Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(リツイート順)

426
Anlaşılan Erdoğan konuşacak diye, Kamu Bankalarına gece mesaisi yaptırmışlar. Kurlarda bu kadar oynaklık yaratarak, Neye hizmet ettiğinizi zannediyorsunuz? Ekonominin tansiyonuyla bu kadar oynanmaz. Oynaklığın bu kadarı bünyede kalıcı hasar bırakır.
427
Recep Tayyip Erdoğan - 19 Haziran 2018: "24'ünde siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra bu faizle, şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz." Millet 24'ünde verdi yetkiyi, gördü etkiyi. Faiz harcamaları şaha kalktı. Faiz lobileri abat oldu.
428
1) Bundan tam 4 yıl önce ülkeye “güven” ve “istikrar” getireceği söylenen Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin kabinesi Resmi Gazetede yayımlanarak, görevine başladı. 4 yılda yönetimde istikrar kalmadı. Atama bakanların % 41’i ya görevden alındı, ya da görevden affını istedi.
429
Edep, aklın tercümanıdır. Muhataplarına akılla değil; Edepsizlikle cevap vermeye kalkanların ederi, Edebi kadardır.
430
Doğru teşhis olmadan doğru tedavi olmaz. Piyasanın sağlığını bozan biri varsa, O da Erdoğan'dır. "Piyasada sağlıksız fiyat oluşumu var" diyerek, Döviz satmak derde derman olmaz. Erdoğan'a güven kalmamıştır. Dövize en sağlıklı müdahale seçim sandığının milletin önüne konmasıdır.
431
AK Parti döneminde pek çok şaibeli iş ve işlem yapıldı. Ama bunların en karanlığı Türk Telekom özelleştirmesidir. Bu özelleştirme, iktidara geldiğimizde hesabı sorulacak ilk işlerden biri olacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.
432
Geçtiğimiz Pazartesi, Sabah saat 4.17’den itibaren, Geçen her dakika, Geçen her saniye, Ömrümüzden ömür çaldı. Zaman, acımasız düşmanımız oldu. 6 Şubat 2023'deki felaket, Ardından deprem enkazında, sahipsiz bırakılan millet. Asla ama asla unutulmayacak!
433
8)Mandacı; 30 yaşındaki bir İranlı sahtekârın önüne yatanlardır. Ondan aldıkları dolarları, ayakkabı kutularında, evlerindeki çelik kasalarda saklayanlardır. Milli şerefimizin ve haysiyetimizin timsali al bayrağımızı bu dolandırıcıya, yandaş televizyonlarda dekor yaptıranlardır.
434
Kral çıplak!
435
Cehalet ve kibirle ekonomik kriz çıkaranlar, şimdi milli varlıklarımızı, stratejik tesislerimizi görücüye çıkarıyor. Buna bir de “ekonomik bağımsızlık savaşı” diyerek, utanmadan milletle alay ediyorlar. Bunun alayı olmaz, hesabı olur. Getirin sandığı. tr.sputniknews.com/20211207/bloom…
436
Erdoğan freni patlamış kamyon gibi insafı, edebi ezerek gidiyor. En son Rize’de CHP’nin dikili taşını aramış. Çayı Karadeniz’le tanıştıran kim?Çayın Kanununu çıkaran kim? İlk çay fabrikalarını Rize’de kuran kim? Ülkenin tarihini bilmiyorsunuz. Bari şehrinizin tarihini bilin.
437
Nebati Bakanın gözleri de yetmedi. Londra’ya gitti, geldi. Notumuz düştü. Akla ve bilime değil; sadece göze güvenirseniz olacağı bu… m.bloomberght.com/fitch-turkiye-…
438
Ucube sistem bakan öğütmeye devam ediyor.
439
Millete hakarette bugün. Ne güzel demiş Hz. Ömer; "Utancı gidenin, kalbi de ölür."
