Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(古い順)

76
Hastanın ateşini düşüremeyince, dereceyle oynamaya başladılar. TÜİK yetmedi, TCMB’de istatistikleri kurcalamaya başladı. Kısa vadeli dış borçlar yaklaşık 26 milyar $ aşağı çekildi. Sonuç değişir mi? Hayır! Yumurta da taşa çarpsa, Taş da yumurtaya çarpsa, Kırılan hep yumurta olur.
77
Cami avlusunda bile milletimizi bölen Erdoğan, “Ne zaman birlik olacağız?” diye soruyor. Cevap basit: Türkiye’nin birliğini temsil edecek, Tarafsızlık yeminine sadık kalacak, 84 milyonu kucaklayacak, Nefretle değil, sevgi diliyle konuşacak 13. Cumhurbaşkanımızı seçtiğimiz zaman!
78
Anlaşılıyor ki Erdoğan’da Ne hakikatleri tasdik edecek bir kalp, Ne de ikrar edecek bir dil kalmış. Ama hakikatleri #HalkBiliyor twitter.com/herkesicinCHP/…
79
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet, taşıyıcı kolonlarına vurulan onca darbeye rağmen, hala dimdik ayakta. Ama bazı güdük beyinler, Atatürk’ü yok sayarak, görmezden gelerek, onun büyüklüğünü karartabileceklerini sanıyorlar.
80
“Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır.” 238 yıllık geri çekilmeye son veren, işte bu azim ve inanç olmuştur. Sakarya Savaşının 100. Yılında emrin sahibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi saygıyla, minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.
81
Aziz Milletim; İngiltere, Türkiye’de mülteci merkezleri kuracağını söylüyor. Bu yetkiyi İngiltere’ye kim verdi? Erdoğan Şahsım Hükümeti, ne yazık ki, milletimizi sırtından hançerliyor. Herkes bilsin. Türkiye; Müstemleke değildir. Ve Erdoğan Şahsım Hükümetinden çok daha büyüktür. twitter.com/bbcturkce/stat…
82
Yerli aşıda çuvallayan Varank koltuğunu kurtarmak için Genel Başkanımıza hakaret etmeye kalkmış. İngiliz Savunma Bakanıyla yaptıkları mülakatta İngiliz muhabirler bakan Türkiye’de Afgan göçmenler için bölge düşünüyor yazıyorsa bunu bakan söylemiştir. Trollüğü bırak da işini yap.
83
Sonra da çıkarlar, “Türkiye sınırlarına hakimdir”, “Türkiye yolgeçen hanı değil” diye hikaye okurlar.
84
Tekrar söylüyoruz: Önüne 3-5 milyar avro konduğunda Erdoğan kabul etse de, Biz, ülkemizin egemen güçlerin Afgan gettosu haline getirilmesine asla izin vermeyiz.
85
“Bıraksalar İnce, uzun bacakları üstünde yaylanarak ve karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak Kocatepe'den Afyon ovasına atlayacaktı.” Büyük Taarruzun büyük komutanını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.
86
Erdoğan “Süreci tamamlanan işlemlerle rezervimiz artacak” dedi. O işlem IMF'nin üye ülkelere sunduğu rezerv desteğinden, Türkiye düşen 6,3 milyar$ pay değil mi? "Bizden 5 milyar$ istediler" dediğiniz IMF’den, para alıyoruz demekten utanıyorsunuz. Sizi gidi kripto IMF'ciler sizi.
87
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Genel Başkanımıza cevap vermeye kalkıp şecaat arz edeyim derken sirkatin söylemiş. 19 yıllık yönetimlerinin sonunda bu ülkede 2,1 milyon aile elektrik faturasını ödeyemiyor. Söylemek istediğimiz tam da buydu. Teşekkürler Sayın Bakan. twitter.com/deryayanikashb…
88
Ne kadar gurur duysak azdır. Harikasınız #FileninSultanları 🧿🇹🇷
89
Düne kadar, “IMF defteri kapandı, bir daha açılmayacak” diyen, “IMF bizden 5 milyar dolar istedi” hikâyeleriyle övünen Erdoğan, Şimdi IMF’den gelen 6,3 milyar dolarla caka satıyor. Ne diyelim; “Görmemiş ata binince bey oldum sanır, şalgam aşa girince yağ oldum sanır.”
90
Erdoğan freni patlamış kamyon gibi insafı, edebi ezerek gidiyor. En son Rize’de CHP’nin dikili taşını aramış. Çayı Karadeniz’le tanıştıran kim?Çayın Kanununu çıkaran kim? İlk çay fabrikalarını Rize’de kuran kim? Ülkenin tarihini bilmiyorsunuz. Bari şehrinizin tarihini bilin.
91
Atatürk, yere serilen Yunan bayrağını çiğnemeyi reddeden, Venizelos da onu Nobel Barış Ödülü’ne aday gösteren devlet adamıdır. Barışı bu anlayış sağlar. GKRY'nin tarih kitaplarından Atatürk'ü anlatan sayfayı yırttırması, barış ve huzur istemediklerini bir kere daha göstermiştir.
92
Erdoğan "TCMB rezervleri 118 milyar $'ı buldu" diyor. Kasadaki 140 milyar $'lık borç senedi ve emanet dövizi ağzına hiç almıyor. Oysa kasada 21 milyar $'lık açık var. Erdoğan'ın verdiği rakamlara bakarsanız hac farz olmuş. Kasaya bakarsanız zekata muhtaç. #128MilyarDolarNerede ?
94
Konut fiyatları, kiralar rekorlar kırıyor. Bu kiralarla millet çocuğunu nasıl okutacak? Bu konut fiyatlarıyla gençlerimiz nasıl yuva kuracak? Müteahhitler bile, Harç bitti, yapı paydos diyerek iş bırakma eylemi başlattı. Erdoğan Şahsım Hükümeti Beceriksizliğin tarihini yazıyor.
95
200 liralık banknot ilk defa 1 Ocak 2009'da tedavüle çıktı. O gün, 200 liraya fileye attığımız meyve, sebzeyi, Eti, ekmeği bugün fileye atmaya kalksak, cebimizde 300 değil, 400 değil, 500 değil, 600 değil, 700 değil, 800 değil. Tamı tamına 849 lira olması gerekiyor. #Çokpahalı
96
Erdoğan Mersin’de bu defa da, Rabianın serçe parmağını kırdı. 🤣🤣
97
Her iktisadi karar bir tercihe dayanır. Üniversite öğrencilerinin “Barınamıyoruz” diyerek sokaklarda yattığı bir ülkenin hükümeti, New York’a 1,5 milyar dolarlık gökdelen yaptırıyorsa bu bir tercihtir. Milletin tercihi de sandıkta elbette buna göre olacaktır.
98
1) Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Ülkenin yazgısında tek yetki ve güç sahibi olan Büyük Millet Meclisi, bu ülkenin düzeni için, iç ve dış güvenliğini sağlamak ve korumak için en büyük güvencedir” diyor.
99
4) Milletimiz, Bahçeli’nin kendi koltuğunu korumak için "Öcalan, HDP ’nin istismarına müdahale etmek, hatta önüne geçmek maksadıyla tarafsızlık çağrısı yapmıştır.” diyerek terörist başının sözcülüğüne soyunduğunu, terörist başına alkış tuttuğunu unutmadı.
100
5) Bahçeli'nin bugünkü adap, edepten yoksun hezeyanı, meşum ellerin denetimine girerek kökünden ve kimliğinden tehlikeli biçimde kopuşunu saklayamaz.