Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(古い順)

101
6) Partisinde koltuğunu kaptırmamak için, göz göre göre Türkiye’yi uçurumdan yuvarlayanların, genlerinde Kuvayı Milliye ve Müdafaai Hukuk olan Cumhuriyet Halk Partisine verebilecekleri bir vatanperverlik dersi yoktur.
102
Erdoğan korkusu, Uçak piste teker değdirmeden, TCMB’ye hesapsız, kitapsız faiz indirtti. Milletin parası yine pul oldu. Hep diyoruz; Erdoğan Şahsım Hükümeti sebep, Hayat pahalılığı sonuçtur.
103
Tarlasını süren çiftçinin traktörünü haczetmesini biliyorsunuz. Sulamada kullandığı elektriği kesmesini biliyorsunuz. Tarımsal destekten yandaşların alacaklarını tahsil etmeyi biliyorsunuz Ama Ziraat Bankası’na milyonlarca dolar borç takan yandaşlarınızı seyrediyorsunuz
104
Enerji zamları sağanak olup yağmaya başladı. Benzinin pompa fiyatına 29 kuruş, LPG’ye 71 kuruş zam yapıldı. Elektrik zammının eli kulağında. Beceriksiz Erdoğan Şahsım Hükümeti yaklaşan kışı şimdiden kara kış yaptı.
105
Zam sağanağında sıra Doğalgaza geldi. Ucube tek adam vesayet rejimi, Ülkenin bereketini kaçırdı. Milletin ufkunu kararttı. Getirin artık sandığı. Milletin hakemliğinden kaçmayın.
106
“Milletin cebinden tek kuruş çıkmayacak” dediler. Sadece 6 otoyol ve köprü projesinden, Milletin sırtına 28 milyar 329 milyon dolarlık yük yüklediler. Bunu biz demiyoruz. Sayıştay diyor. twitter.com/ankahabera/sta…
107
"#128MilyarDolarNerede ?" diye soranlara Erdoğan, "Rezervlerimiz 122 milyar $'a ulaştı" diye böbürlenmiş. Bankalardan, IMF'den ve diğer ülkelerden aldığı emanet dövizlere yine hiç değinmemiş. Oysa kasada 37 milyar $ açık var. Hesabını bilmeyen kasap, Ne satır bırakır ne masat.
108
“Milletin cebinden tek kuruş çıkmayacak” dediler. Sadece 6 otoyol ve köprü projesinden, milletin sırtına 28 milyar 329 milyon dolarlık yük yüklediler. Bunu biz demiyoruz, Sayıştay diyor. Atalarımız ne güzel diyor; “Hırsız içeriden olursa, kapı kilit tutmaz…”
109
Eğer millet marketten alacağı meyveyi, sebzeyi, unu, şekeri market kredisi çekerek alma noktasına gelmişse artık söz bitmiştir. Getirin sandığı. Milletin üzerinde daha fazla yük olmayın. Fotoğrafın kaynağı: @ozngndgdu
110
2 yıl önce milleti kış günü tanzim satış çadırlarında ucuz soğan patates kuyruklarına sokup; Bir de sıkılmadan “varlık kuyruğu” demişlerdi. Aynı akıl şimdi de 500 metrekareden büyük 1000 tanzim satış marketi kuracakmış. Ne demişler, Benim oğlum bina okur. Döner döner yine okur.
111
Zam yağmuru devam ediyor. Akaryakıta bir zam daha… Motorinin pompa fiyatına 23 kuruş zam yaptılar.
112
Kullanamadığımız S-400'ler için F-35'lerden olduk. Üstüne soğuk su içilen 1,4 milyar $'da cabası. Suriye'de sıkışınca, Rusya'nın gönlü için ikinci S-400 paketini almaya kalktılar. Şimdi de ABD'nin gönlü için F-16 almaya kalkıyorlar. Akılsızlıklarının faturası tabii hep millete.
113
(1) 100 Liralık Banknotlar, 1 Ocak 2009 tarihinde tedavüle girdi. Vatandaşın günlük hayatta en fazla karşısına çıkan ve en çok kullandığı banknotların başında da 100 Liralıklar geliyor.
114
1) Bir ekonomi yönetiminin başarısı, çalışmak isteyen yurttaşlarına ne kadar iş imkânı sunduğuyla ölçülür. Sorunları doğru teşhis etmeden doğru çözümler de üretilemez.
115
1)“Söyledin onca yalan. Her yeri ettin talan. Şimdi arta kalan, Koca bir hiç oldu.”
116
(1) Uluslararası kuruluşların dün yayımlanan tahminlerine göre Türkiye, 2021’de dünyanın en büyük 20 ekonomisi liginden düşüyor.
117
Erdoğan Şahsım Hükümeti sebep; Doların şahlanması sonuçtur.
118
TCMB Başkanı görevden alma yazılarını Saraya elden götürmüş. Son 3 yılda 4 TCMB Başkanı görmüştük. Şimdi 5 ayda görevden alınan Başkan Yardımcısı gördük. Boşuna demiyoruz: Türkiye yönetilmiyor. Savruluyor.
119
Atalar boşuna dememiş; “Başını acemi berbere teslim eden, Cebinden pamuğu eksik etmesin” Dolar 10 liraya koşuyor.
120
"Deve boynuz ararken, kulaktan olmuş." "Faizi indireceğiz" derken, Yine hem doları hem faizi ateşlediler. Dolar 10 liraya koşarken, 10 yıllık tahvil faizi de % 20'ye koşuyor. Bu, 2019 Mayıs'ından bu yana en yüksek faiz.
121
Erdoğan’ın elinde her alanda küme düşmeye devam ediyoruz. 2021 Hukukun Üstünlüğü endeksinde, 10 basamak birden gerileyerek, 139 ülke içinde 117. Sıraya düşmüşüz. Dolar sürekli şaha kalkıyorsa, Sebepleri işte buralarda aranmalıdır.
122
Bu mesajın atıldığı gün 100 lirayla; 84 Bulgar Levası alıyorduk. Şimdi 19 Leva alabiliyoruz. Aynı gün 100 lirayla 58 Dolar alıyorduk. Şimdi 11 Dolar alabiliyoruz. Çıkın milletten özür dileyin. Ve vakit kaybetmeden sandığı milletin önüne getirin. twitter.com/RTErdogan/stat…
123
Erdoğan’ın söz verdiği gibi 2023’te ülkeyi en büyük 10 ekonomi arasına sokamayacağı artık netleşti. Uluslararası kuruluşların raporlarına göre bırakın ilk 10’a girmeyi 2021’de ilk 20’den düşüyoruz. Ama hakkını yemeyelim. Ülkeyi enflasyonun Şampiyonlar Ligi’ne çıkarmayı başardı.
124
24 Eylül’den önce 4 bin 500 lira olan gübrenin tonu, dün 8 bin liraya kadar çıktıysa, ÜRE gübresi 20 günde yüzde 78 zamlandıysa, Çiftçi ne yapacak, tarlasına ne atacak? Gübre altınla yarışıyor olacak iş mi?
125
Erdoğan Şahsım Hükümetine kimsenin güveni kalmadı. Ne yapsa dikiş tutmaz. Yolcudur Abbas, Bağlasan durmaz. CHP iktidara geldikten sonra, dolar da düşer, enflasyon da düşer, faiz de düşer, işsizlik de düşer. Ülkemiz, yeniden Halil İbrahim bereketine kavuşur. Hayat bayram olur.