440
Nebati Bakanın; "Heteredoks politika", "Epistemolojik kopuş", "Nöro ekonomi" safsataları 24 saatini görmeden patladı. İlk 8 ayda dış ticaret açığı, geçen yıla göre, %146 artarak 73 milyar $'a çıktı. Bu bir rekor! Enerji hariç dış açık ise %153 artarak, 20 milyar $'a sıçradı.
441
Sinyal verme, Talimat ver. Yüksek faiz yüksek enflasyonun sebebiyse, İndir faizi sıfıra... Aynı şeyleri yapıp, farklı sonuçlar beklemekten bir türlü bıkmadın. Ne demişler; Yarım imam dinden, Yarım doktor candan, Yarım iktisatçı cüzdandan eder.
442
Erdoğan en iyi bildiği şeyi yapıyor Her sıkıştığında Aşk-ı Memnu'nun Behlül'ü gibi "Erdoğan kaçar" diyor. Yangında topu önce belediyelerimize attı. Tutmayınca, şimdi THK devlet kurumu değil, sorumlusu CHP demeye başladı. El insaf! 20 yıldır kim iktidarda? Bu ülkeyi kim yönetiyor?
443
10) Mandacı; Türk bankalarının verdiği krediyle, Türk Telekom’u Lübnanlı Hariri ailesine peşkeş çekendir. Türk Telekom’un kârını Lübnan’a kaçırıp, kredi borcunu da milletimizin sırtına yıkanlara, göz yumanlardır. Tarlanın taşıyla, tarlanın kuşunu yandaşlarına vurduranlardır.
444
128 milyar doları buharlaştıran zihniyet yeniden iş başında. Yeni bakan son operasyonda arka kapıdan döviz satışını zımnen kabul etmiş. TCMB’nin olmayan dövizlerini sattırarak kuru ne kadar baskılayabilirsiniz? Artık sorumuzu “128+7 milyar $ nerede?” diye güncellememiz gerekecek. twitter.com/etkilihaber/st…
445
Parayı yazı-tura atmak için havaya atsanız, Yere düşene kadar değer kaybediyor. Dolar 11,30'a koşuyor. Yeter artık! Yönetemiyorsunuz. Ne kendinizi daha fazla rezil edin. Ne de ülkeyi perişan edin. Getirin hemen sandığı. #HemenSeçim
446
Savaş Ukrayna'da, Ambargo Rusya'da, Enflasyon bizde. Tüm dünya Rusya'yı enflasyonla terbiye etmek için ambargo uyguluyor. Bizdeki enflasyon ise tamamen Saray yapımı. Ne demişler: Ağacın kurdu içinden olur. Böyle kibirli bir cehalet iş başında olduktan sonra başka hasma gerek yok.
447
9 yıl önce Erdoğan ne diyordu? “Para, tıpkı bayrak gibi Tıpkı milli marş gibi Bir ülkenin gücünü, itibarını, bağımsızlığını simgeler. Paranın itibarı milletin itibarıdır.” Dolar bugün 10 lirayı yine geçti. Ama Erdoğan'ın keyfi maşallah yerinde.
448
"Deve boynuz ararken, kulaktan olmuş." "Faizi indireceğiz" derken, Yine hem doları hem faizi ateşlediler. Dolar 10 liraya koşarken, 10 yıllık tahvil faizi de % 20'ye koşuyor. Bu, 2019 Mayıs'ından bu yana en yüksek faiz.
449
13) Mandacı; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan yandaşlarına, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde, milli paramızla değil, Dolarla, Avroyla ihale verenlerdir.
450
Nebati Bakan "Epistemolojik kopuş", "Nöro ekonomi" derken son bir haftada 2,5 milyar $ döviz rezervi yakmış. 20 Mayıs'tan bu yana, tek bir haftada yakılan en yüksek döviz rezervi. SWAP hariç net rezervler -55,4 milyar $ ile 21 Ocak haftasından bu yana en düşük seviyesinde.