Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(リツイート順)

601
Nas bu ay da pas...
602
Saray faizin en büyük düşmanı(!) olduğunu söylemiş... AKP döneminde yapılan faiz harcaması 522 milyar$. Sadece 2022 bütçesine faiz ödemeleri için konan para 240 milyar TL, buna ek bütçeyle 89 milyar TL daha eklendi. Faizin dostu olsalar kim bilir ne olacaktı? Fox Haber'e anlattık
603
Başarının anası, babası çoktur. Başarısızlık öksüz ve yetimdir. "Türkiye, üretici enflasyonunda dünya birincisi!" Tekrarlıyorum: "Türkiye, üretici enflasyonunda dünya birincisi!" Üretici enflasyonunda Türkiye'yi birinci yapanlar, Şimdi sorumluluğu üstlenmiyor.
604
TCMB'yi işlevsiz hala getirenler, Nastı, pastı derken; Hazine'nin faiz yükü şahlanıyor. "Faizin en büyük düşmanı biziz" diyen beceriksizler elinde; iç borca ödenecek faiz, borcun anaparasını aştı, gidiyor.
605
Uydurdukları safsataya; "Epistemolojik kopuş" "Heteredoks politika" "Nöro ekonomi" diye kulp takmaya kalksalar da, mızrak çuvala sığmıyor. 12 aylık dış ticaret açığındaki epistemolojik kopuş %120. Geçen yıl Eylül'de 44 milyar $ olan açık, bu yıl 98 milyar $'a sıçradı.
606
9) "Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında" aziz milletimiz; Bu otoriter rejimi sandıkta göndererek bir kez daha tarih yazacak. Saray kaybedecek, Halk kazanacak! Otokrasi kaybedecek, Demokrasi kazanacak! Saray beslemeleri kaybedecek, Milletimiz kazanacak!
607
"Başını acemi berbere teslim eden, cebinden pamuğu eksik etmesin." Türk Atasözü
608
Erdoğan “Süreci tamamlanan işlemlerle rezervimiz artacak” dedi. O işlem IMF'nin üye ülkelere sunduğu rezerv desteğinden, Türkiye düşen 6,3 milyar$ pay değil mi? "Bizden 5 milyar$ istediler" dediğiniz IMF’den, para alıyoruz demekten utanıyorsunuz. Sizi gidi kripto IMF'ciler sizi.
609
1) Ekim ayı kış mevsiminin kapısıdır. Kapı aralandı. Bu yıl kış, ne yazık ki kara kış. TÜİK ’in tüm makyajlarına rağmen, hayat pahalılığı milleti ezip, geçiyor.
610
20) Mandacının, bir tek kendi cebini düşündüğünü, doların yeşilini nasıl sevdiğini milletimiz bilir.
611
Ne tesadüftür ki Erdoğan, büyük skandallara imza atmak için hep Aralık ayını seçiyor. 17-25 Aralık skandalı hala hafızalarda. Şimdilerde, “Bizim paramız belli, Türk Lirası” diyenlerin evlerinde sıfırlamakla tüketemedikleri Dolarları, Avroları istiflediğini bu millet unutmadı.
612
Millet can derdinde, Saray sosyetesi mansıp derdinde… Millet depremle uğraşırken; -Eski Aile Bakanı'nın kardeşi Dışişleri Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne Genel Müdür oldu. -AK Partili eski vekilin oğlu Nükleer Düzenleme Kurulu'na atandı. Makamlara doyamadılar. twitter.com/ankahabera/sta…
613
Ekonominin başında Kibir hastalığıyla malul bir çakma ekonomist varsa paramızın pul olması, milletimizin hayat pahalılığı altında ezilmesi kaçınılmaz. Erdoğan bir kere daha "faiz sebep" dedi, Sonuç: $ kuru yeniden 17 TL üzerinde Benzin-mazot 30 TL'ye koşuyor Gram altın 1.016 TL
614
Erdoğan; 2023 hedefleri diyerek, Milletimize yıllarca söz verdi. "Kişi başına gelir 25bin Dolar olacak" "Türkiye ilk 10 ekonomi arasına girecek" dedi. 2023'e az kala sonuç: Türkiye, ilk 20 ekonomi arasından düştü. Kişi başına gelir 25 binin yarısına bile yaklaşamadı.
