Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(リツイート順)

501
1984'den 2002'ye kadar, 18 yılda verilen toplam cari açık, 22,5 milyar $. 2003'den 2022 Eylül'üne kadar, Verilen toplam cari açık ise makyajlı 601 milyar $, makyajsız 624 milyar $. Erdoğan Hükümetlerinin 20 yılda sebep olduğu yıkım o kadar büyük ki artık hiçbir makyaj tutmuyor.
502
Depremde kaybettiklerimizin acısı, derin bir yara gibi içimizde... Bu yıl, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde tüm kadınların ama bilhassa deprem bölgesindeki kadınların yanındayız. Duamızla, kalbimizle, desteğimizle... #8MartDünyaEmekçiKadınlarGünü
503
25) Bu milletin feraseti çok büyüktür. Günü vakti, saati geldiğinde, o sandık önüne konduğunda kendisinden kopanlara, milleti unutanlara en şeddelisinden cevabını verir. Sandıktan korkma, Milletten kaçma Erdoğan. Seçim, Seçim, Seçim.
504
Oyun belli: #Faiz Kasım'da tek haneye çekilir. Aralık'tan itibaren baz etkisiyle enflasyon nispeten geriler. Bu, "Faiz sebep, enflasyon netice" diye pazarlanır. Millet de buna inanır. Ama ne demişler? Bade harabül Basra. Kurt kışı geçirir. Ama yediği ayazı asla unutmaz.
505
Varlık Fonu’nun elindeki varlıkların değeri, iki ayda 23,5 milyar$’a düştü. Dün FETÖ darbesinin arkasında olduğunu söyledikleri Birleşik Arap Emirlikleri’nin veliahtına, 10 milyar dolarla, atadan dededen kalan son gümüşlerimizin, yarısını alma fırsatını altın tabakta sundular
506
"#128MilyarDolarNerede ?" diye soranlara Erdoğan, "Rezervlerimiz 122 milyar $'a ulaştı" diye böbürlenmiş. Bankalardan, IMF'den ve diğer ülkelerden aldığı emanet dövizlere yine hiç değinmemiş. Oysa kasada 37 milyar $ açık var. Hesabını bilmeyen kasap, Ne satır bırakır ne masat.
507
Hazinenin 2022'de yaklaşık 25 milyar $ dış finansmana ihtiyacı var. Bu, benzer ekonomiler içinde, en yüksek dış finansman ihtiyacı. Apar topar Londra'ya koşmalarının ve sürekli "Londra'ya selam vermemiz lazım" demelerinin nedeni de işte bu hakikatte yatıyor.
508
Bunlar utanmadan millete “soğan ekmek yiyin” der. Ama yandaş, akraba-i taallukat, besleme, lüks arabalarda, yatlarda, kotralarda gününü gün eder. Kurtuluş Savaşı diyerek kendileri yutarlar salkımı, millete verirler talkını.
509
"Epistemolojik kopuş" "Heteredoks politika" "Nöro ekonomi" zırvalamaları bir yana, Ayan olana delil aramak beyhudedir. Erdoğan sebep, enflasyon sonuçtur!
510
"Enflasyon bizden değil, dışarıdan" diyen Kaçak Saray ve şürekası grafiğe iyice baksın. 31 Aralık gecesi yaptıkları fahiş enerji zamları olmadan bile, OECD ülkeleri içinde en yüksek enerji enflasyonuna sahip 4. ekonomiyiz. Ocak verileriyle şampiyonluğa oynayacağımız ise aşikar.
511
BOTAŞ'ın veresiye gaz için Ruslara neden ricacı olduğu şimdi anlaşıldı. TCMB kasasındaki döviz açığı 30 Eylül'de "59 milyar $" ile bir kez daha rekor kırdı! Anlaşılan bunlar milletin döviz rezervini yağmalanacak ganimet sanmışlar. Allah Aşkına! Sizin bu millete gareziniz ne?
512
16) Mandacı; Ülkemizin itibarı olan milli paramızın adı sanı duyulmamış paralar karşısında bile, gün görmüş kar gibi erimesine sebep olandır.
513
Sadece son bir haftada TCMB net döviz rezervleri 2,4 milyar dolar eriyerek, -46,9 milyar dolara düştü. Son bir haftadır panikle tüm düğmelere aynı anda basmalarının sebebi anlaşılıyor. Dibi delik kova su tutmuyor.
