Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(リツイート順)

551
22) Bunların yapacağı Kurtuluş Savaşı’nda, saraylar, lüks uçaklar, yatlar, arabalar, efuliler kendilerinin olur, kuru soğan, ekmek millete kalır. Ekonomik Kurtuluş Savaşı diyerek kendileri yutarlar salkımı, millete ise verirler talkını.
552
Kahvaltıya bir kalıp peynir alıyorsunuz, kasada 120 lirayı bırakıyorsunuz. Peynir ekmek bile bu iktidarın döneminde artık lüks oldu. Bugün marketlerde zam yasağı da bitti. Önümüzdeki günlerde Allah hepimize kolaylık versin.
553
Sayın Genel Başkanımız daha iktidara gelmeden, dediklerini yaptırtan Genel Başkan olarak dünya siyaset tarihine geçti bile. Allah aşkına! Aklınız bugüne kadar neredeydi? Gençlerin KYK borcunu görmek için bizi mi beklediniz?
554
6) Türkiye sadece ekonomide zemin kaybetmedi. Ülkemizi Hukuktan, demokrasiye 3. dünya ülkeleri seviyesine indirdiler. Sadece son 4 yılda ülkemiz; -Hukukun Üstünlüğü Endeksi'nde 8 -Yolsuzluk Algı Endeksi'nde 18 -Dünya Mutluluk Endeksi'nde 38 sıra birden geriledi.
555
2002 Aralık ayında net asgari ücret, 184 lira 30 kuruştu. Asgari ücretle 7 tane çeyrek altın alınıyordu. Bugün asgari ücret 5 bin 500 lira. Şimdi ancak 3 çeyrek altın alınabiliyor. Emekçinin cebine girmesi gereken 4 çeyrek altın, kimin cebine gitti?
556
Erdoğan’ın dün çıktığı televizyon programında söylediği gibi: “Düzensiz göç diye bir şey söz konusu değil.” Bu gayet düzenli, organize, Dışarıdan gelecek 3-5 milyar avro için Türk milletinin bekasını tehdit etmesine izin verilen, Kararını Erdoğan’ın aldığı bir operasyondur.
557
Değişim
558
Nebati Bakanın Londra seyahati anlaşılan yabancı yatırımcılar için roadshow değil, beleş stand-up gösterisine dönüşmüş. Bu tek kişilik komedi yabancıları çok güldürmüş olabilir. Ama ne yazık ki milletimize kan ağlatıyor. Çok yazık… m.bloomberght.com/bloomberg-neba…
559
"Enflasyona değil, çekirdeğine bakacağız" dendiği gün ülkemizin risk primi 357 idi. Bugün 624. 84 milyonun geleceği ve refahı üzerindeki bu 3 aylık deney, geride büyük bir yıkım bıraktı. "Bıçağı dokuz santim saplayanlar, Bıçağı 6 santim geri çekti diye bir de lütuf bekliyor."
560
Bu mesajın atıldığı gün 100 lirayla; 84 Bulgar Levası alıyorduk. Şimdi 19 Leva alabiliyoruz. Aynı gün 100 lirayla 58 Dolar alıyorduk. Şimdi 11 Dolar alabiliyoruz. Çıkın milletten özür dileyin. Ve vakit kaybetmeden sandığı milletin önüne getirin. twitter.com/RTErdogan/stat…
561
Hala aynı nakarat. Küresel emtia fiyatlarındaki artıştan kaynaklı enflasyonla karşı karşıyaymışız. G-20 ve OECD'de enflasyon şampiyonu olduysak, Grafiklerin ölçeğine bile sığmayan hayat pahalılığı yaşıyorsak, bunun sorumlusu kibirli cehalettir. Erdoğan sebep, Enflasyon sonuçtur.
562
21) Bunlar utanmadan millete; “Aylarca belki soğan ekmek yiyeceğiz, ama güvenliğimizden asla taviz vermeyeceğiz” derler. Ama yandaş, akraba-i taallukat, besleme, lüks arabalarda, yatlarda, kotralarda gününü gün eder.