615
Çok şükür gıda enflasyonu % 100 değil, % 99,1. Ama bu haliyle bile dünya üzerindeki en yüksek gıda enflasyonuna sahip dört ülkeden biriyiz. Tarım devriminin başladığı topraklarda, milletimizi düşürdükleri hal bu. İşte Erdoğan'ın "muhafazakar devrimciliği"!!!
616
(2/2) "Faiz kararının 5 dakika gecikmeli açıklanması" ise o apayrı bir skandal. Türk Lirası tarihimizin hiç bir döneminde bu kadar sahipsiz ve savunmasız olmadı.
617
7) Son 20 yılda, hiçbir hükümete nasip olmayan kaynakları ve zamanı kullandılar. Verdikleri sözleri tutamadılar. Büyük fırsatları kaçırdılar. Toplumu kutuplaştırdılar. Kaynakları israf ettiler. Yolsuzluk, Yoksulluk ve Yasaklarda, Everest'e çıktılar.
618
Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasındaki manipülasyon 10 kişinin üzerine yıkılarak geçiştirilecek bir iş değildir. Borsada "organize iş" yürütenlerin, küçük yatırımcıyı silkeleyenlerin kökü nereye giderse gitsin mutlaka ortaya çıkarılmalıdır. Gözümüz üzerinizde!
619
9) Şu anda asgari ücret görüşmeleri devam ediyor. Saray talimatı ve ince işçilikle enflasyon rakamlarının budanması, milyonların hakkını gasbetmektir. TÜİK bir devlet kurumudur. Öyle de davranmalıdır. Milletin hakkını gasbedenler, hesabını da verir.
620
Bunun adı “yoksullaştıran büyümedir.” Kortizon ile ekonomiyi şişirmektir. Sürdürülebilir değildir Zengini daha zengin, fukarayı daha da fukara yapan bir tercihtir. Milletimize ve ekonomiye yapılmış bilinçli kötülüktür. twitter.com/t24comtr/statu…
621
Geçen yıl bugün, kerameti kendinden menkul "faiz sebep, enflasyon netice" isimli safsatayı uygulamaya koydular. Sonuç: %19 olan tüketici enflasyonu bugün %80, %46 olan üretici enflasyonu bugün %144. 27 milyar $ olan cari açık bugün 37 milyar $. 392 puan olan risk primi bugün 744.
622
Yağ kuyruklarıyla, Pirinç kuyruklarıyla, Ekmek kuyruklarıyla, "Türkiye ekonomide tarihinin en güçlü dönemine girmektedir." Tırnak içi cümle Erdoğan'ın, kuyruklar ise milletin. Gözleri var milleti görmez. Kulakları var milleti duymaz. Çünkü bunların kalbi, millete karşı mühürlü...
623
Kötü yönetiminle ülkenin gençlerini işsiz bırak, araba alma umutlarını bitir, konserlerini iptal et, eğlenmelerine engel ol, sonra da gitmek isteyene  acıyarak bakıyorum de. Mağdur ettiğin, geleceklerini çaldığın gençler seni ilk sandıkta gönderip ardından kahkahalarla gülecek. twitter.com/krtkulturtv/st…
624
Utancı ölenin kalbi de ölür. Saraylarından, uçaklarından, üçer beşer maaşlardan, içtikleri efuli ve smoothilerden fedakarlık yapmayıp, sonra da “165 milyar liralık fedakarlık” yaptık diyenler bu fotoğrafa iyi baksın. Fedakarlığı millet yapıyor millet. t24.com.tr/haber/soguga-r…
625
Sarayın kibirlisi 2023 için millete 25bin $ kişi başına gelir sözü verdi. Şimdi olsa olsa 10bin 71 $ olacak diyor. Bu aradaki 14bin 929 $, kimlerin cebine gitti?