Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(リツイート順)

526
Hatay’ın demografik yapısında değişim önemli bir risk. Hatay demek Doğu Akdeniz demektir. Enerji koridorlarına erişim demektir.  Hatay’ın demografik dengesini korumak için gerekiyorsa özel kanun çıkarılmalıdır. Beşeri sermayemizi korumak için ise bu adımlar derhal atılmalıdır👇🏻
527
Zam yağmuru devam ediyor. Akaryakıta bir zam daha… Motorinin pompa fiyatına 23 kuruş zam yaptılar.
528
1) Nasreddin Hoca'nın borç ödeme fıkrasına benzer sözde bir model uydurdular. Faiz düşecek, TL değer kaybedecek, rekabet gücü artacak, dış açık kapanacak, rezervler artacak, TL güçlenecek, enflasyon da düşecekti. Ama bu sözde model daha yılın yarısına gelmeden patladı.
529
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiren AK Parti Sözcüsü, kapanan İstanbul Havalimanı’ndan, Ankara-İstanbul arasındaki yollardan hiç bahsetmemiş. Yeterince doğal gaz depolamadıkları için fabrikalara verilemeyen elektrikten, gazdan söz etmeyi unutmuş. Biz hatırlatalım👇🏻
530
Nebati Bakan, “Hazine’den tek kuruş çıkmayacak” demişti. Ama Kur Korumalı Mevduatlar için, daha üçüncü ayda bütçeden 11 milyar 700 milyon lira ödeme yapıldı. Buna vazgeçtikleri vergi gelirleri de dâhil değil.
531
Anlaşılıyor ki Erdoğan’da Ne hakikatleri tasdik edecek bir kalp, Ne de ikrar edecek bir dil kalmış. Ama hakikatleri #HalkBiliyor twitter.com/herkesicinCHP/…
532
1) İstatistikle söylenen ilgi çekici olabilir. Ama saklanan hayatidir. Son enflasyon istatistiklerinin sakladıkları özellikle hayatidir. Milletin alın teri, emeği TÜİK ’in açıkladığı makyajlı enflasyon istatistikleriyle gasp edilmektedir.
533
200 liralık banknot tedavüle çıktığı 2009’da 132$ alıyordu. Bugün sadece 11$ alabiliyor. Aradaki 121$ nereye gitti? Saray “Enflasyonu şaşırtıcı bir hızla düşürme kabiliyetine sahibiz” diyor. Madem bu kabiliyete sahipsiniz, ne duruyorsunuz? Elinizi tutan mı var?
534
5) Kendi açıkladıkları programda, 2023 hedeflerinin yarısına bile ulaşamadıklarını itiraf ettiler. “Fert başına 25 bin $ gelir” demişlerdi. Kişi başına geliri 15 bin $ bile yapamadılar. “2 trilyon $ olacak” dedikleri milli gelir, 1 trilyon $'ı bile göremedi.
535
Muğla’daki dağ köylerimiz ve Toroslar, Yörük Türkmenlerin bin yıllık ata yurdudur. Yanan evler, tarlalar, arılar ve hayvanlar Yörük kardeşlerimizi, o toprağa bağlayan unsurlardır. Muğla’daki, Toroslardaki Yörük kardeşlerimizi, ata dede yurdunda tutacak özel tedbirler alınmalıdır.
536
19) Genlerinde Kuvayı Milliye ve Müdafa-i Hukuk olan milletimiz, mandacıyı çok iyi tanır. Milletimiz, “Kurtuluş Savaşı veriyoruz” diyenlerin, vatandaşın cebini nasıl boşalttığını, egemen güçlerin ve maşalarının ceplerini nasıl doldurduğunu gayet iyi görür.
537
Herkes kendi işine baksın. Tarihçi kendi işini, Siyasetçi kendi işini yapsın. Tarihte nelerin yaşandığına siyasetçiler değil; tarihçiler karar verir. Siyasetçinin görevi yasayla tarihten husumet çıkarmak değil; geleceği inşa etmektir. Gönül yıkan değil, Gönül yapan olmaktır.
539
Vatanı satmak;  tarımda kendi kendine yeten Türkiye’yi, ucuz ekmeğe muhtaç etmekle olur. Arjantin’den Angus, Rusya’dan buğday, Gürcistan’dan saman, Bulgaristan’dan, Ukrayna’dan ayçiçek ithal edip, Türk çiftçisine “Ananı da al git” demekle olur.
540
Yaşasın Cumhuriyet…
541
2) Devlet kurumlarındaki çürüme ve çöküş bir kez daha gözler önüne serildi. Bu kurumlar kimsenin tapulu malı değildir. Bu devlet hepimizin. Bu kurumlar hepimizin. Milletine kapı pencere kapatan yöneticiler, devletin memuru gibi değil, Sarayın memuru gibi davranmıştır.
542
Küresel enflasyon liginde komşularımız: Venezüella, Sudan, Suriye, Zimbabve, Surinam... "AB'ye gireceğiz", "İlk 10 ekonomi arasına gireceğiz" derken, Koskoca Türkiye'yi üçüncü dünya ligine düşürdüler.
543
Yunanistan'da da yangın oldu. Miçotakis özür diledi, 500 milyon avroluk ek bütçe çıkarıldı, Hava Kuvvetleri Komutanı istifa etti. Bizde büyük bir pişkinlikle herkes yerinde oturuyor.
544
TÜİK ‘de üst düzey yöneticilerden sonra bölge müdürleri de değiştiriliyor. Ne yaparsanız yapın. İş başına gelir gelmez TÜİK’in başta enflasyon ve milli gelir olmak üzere yayımladığı tüm istatistikler ciddi bir denetimden geçecek. Ekşi yiyenler hakkında gerekenler yapılacak.
545
15 Temmuz'un köprüsü, camisi, okulu, parkı, çeşmesi var. Ama 15 Temmuz Şehit ve Gazileri için toplanan milyonlar ortada yok. Genel Başkanımız peşini bırakmadı, sonunda paraların Hazine’ye aktarıldığını itiraf ettiler. Her felakette millete IBAN atacaksanız Siz ne iş yapıyorsunuz?
546
1)“128 milyar Dolar devletin kasasında” diyenleri, TCMB bugün yalanlamış. TCMB'nin 128 Milyar Doları sattığını kabul etmesi elbette bir gelişmedir. Ancak, 128 milyar Doların neden satıldığına yönelik üretilen gerekçeler, milletin zekasıyla alay etmektir. twitter.com/dw_turkce/stat…
547
Erdoğan (20 Haziran 2022): "Son 7 yıldır en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkeyiz. Bu sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz." Ülkemizi yol geçen hanı olmaktan çıkarmanın en kolay yolu, sandıkta AKP'ye kapıyı göstermektir.
548
Erdoğan'ın "Faizin en büyük düşmanı biziz" isimli çalışması. Hazine'nin iç borç için ödeyeceği faiz, borcun anaparasını aştı.
549
Halk için halkla beraber… Geliyor gelmekte olan…
550
Erdoğan yağ diye bir sorunumuz yok demiş. Yaptığı ya da yapmadığı işlerin sorumluluğunu üstlenmek yerine yine muhalefeti suçlamış. Peki Tarım Kredi Kooperatifi marketleri muhalefete mi bağlı, yoksa Erdoğan’a mı? Yağ diye bir sorun yoksa kooperatif marketlerinde raflar niye boş?