Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(リツイート順)

476
“Milletin cebinden tek kuruş çıkmayacak” dediler. Sadece 6 otoyol ve köprü projesinden, milletin sırtına 28 milyar 329 milyon dolarlık yük yüklediler. Bunu biz demiyoruz, Sayıştay diyor. Atalarımız ne güzel diyor; “Hırsız içeriden olursa, kapı kilit tutmaz…”
477
TBMM'ye, "En düşük emekli aylığı asgari ücret kadar olsun" diye, önerge verdik. AK Parti ve MHP grupları reddetti. Yörük sırtından kurban kesenler, Emeklilerimizin kul hakkını çatır çatır yediler. Ama emekli ve memurlarımız da sandıkta bunlara #AlZammınıBasınaÇal diyecek.
478
TCMB Başkanı rezervdeki erimeye cevap vermedi. TCMB'nin döviz pozisyonundaki erime belli. Kasaya giren, kasadan çıkan rezerv belli. BOTAŞ'a satılan rezerv belli. Belli olmayan 9 milyar $'lık rezervin kime, nasıl satıldığı. "128+9 milyar $ nerede?" seçimden sonra öğreneceğiz.
479
2022’de 254.2 milyar $ ihracatla caka satan sarayın kibirlisi, 11 yıl önce 2023 için koyduğu 500 milyar $ ihracat hedefinin yarısına zar zor ulaştığını unutmuş şişindikçe şişiniyor. Sözünü bilene ortada övünülecek bir durum yok. Olsa olsa milleten özür dilenecek bir durum var.
480
7) Mandacı; Milletimizin 10 milyarlarca dolarını, Suriye bataklığında bataklığa gömendir.
481
Ukrayna, Rusya'yla savaşın maliyetinin 100milyar $ olduğunu açıklamış. Bizde ise kayınpeder, damat bir olup; TCMB kasasındaki 128milyar $'ı yok yere buhar etti. Boşuna demiyoruz "ağacın kurdu içinden olur." Bu kifayetsizler olduktan sonra, ülkenin başka bir felakete ihtiyacı yok.
482
Borcun faizi, aslını aştı. "Faiz sebep enflasyon neticedir" safsatası çok acı bitti. Bu safsatayla milletimizin ödeyeceği faiz, 1trilyon 354milyar lira arttı. Gençlerimize verilmeyen burslar, Çiftçimize verilmeyen destekler, Sanayiciye verilmeyen teşvikler, Faiz lobilerine gitti.
483
Çukurova’da; “Acıyı, acıyla yuğmak” diye bir tabir var. Salgında millete İBAN numarası gönderenler, Deprem acısı ile salgının acısını yuğmaya kalktılar.
484
Az gittik, uz gittik. Dere tepe düz gittik. Bir arpa boyu yol gittik. 2023 için 25bin $ kişi başına gelir sözü verenlerin elinde, 2007'deki kişi başına gelirde takılıp, kaldık.
485
"Faiz sebep, enflasyon sonuç" dediler. Politika faizini % 19'dan % 14'e indirdiler. Aynı dönemde enflasyon % 19'dan % 61'e çıktı. İddiasına inanan bu tabloya bakıp, "demek ki faiz hala çok yüksek der". Ama diyemediler. Aralık'tan bu yana; nas oldu pas.
486
Düne kadar, “IMF defteri kapandı, bir daha açılmayacak” diyen, “IMF bizden 5 milyar dolar istedi” hikâyeleriyle övünen Erdoğan, Şimdi IMF’den gelen 6,3 milyar dolarla caka satıyor. Ne diyelim; “Görmemiş ata binince bey oldum sanır, şalgam aşa girince yağ oldum sanır.”
487
TCMB Başkanı görevden alma yazılarını Saraya elden götürmüş. Son 3 yılda 4 TCMB Başkanı görmüştük. Şimdi 5 ayda görevden alınan Başkan Yardımcısı gördük. Boşuna demiyoruz: Türkiye yönetilmiyor. Savruluyor.
