Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(リツイート順)

576
Pranga kabul etmeyen milletimizin özgürlük aşkının mısralara dökülmüş halidir İstiklal Marşımız. Milletimizin yazdığı destanın millet iradesinin tecelligâhı Gazi Meclis’te mühürlenişinin yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy’u, Atamızı ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyorum
577
Vatanı satmak; yüksek faizle, yüksek enflasyonla, kötü yönetimle, ülkenin ve milletin kaynaklarını heba etmekle olur. Vatanı satmak; ekonomiyi liyakatsiz ellere teslim ederek, emaneti ehline vermeyerek, milletimizi hayat pahalılığı altında inim inim inletmekle olur.
578
Merkez Bankası arka kapısından buharlaştırdığı, 128 milyar doların büyüklüğünü, Şimdi umarım herkes daha iyi anlamıştır. Milletten çalınan 418 milyar doların geri alınmasının önemi daha iyi görülmüştür.
579
"Faiz sebep, enflasyon sonuç" safsatasıyla, sadece bir kaç ayda, iç borç için ödenecek faizleri 2,5 kat arttırdılar. Gençlerimizin umudunu çalanlar, bir de gençlerimizin omuzlarına müthiş bir faiz yükü bırakarak gidiyor. Bunun adı cehalet değildir. Olsa olsa ihanettir.
580
Sağdan soldan para gelecek diye üfürüp duruyorlar. Hayrına 54 milyar 821 milyon dolar bulabilirlerse, "TCMB kasasında sıfır dolar var" diyebileceğiz.
581
1) Nasreddin Hocanın borç ödeme fıkrasına benzer uyduruk bir model piyasaya sürdüler. Faiz inecek, döviz kuru çıkacak, cari açık kapanacak, rezervler dolup taşacak, döviz kuru düşecek, enflasyon gerileyecekti. Sonuç: Cari açık bu yılın ilk yarısında son 11 Yılın rekorunu kırdı.
583
Millet İttifakını oluşturan 6 siyasi partinin mutfaklarında hazırlanan; devlet yönetiminde ve ekonomide, yaşanan krizlerden ülkemizi çekip çıkaracak, somut hedefleri, reformları, politikaları, projeleri içeren, ORTAK POLİTİKALAR MUTABAKAT METNİ’ni bugün milletimizle paylaşıyoruz.
584
Bu tablo iflasın ilamıdır. Hiç paramız yok, döviz kasasında hiç dövizim kalmadı demek için bile 59 milyar dolar bulmak zorundayız. Halimiz bu.
585
Yeni yılda yapacağımız seçimlerin ve alacağımız kararların hepimize ve ülkemize sağlık, huzur, mutluluk ve refah getirmesi dileğiyle… #2022
586
Erdoğan Şahsım Hükümeti sebep; Doların şahlanması sonuçtur.
587
Sonra da çıkarlar, “Türkiye sınırlarına hakimdir”, “Türkiye yolgeçen hanı değil” diye hikaye okurlar.
588
ABD Merkez Bankasının faiz artırmaya başladığı saatte nöbetçi bırakıp olmayan dövizleri satmak. Dibi delik kovayla rüzgara doğru su atarsanız ne olacağı bellidir. Şimdiden söylüyorum; yarın çıkıp “dış güçler bizi ıslattı” diye hiç şikayet etmeyin.
589
Kaşıkçı davası resmen kapanmış! Karar, Prens Salman’ın Türkiye ziyaretinden 5 gün önce alınmış. Meğer bu da "çalgılı, çengili" kutlama yemeği imiş.
590
Üreteceğiz, kazanacağız, hakça paylaşacağız. Ama her şeyden önce enflasyon canavarını bitirebilmek için, CHP iktidarında şu adımları sırasıyla atacağız 👇👇👇
591
Tarlasına gübre atamayan, limonu dalında kalan çiftçinin sesi, Atanamayan öğretmenin sesi, 1,5 yaşındaki çocuğuna mama ve bez alamayan esnafın sesi, MİLLETİN SESİ Bugün Mersin’de yükseliyor… #MillletinSesiMersinde
592
Esas Türkiye’de delik açmak “Faiz sebep enflasyon sonuç” deyip paramızı pul etmek, cari açığa rekor kırdırmak, döviz rezervlerini bitirmek, ülkeyi borca batırmak, vatandaşı hayat pahalılığına ezdirmektir.
593
23) Bunların davaları da, savaşı da; doların yeşilidir. Saraylarıdır. Lüks uçaklarıdır. Yatlarıdır, kotralarıdır. Şişkin banka hesaplarıdır. Yüzbinlerce dolarlık lüks arabalardır.
594
3) Ana muhalefet partisi liderinin devlet kurumlarından bilgi alması bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak en doğal hakkıdır. Bugün Sayın Genel Başkanımızın karşısına çıkamayanlar neyin telaşındadır?
595
5) Farklı kurumların açıkladığı enflasyon rakamları ile TÜİK rakamları arasında büyük farklar var. Bağımsız iktisatçılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubunun açıkladığı enflasyon TÜİK ’in iki katından fazla. Bu kadar farkın sebebi nedir?
596
Neyzen Tevfik’in dediği gibi: Ekmek herkese yetecekti aslında, Tarlaya karga dadandı. Ambara fare, fırına hırsız, memlekete harami… Yaşadığımız bu büyük buhranın sebebi, bizzat Erdoğan Şahsım Rejimidir. Değişmesi gereken de bu rejimdir. Çünkü, sebep değişmeden, sonuç değişmez.
597
"Faiz sebep, enflasyon netice" safsatasıyla sadece 9 ayda, 83 milyonluk koskoca ülkeyi 27 yıl öncesine ışınladılar. 27-28 yaşındaki gençlerimiz üç haneli enflasyonla bu beceriksiz hükümet eliyle tanıştı. Ne yazık ki turpun büyüğü de hala heybede.
598
Hükümete nasıl başladılar? Tüketici enflasyonu % 29,7, Üretici enflasyonu %30,8. Hükümetten nasıl gidiyorlar? Tüketici enflasyonu %83,5. Üretici enflasyonu %151,5.
599
Oynamayı bilmeyen gelin, yerim dar dermiş. twitter.com/AACanli/status…
600
Sayın @NureddinNebati ; “Enerji fiyatları olmasa, cari açık olmazdı” demeniz, “mektepler olmasaydı, maarifi ne güzel idare ederdim” demeye benziyor. 20 yılık bir yönetimin hala çare değil, bahane üretmesi, “oynamayı bilmeyen gelinin yerim dar” demesinden farksızdır.