563
1) Geçen yıl bu zamanlar “Çin modeli” diyerek, Nasreddin Hocanın borç ödeme fıkrasına benzer bir safsata uydurdular. Faiz düşecek, TL değer kaybedecek, İhracat, İthalatı aşacak, Cari denge fazla verecek, Rezervler dolup taşacak, TL değerlenecek, Nihayetinde enflasyon düşecekti.
564
Erdoğan, "2023'de dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğiz" diye yıllarca millete söz verdi. Türkiye'yi ilk 10 ekonomi arasına sokamadı. Ama giderken, ülkeyi en yüksek enflasyona sahip 5 ekonomi arasına soktu. Çakma doktor candan eder. Çakma ekonomist ülkeyi berbat eder.
565
İlk Başbakanımız, İkinci Cumhurbaşkanımız, Partimizin İkinci Genel Başkanı, Büyük asker, büyük diplomat Büyük devlet adamı İsmet İnönü’yü, Vefatının 48. sene-i devriyesinde Bir kez daha saygıyla ve rahmetle anıyorum.
566
Rahmetli Cem Karaca'nın dediği gibi "Bindik bir alamete gideyoz kıyamete."
567
4) Milletimiz, Bahçeli’nin kendi koltuğunu korumak için "Öcalan, HDP ’nin istismarına müdahale etmek, hatta önüne geçmek maksadıyla tarafsızlık çağrısı yapmıştır.” diyerek terörist başının sözcülüğüne soyunduğunu, terörist başına alkış tuttuğunu unutmadı.
568
40 günde akaryakıta 9. zam. Kaçak Saray Mukimi, "Enflasyonda Ağustos ayı kırılma ayı" dediği günden bu yana, akaryakıt fiyatları rekor üstüne rekor kırdı. Geçtiğimiz Ağustos başında 430 TL'ye dolan benzin deposu, bugün 840 TL'ye doluyor. Bu yapılanın adı zam değil, zulümdür.
569
Hayırdır! Kışa girerken kasada doğalgaz alacak para mı kalmadı? Umarım bu haber doğru değildir. twitter.com/financialjuice…
570
Merak edenler sormuş. Cevaplayalım: AK Parti'nin ismi yokken; Türkiye 1990'da ilk 20 ekonomi arasına girdi. 1999'da da G-20 ligine alındı. Yıllarca "Türkiye'yi 2023'te ilk 10 ekonomi arasına sokacağız" diye söz verdiler. 2023'te 23. sıraya düşürüp öyle gidecekleri anlaşılıyor.
571
24) Bunlar millete Ekonomik Kurtuluş Savaşı çığlıkları atıp üstatlarının, “Allah’ın on pulunu bekleye dursun on kul, bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul. Bu taksimi kurt yapmaz, kuzulara şah olsa” sözlerine parmak ısırtırlar.
572
1- 2021 Eylülünde saçmaladılar. 2022 Ocak'ta aylık enflasyon %11’in üzerine çıktı. Pahalılık azdı. Bu yıl enflasyon %6,65 oldu diye bayram ediyorlar. Oysa bu, geçen yıl hariç serideki en yüksek Ocak ayı enflasyonunun 3 katı. Baz etkisi gizlese de enflasyon milletimizi eziyor.
573
2 yıl önce milleti kış günü tanzim satış çadırlarında ucuz soğan patates kuyruklarına sokup; Bir de sıkılmadan “varlık kuyruğu” demişlerdi. Aynı akıl şimdi de 500 metrekareden büyük 1000 tanzim satış marketi kuracakmış. Ne demişler, Benim oğlum bina okur. Döner döner yine okur.
574
Milletin 128 milyar dolarını, sahte istikrar algısı yaratmak için buharlaştırdılar. Şimdi Güney Kore ile yaptıkları 2 milyar dolarlık SWAP anlaşmasından medet umuyorlar. Merkez Bankası’nın kasası açık veriyor. Açık, SWAP’la kapatılmaz, ancak makyajlanır.
575
OECD ve G-20 ülkeleri arasında enflasyon şampiyonuyuz. Türkiye'deki enflasyon artık uluslararası karşılaştırmalarda grafiklerin ölçeğine sığmıyor. Ve bu zulmü milletimize yaşatanlar hiç sıkılmadan "Elhamdülillah işler iyi" diyebiliyor. Ne diyelim; utancı gidenin kalbi de ölür.