488
Akıl, izan, vicdan yoksunu yazılar nasıl kaleme alınıyor? Sarayın kibirlisi itiraf etmiş. Bir ülkede vatandaşına sürekli yalan söyleyen bir medya varsa, milletin aşına, işine, geleceğine göz diken kem gözleri dışarıda değil, talimatı veren sarayda arayacaksınız.
489
Boş tost, Boş baklava, Boş gözleme derken, Şimdi de "boş tweet." twitter.com/YolTV/status/1…
490
Bu seçimde iki aday değil iki anlayış yarışacak. Bu seçim; Haklı ile haksız Demokrasi ile otokrasi Milletin evlatları ile Saray beslemeleri arasında olacak. Kalpleri dağınık olanların akılları birleşemez. Biz kalpleri ve akılları birleştireceğiz. Geleceğe omuz omuza yürüyeceğiz.
491
Ecdat yadigârı Süleyman Şah Türbesi’ni kendi topraklarımızdan kaçırıp seyyar türbeye çevirenler, Oradan oraya gezdirenler, Şimdi de seyyar temel icat ettiler. Deprem bölgesinde oradan oraya temel gezdirecekler. Milletin ferasetinden bihaberliğin, Bu kadarına da pes! twitter.com/halktvcomtr/st…
492
3) 2011'de çıktılar "2023'te Türkiye'yi en büyük 10 ekonomi arasına sokacağız" diye SÖZ VERDİLER. 2023'te -Milli gelir 2 triyon$ -Fert başına gelir 25 bin$ -İhracat 500 milyar$ -İşsizlik %5 olacak diye SÖZ VERDİLER. Bunları Kalkınma Planlarına yazıp resmi hedef haline getirdiler.
493
250 bin dolarlık ev alana Türkiye Cumhuriyeti kimlik ve pasaportu promosyon! Şehit kanlarıyla sulanmış toprakların, ay yıldızlı kimliğini, pasaportunu mezada düşürdüler. Sarayın herkese milliyetçilik dersi veren küçük ortağı da seyrediyor. Böyle bir rezilliği bu ülke hiç görmedi.
494
Enflasyon en büyük halk düşmanıdır. Kul hakkı yemektir. Geldiklerinde 27 liraya çeyrek altın alabilen milletimiz, bunlar giderken 27 liraya 1 kilo sivri biber bile alamıyor. Milletin kul hakkını yemek bunlara helal, karamsarlık ise millete haram. Hadi canım sende.
495
Sarayında zencefilli somonlu suşileri, kornişona sarılı dana rozbifleri, ejder meyveli smoothilerle midede yumuşatanlar, yatmadan hazım için manda yoğurdu, kestane balı, Medine hurmasını, yulafla karıştırıp afiyetle mideye götürenler açlıktan ve açın halinden elbette anlamaz.
496
#YolsuzlukOlmasa Türkiye rahat rahat 2 trilyon dolarlık milli gelire sahip olup, 2023'de dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girebilirdi. Ama milli gelir onun yerine son 11 yıldır yerinde saydı. #YolsuzluğaSesÇıkar
497
FOX TV’de İlker Karagöz ile “Çalar Saat” programının canlı yayın konuğu olacağım. İzlemeniz dileğiyle. 🗓11 Ocak 2023 Çarşamba 🕘09.00 📺 FOX TV
498
200 Liralık banknotla ne kadar Dolar alınabiliyor? Tedavüle çıktığı 1 Ocak 2009'da 132 $. Ucube Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş adımlarının hızlandığı 2017 başında 57 $. Bugün 11 $. Satın alma gücünden bahsedenlerin, paramızın satın alma gücünü getirdiği yer işte burası.
499
Milletin ev sahibi olma umudu elinden nasıl çalınır? Olsa olsa ancak böyle çalınır. 👇
500
Kriminal fotoromanların vazgeçilmez yıldızı, Kripto vurguncularının, uyuşturucu baronlarının kankası, Mafyadan rüşvet alanların hamisi, Atama İçişleri Bakanı, on parmağında on kara, onursuz diye sağa sola bulaştırmaya kalkmış! Ne diyelim... Üslubu beyan, ayniyle insandır...