Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(リツイート順)

626
4) TÜİK ’in enflasyon rakamları 22 milyon çalışanımız ve yaklaşık 12 milyon emeklimiz başta olmak üzere, tüm milletimizi yakından ilgilendirmektedir. Bugün tencereler boş, mutfaklar yanıyor. TÜİK ’in enflasyonu ile halkın enflasyonu arasında büyük bir uçurum var.
627
Ülkeyi uçuracağız diye pazarladıkları ucube saray rejiminde, hayattan uçup giden canlar... Ve 20 yılın sonunda hala hiç sıkılmadan; "Madenlerde hiçbir eksik, Hiçbir gereksiz risk görmek istemiyoruz" diyorlar. Bilmiyorlar ki millet bunların yüzünü artık hiç görmek istemiyor.
628
Rumeli türkülerimizin sevilen sesi, duayen sanatçımız Arif Şentürk'ü kaybettik. Deryalar, Ramizem, Debreli Hasan ve daha nice güzel türkümüz yetim kaldı. Başımız sağ olsun.
629
Çarşı, pazar yangın yeri. Bu bayramda "emeklinin bayram ikramiyesini 4253 Lira yapın" dedik. Olmaz dediler. Hiçbir şey yapamıyorsanız bari TÜİK'in makyajlı rakamlarıyla bir artış yapsaydınız. O da beylerin gündeminde yokmuş. Milleti gündemine almayanı, Millet de gündemine almaz.
630
Erdoğan, şimdilerde Atatürk’ün adını ağzından düşürmez oldu. Yakında çıkıp, “Ben geçmişte zaten Atatürkçüydüm”, “Ben geçmişte zaten CHP’liydim” derse, şaşırmayız.
631
Almanya’nın II. Dünya Savaşı’ndan sonraki ilk başbakanı, Konrad Adenauer’a atfedilen meşhur sözdür: “Bir daha İsa bile gelse, tüm yetkiyi bir kişi ve yanındakilere verecek kadar, aptal olmayacaktık.”
632
Damat kitap yazmış. Milletle alay eder gibi, Adını da “Burası çok önemli” koymuş. Bu kitabın adı “Kasada No Papel” olmalıydı. Umarım kitabında Merkez Bankası’nın arka kapısından çıkarıp, Kamu bankaları eliyle sattığı, 128 milyar doların Hikâyesini de yazmıştır.
633
Benim sahipsiz ve güzel liram. Dolar 10.40.
634
Deprem ve fırsatçılık kelimeleri yan yana geldiğinde, belki de en son akla gelmesi gereken isim Kızılay’dır. Ama bu depremde gördük ki bu Hükümet elinde; Deprem yaralarını saran Kızılay’dan, Deprem çadırlarını satan Kızılay’a, Depremde para sayan Kızılay’a geçilmiş.
635
Sorumluluk üstlenmeye gelince Erdoğan ortadan kayboluyor. Orman Kanunu’na göre orman yangınlarını önleme, söndürme görevi Orman Genel Müdürlüğü’nde. Yani Tarım ve Orman Bakanı’nda Ve elbette kifayetsiz Bakanı atayan Erdoğan’da. Ucube vesayet rejiminde Ülke yönetilmiyor savruluyor
636
"En düşük emekli aylığı 5.500 TL" diyerek, emekliye caka satanların, yedikleri kul haklarının resmidir. Sarayın han-ı iştihasında En sevilen yemek, Kul hakkı yemek… #AlBuZammiSenYasa #AlZammınıBasınaCal
637
Güzelim ülkemizi uluslararası mafyanın, uyuşturucu çetelerinin hesaplaştığı, cesetlerin gömülüp saklandığı koca bir mezarlığa çevirdiler. Ustalık dönemlerinde, Narcos ve The Sopranos dizilerinin senaristlerini bile kendilerine çırak çıkarttılar. sozcu.com.tr/2022/gundem/si…
638
6 Şubattan, 6 Marta bir ay geçti. Bu sürede sadece şehirlerimiz değil, Kalplerimiz, ruhumuz enkaza döndü. Ve bugün Berat Kandili... Edilecek duaların, yapılacak ibadetlerin; ruhumuzdaki yaraları kapatmasını, kalplerimizdeki yükü hafifletmesini diliyor; kandilinizi kutluyorum.