514
17) Mandacı; Milli varlıklarımızın değerini düşürüp, yerlerde süründürenlerdir. Türkiye Varlık Fonu’na devredilen atadan dededen kalan son gümüşleri, yok parasına, körfez şeyhlerine pazarlamaya kalkanlardır.
515
Üretici enflasyonundan tüketiciye görülmemiş bir tsunami geliyor. Üretici ile tüketici enflasyonu arasındaki fark 44 puan. Bu tüm zamanların rekoru. Bu gelen tsunamiye karşı, başta emekli ve dar gelirlilerimizin korunması şart. Aksi halde çok büyük bir sosyal felaket kapıda.
516
“Milletin cebinden tek kuruş çıkmayacak” dediler. Sadece 6 otoyol ve köprü projesinden, Milletin sırtına 28 milyar 329 milyon dolarlık yük yüklediler. Bunu biz demiyoruz. Sayıştay diyor. twitter.com/ankahabera/sta…
517
Atalar "Ramazan bereketiyle gelir" derler. Ama "Şahsım Hükümeti" sayesinde, Ramazan bu sene, bereket yerine, zam yağmurlarıyla beraber geldi. Ete %48 zammın üstüne %10 zam, Şekere %31 zam. Ne de olsa Saray ve yanaşmalarının gözünde, "Olan dört bağlar, olmayan dert bağlar."
518
Açlık sınırını 6.391 TL’ye çıkaran; Asgari ücretliye sadece 5.500 TL verebilen; Milleti hayat pahalılığına ezdiren Hükümetin Nebati Bakanı çıkmış; dönemlerinde artan yoksul sayısı ile övünüyor. Meşhur hikayede dediği gibi: “Bir günlüğüne de olsa, bize de şu kafadan ver Allahım.” twitter.com/NureddinNebati…
519
1) 20 yıllık bir hükümetin Türkiye’yi dünyaya göre yoksullaştırma hikâyesi. Türkiye'nin küresel servetten aldığı pay 2007-13 arasında yükselişini durdurmuş. Tek adamlık hevesinin arttığı 2017’den itibaren de düşüş hızlanmış. Yani az gitmiş uz gitmiş 2002’nin gerisine gitmişiz.
520
2) Erdoğan'ın sebebi olduğu ekonomik kriz, senenin başında 385 $ olan asgari ücreti, son zamma rağmen, bugün 274 $'a indirdi. Emekçinin 111 $'ı, Erdoğan yapımı krize heba edildi. Hala "hep birlikte fedakarlıktan" bahsediyor. Fedakarlık yapmak için 5'li çeteniz önden buyursun.
521
Konya’daki barınakta hayvanlara işkence eden, öldüren caniler en ağır şekilde cezalandırılmalı. Takipçisi olacağız. #KonyadaKatliamVar
522
Duyduk ki "Gençler ilk cep telefonu ve oyun konsolu alımında ÖTV ödemeyecek" vaadimizi de çalıyorlarmış. Diyoruz: Bu hükümetin beyin ölümü gerçekleşti. Çoklu organ yetmezliğiyle malul. Tükenmişlik sendromundan mustarip. Ama gitmelerine az kaldı. Biz geleceğiz, gençler kazanacak.
523
Yaşadığımız “Asrın Felaketi” değildir. “Asrın ihmalidir.” “Asrın cinayetidir.” “Asrın ihanetidir.” twitter.com/BirGun_Gazetes…
524
Atatürk, yere serilen Yunan bayrağını çiğnemeyi reddeden, Venizelos da onu Nobel Barış Ödülü’ne aday gösteren devlet adamıdır. Barışı bu anlayış sağlar. GKRY'nin tarih kitaplarından Atatürk'ü anlatan sayfayı yırttırması, barış ve huzur istemediklerini bir kere daha göstermiştir.
525
Millete küfreden şunu unutmasın: "Milletin irade ve amaçlarına uymayanların talihi hüsrandır, çökmedir." Bu ülke; Bölen değil, birleştiren, Kinle değil, sevgiyle konuşan, Yeminine sadık bir Cumhurbaşkanına layıktır. Artık az kaldı. Geliyor gelmekte olan...