunun 120 lirayı bulacağı söyleniyor. Böyle giderse yarın çocuklar içecek süt, milletimiz yiyecek et bulamayacak. Bunu anlamak bu kadar mı zor?
663
“Ne senden, ne senin şurekandan zerre kadar korkum yok. Sonuna kadar mücadele vereceğim, bunu bilesin!" #SeninleSandıktaGörüşeceğiz
664
Sn. @omerrcelik, 20 yılın sonunda hak ve özgürlükler konusunda AK Parti’nin ülkemizi getirdiği nokta milletin malumudur. Bu dakikadan sonra, metal yorgunu kadrolarınızın millet için atabileceği tek hayırlı adım, Çarşamba randevunuzda "hemen seçim" kararı almanızdır.
665
Ucube Şahsım Yönetimi “Zam” ve “Zulüme” devam ediyor. Akaryakıta bir zam daha… twitter.com/trepgis/status…
666
Bu işin adını doğru koyalım: Yapılan “köpüğü almak” değil, milleti çarpmaktır.
667
Yaşadığımız felaket, 20 yıldır ülkeyi yönetenlerin, şehirleri depreme hazırlamadığını gösterdi.   Böyle bir felakette izlenecek bir afet protokolleri bile yokmuş.
668
2019 Soğan-patates kuyruğu 2020 Yakacak yardımı kuyruğu 2021 Halk Ekmek kuyruğu 2022 Benzin-mazot kuyruğu 2. Dünya Savaşı sırasındaki kuyrukları, Kıbrıs Barış Harekatı’nda ambargo kuyruklarını dillerinden düşürmeyenler, Şimdi kıtlıkların hükümeti, kuyrukların efendisi oldular.
669
Model dedikleri safsata tel tel dökülüyor. Ne dedilerse tersi oluyor. Evet, söyledikleri gibi ortada bir “kopuş” var. Ama “Epistemolojik” değil, hükümetin milletten kopuşu…
670
Bu Hükümetin görevde kaldığı her dakika bu ülkeye, ülkenin ekonomisine, toprağına, ormanına zarardır. Sandık milletin önüne getirilmelidir. Ama öncesinde tarım ve hayvancılığı bitiren, ormanları bitiren, Tarım ve Orman Bakanı derhal istifa etmeli ya da görevinden alınmalıdır.
671
% 9 faiz de bunları tam olarak ne tuttu? % 9 faizin nassın gereği olduğuna, kim karar verdi? Hadi geçtik bu ahretlik soruları… Bu % 9 faizden kim yararlanabilecek? Sanayicimiz yararlanacak mı? Tüketicilerimiz yararlanacak mı? Yoksa bir avuç yandaş müteahhit mi yararlanacak?
672
Hatada ısrar artık hata değildir. Aklın gerçeklikle bağının kopması çok ciddi bir sorundur. Artık sorun; yalan, yanlış ekonomik sloganlar uydurmanın ötesindedir. Şu anda ülkemizde genele yayılmış sürekli fiyat artışı vardır. Bunun adı da dünyanın her yerinde enflasyondur.
673
Herkes içindeki öfkeyi sandığa kadar saklasın. Bu milleti hayal kırıklığına uğratan, bu milleti sırtından hançerleyen Erdoğan ve onun şahsım hükümetiyle hesaplaşmak için sandığı beklesin… cumhuriyet.com.tr/haber/chpli-oz…
674
Erdoğan Şahsım Hükümeti'nin özeti: Yangın söndürmeye uçak yok. Yangın seyretmeye uçan saray var. twitter.com/ankahabera/sta…
675
6) TÜİK ’in üretici ve tüketici fiyatları arasında da olağanüstü makas var. Üretici-tüketici fiyatları arasındaki fark 33,3 puanla tüm zamanların rekorunu kırdı. Üreticilerimiz olağanüstü hayırsever değilse, bu fiyatlar tüketiciye acaba neden yansımıyor?