639
#MilletinSesiMaltepede yükseliyor! Umutsuzluğa yer yok, haramilerin saltanatı yıkılıyor!
640
İş başına gelir gelmez; Durum ve Hasar Tespit Komitesi kuracağız. Merkez Bankası'nın 128 milyar dolarının buharlaştırılmasıyla ilgili ayrıntıları ortaya çıkaracağız. Saray vesayeti altındaki yargıçların güdümlü kararları bizi korkutamaz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını arayacağız.
641
Erdoğan yılbaşı gecesi,  Millete korkunç bir tuzak kurdu. Akaryakıttan köprü geçiş ücretlerine, Doğalgazdan elektriğe, Harçlardan vergilere, Her şeye fahiş zamlar yaptı. Bu “Siyasi eşkıyalıktır.” Sıradan eşkıya gözüne kestirdiğini soyar. Siyasi eşkıya topyekûn milleti soyar.
642
Enflasyon en büyük halk düşmanıdır. Bu halk düşmanını bu kadar kısa sürede, bu kadar hızlı şahlandırmak ancak özel çabayla olurdu. Özel bir çabayla enflasyonu şahlandırdılar. Cumhuriyet tarihimizde enflasyonun bu kadar hızlı şaha kalktığı bir başka dönem yok. Bu eser Erdoğan'ın.
643
TÜİK 'in makyajlı rakamlarıyla bile, OECD'de enflasyon şampiyonuyuz. Türkiye'deki enflasyon, OECD'nin neredeyse 8 katı. Bu ucube eserin sorumlusu Erdoğan'dır.
644
Güya; faiz inecek, TL değer kaybedecek, İhracat patlayacak, Cari denge fazla verecek, Döviz rezervleri coşacak, TL Değer kazanacak, Enflasyon düşecekti. Sonuç: Cari açık sadece bir yılda 20’ye katlandı. Çin işi, Maçin işi dediler. Cehaletleriyle milleti perişan ettiler.
645
Ana muhalefet liderinin iddialarını yayımlamak ne zaman suç oldu? Dünyanın her yerinde bir devlet başkanının akrabalarının yurt dışında vakıf kurarak para transferi yapması sorgulanır. Bu karar, yaptıklarından değil; yaptıklarının ortaya çıkmasından rahatsız olduklarını gösterir. twitter.com/ankahabera/sta…
646
1) Ekonomi 2022’nin ilk 3 ayında % 7,3 büyümüş. Peki, en çok kim büyümüş? Elbette finans kesimi -> % 24,2. KKM ile bankaların ödeyeceği faize devleti kefil edenler, kredileri patlatarak milleti borca batıranlar, “faiz lobisini” bir kez daha ihya etmiş.
647
Nasreddin Hoca'nın borç ödeme fıkrası gibi bir safsata uydurdular. Faiz inecek, TL değer kaybedecek, ihracat ithalattan çok artacak, dış açık kapanacak, rezervler dolacak, TL değer kazanacak, enflasyon düşecekti. Sonuç: 12 aylık dış ticaret açığı 2'ye, Enflasyon 4'e katlandı.
648
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet, taşıyıcı kolonlarına vurulan onca darbeye rağmen, hala dimdik ayakta. Ama bazı güdük beyinler, Atatürk’ü yok sayarak, görmezden gelerek, onun büyüklüğünü karartabileceklerini sanıyorlar.
649
Depremin kırkı çıkmadan getirdikleri düzenlemeyle Beyanname dönemi bitmeden matrah artırımının önünü açıyorlar. Şirketler matrah artırımına giderse 2022 ve öncesinde ödedikleri vergilerle ilgili vergi incelemesi yapılamayacak. Yolsuzluklar, usulsüzlükler denetçilerden gizlenecek.
650
3) Cumhurbaşkanlığı Kabinesi göreve başladığında; Dolar kuru: 4,54 TL idi. Bugün 17,29 TL. Cumhurbaşkanlığı kabinesi göreve başladığında; Enflasyon % 15 idi. Bugün enflasyon % 79. Cumhurbaşkanlığı kabinesi göreve başladığında; Ülkenin Risk Primi (CDS) 315 idi. Bugün 858.