Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(リツイート順)

451
Sorunun sebebi olanlar, Sorunun çözümü olamaz. Bu ülkede Erdoğan sebeptir. Yüksek enflasyon sonuçtur. Erdoğan ve onun beceriksiz kadroları gitmeden, Bu ülkede enflasyon da, hayat pahalılığı da bitmez.
452
"Faiz düşecek, kur çıkacak, cari açık kapanacak, kur düşecek, enflasyon da inecek" diyerek Nasreddin Hocanın borç ödeme fıkrasına benzer bir safsata uyduran Erdoğan, beceremeyince aynı fıkrayı anlatıp, adayınızı açıklayın diye kıvranıyor. Aday bizim işimiz. Sen işine bak!
453
İlk 3 ayda bütçeden faiz lobilerinin cebine konan para 85 milyar TL. Saray Hükümetinin işbaşı yaptığı 2018’in tamamında faiz lobilerine ödenen para 74 milyar TL idi. 3 ayda faize ödenen para, bir yılda ödeneni aştı. Hep diyoruz bunlar, faiz lobilerinin hükümetidir.
454
1)“Söyledin onca yalan. Her yeri ettin talan. Şimdi arta kalan, Koca bir hiç oldu.”
455
9) Mandacı; Bu ülkenin atadan deden kalan tüm varlıklarını, limanlarını, çimento fabrikalarını, yem fabrikalarını ve pek çok tesisini yandaşlarına ve yabancılara peşkeş çekenlerdir.
456
11) Mandacı; Bu ülkenin en stratejik savunma tesislerinden biri olan, Tank Palet Fabrikasını, Katar ordusuna, beş kuruş almadan peşkeş çekenlerdir.
457
İzah edemediklerinin, mizahına bile katlanamıyorlar. twitter.com/gercekgundem/s…
458
12) Mandacı; Faiz lobilerini ağızlarından düşürmeyip, iktidarları döneminde 203 milyar doları, Londra’daki, New York’taki tefecilere faiz diye ödeyenlerdir.
459
15) Mandacı; Bu milletin 128 milyar dolarını, Merkez Bankası’nın arka kapısından, hiçbir kurala ve teamüle uymadan, kendi siyasi ikbali için buharlaştırıp, bugün Türk Lirası’nı, kolu kanadı kırık ve savunmasız bırakanlardır.
460
4) 2023'e artık sayılı gün kaldı. Bırakın dünyada ilk 10 ekonomiden biri olmayı; - 1990 yılında en büyük 20 ekonomi arasına giren - 1999'da G20 üyesi olan Türkiye'yi En büyük 20 ekonomi arasından düşme noktasına getirdiler.
461
Tarihimizin hiç bir döneminde bu kadar kısa dönemde bu kadar büyük bir enflasyon tsunamisiyle karşılaşmadık. Bu tek başına beceriksizlikle açıklanamaz. Bu olsa olsa millete yapılmış bilinçli bir kötülüktür.
462
Yalayıp, yutma olasılığına karşı, Söylediklerinizin yumuşak ve tatlı olmasına çalışın! Bu ülkede söylediklerini yalayıp, yutma konusunda kimse Erdoğan'ın eline su dökemez. Ne diyelim. Afiyet olsun!
463
Erdoğan Erzurum'da "Bugüne kadar verdikleri her sözü tuttuklarını" iddia etmiş. Bir de üstüne "Bizde yalan yok" demiş. Palavrada Erzurumlu Teyo Pehlivan’a rahmet okutan Erdoğan’ın “Bizde yalan yok” sözünü, en başta EYT’lilere havale ediyoruz.
464
18) Mandacı; Dün, 15 Temmuz’un finansörü olmakla suçladıkları, Yandaş gazetelerde olmadık hakaretler ettikleri, Bir ülkenin Veliaht Prensinin ayağına, sırf 10 milyar dolar getirecek diye, bugün turkuaz halı serenlerdir.
465
Erdoğan yine "faiz sebep, enflasyon neticedir" demiş. Yetmemiş "enflasyon düşüşe girmiştir" diye, milletle alay etmiş. Ne yiyip, ne içiyorlar bilmem. Ama milletle alay etmesinler. Bir uyarıda milletimize "faiz sebep enflasyon sonuç" dendiyse; aman herkes cüzdanına sahip çıksın!
466
Erdoğan konuşuyor, Dolar koşuyor. 14 Aralık 2021'den bu yana, Dolar ilk kez 15 lirayı aştı.
467
“Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır.” 238 yıllık geri çekilmeye son veren, işte bu azim ve inanç olmuştur. Sakarya Savaşının 100. Yılında emrin sahibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi saygıyla, minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.
468
"Ekonominin kitabını yazdık" deyip, Ne kendini daha fazla rezil edeceksin, Ne de milleti perişan edeceksin. "Çekildik izzet ü ikbâl ile bâb-ı hükûmetten" demeyi bileceksin. #Dolar10Lira #dolar10
469
İbretlik "masada emekçi olmadan" asgari ücret belirleme fotoğrafı. Milletin sırtında küfe olup sarayın beslemeleriyle o küfeye doluşanlar, "küfe" edebiyatını bıraksın. Sebebi oldukları enflasyon tsunamisiyle belini kırdıkları emekçinin, sabit gelirlinin haline baksın.
470
AKŞAM GENEL BAŞKANIMIZ ANALARIN BABALARIN DERDİNİ ANLATIYOR.ATAMA BAKAN, SİLAHLI GÜVENLİK BÜROKRASİSİNİN BAŞINDAKİLERDEN MEDET UMUP TEHDİTLER SAVURUYOR.BU, SARAYIN TALİMATIYLA SEÇİLMİŞLERİ BÜROKRATİK VESAYET ALTINA ALMA GİRİŞİMİDİR. BİZE SÖKMEZ. KORKUTAMAZSINIZ.
471
14) Mandacı; Yandaşa adrese teslim verilen Kamu-Özel İşbirliği peşkeşleriyle ilgili anlaşmazlıkların çözümünde, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin yetkisini tanımayıp, Londra mahkemelerine o anlaşmalarla yetki verenlerdir.
472
Saray için, Para gelecek yerden, Grup Başkanvekili esirgenmez. Bu ucube rejim; Doların yeşili için daha çok saray evladını yer.
473
Hastanın ateşini düşüremeyince, dereceyle oynamaya başladılar. TÜİK yetmedi, TCMB’de istatistikleri kurcalamaya başladı. Kısa vadeli dış borçlar yaklaşık 26 milyar $ aşağı çekildi. Sonuç değişir mi? Hayır! Yumurta da taşa çarpsa, Taş da yumurtaya çarpsa, Kırılan hep yumurta olur.
474
Mayıs ayı madde sepeti ve ortalama madde fiyatları nerede kaldı #TÜİK ? Enflasyon rakamlarını yayımlayan dairedeki başkan değişikliği anlaşılan işe yaramış. Enflasyonla mücadele edemeyenler, Enflasyon rakamlarıyla mücadeleye hız vermiş. @tuikbilgi
475
Recep Tayyip Erdoğan (27 .02.2015): "Vatanı satmak Yüksek faizle, yüksek enflasyonla, kötü yönetimle, Ülkenin ve milletin kaynaklarını heba etmekle olur.” Ne demişler? İnsan söylediğiyle sınanır. Ülkeyi kötü yöneterek vatanı satan kim? Cevabı Hazine ve Maliye Bakanlığı vermiş.