Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(古い順)

151
(1/2) Dolar kurundaki şu hareket sadece iki saat içinde oldu. 10,80'lerden, 10,40'lara ve faiz kararının ardından 10,90'lara. Birileri iki saat içinde "deveyi hamuduyla götürdü".
152
(2/2) "Faiz kararının 5 dakika gecikmeli açıklanması" ise o apayrı bir skandal. Türk Lirası tarihimizin hiç bir döneminde bu kadar sahipsiz ve savunmasız olmadı.
153
Artık DUR Erdoğan ! #HemenSecim
154
Parayı yazı-tura atmak için havaya atsanız, Yere düşene kadar değer kaybediyor. Dolar 11,30'a koşuyor. Yeter artık! Yönetemiyorsunuz. Ne kendinizi daha fazla rezil edin. Ne de ülkeyi perişan edin. Getirin hemen sandığı. #HemenSeçim
155
Bu ucube sistem, artık bir siteyi bile çalıştıramıyor.
156
Dolar kurunun; 1’den 2’ye çıkışı: 12 yıl 2’den 3’e çıkışı: 2 yıl 3’den 4’e çıkışı: 3 yıl 4’den 5’e çıkışı: 5 ay 5’den 6’ya çıkışı: 17 gün 6’dan 7’ye çıkışı: 20 ay 7’den 8’e çıkışı: 6 ay 8’den 9’a çıkışı: 1 yıl 9’dan 10’a çıkışı: 1 ay 10’dan 11’e çıkışı: 6 gün sürdü. Kaynak: TCMB
157
İşte bu matematikle ekonominin kitabını yazdılar. Sonuç malum.
158
"Gaz müjdesiyle milletin gazını alırız" diyenler; Gaz zammını otomatiğe bağladılar. LPG 'ye şimdi de 19 kuruş zam. Zamlar yağmur gibi yağıyor. Yeter artık! Yönetemiyorsunuz. Getirin artık sandığı.
159
Hatada ısrar artık hata değildir. Aklın gerçeklikle bağının kopması çok ciddi bir sorundur. Artık sorun; yalan, yanlış ekonomik sloganlar uydurmanın ötesindedir. Şu anda ülkemizde genele yayılmış sürekli fiyat artışı vardır. Bunun adı da dünyanın her yerinde enflasyondur.
160
Hep diyorum; Çakma doktor candan eder. Çakma hoca dinden eder. Çakma ekonomist ise parayı pul eder.
161
Mandacı siyasetçi kimdir? Daha dün 15 Temmuz'un finansörü diye suçladıklarına, Yandaş basınlarında etmedik hakaret bırakmadıklarına, Bugün 10 milyar Dolarlık finansman için, Ayaklarına kırmızı halı serenlerdir.
162
Milli servetimizin, Şirketlerimizin, Tüm varlıklarımızın değerini üç otuz paraya düşürenler, Körfez şeyhlerinin çantasındaki dolarlara müdana edenler, ağızlarına kurtuluş savaşını alırken biraz utanır. Ama ne demişler, "Utancı gidenin kalbi de ölür."
163
1) Erdoğan kendine “Kral çıplak” diyenlere, hatalarını söyleyenlere, ülkeyi sıcak para baronlarına, kara paracılara, manipülatörlere, spekülatörlere, egemen güçlere yem ediyorsun diyenlere, “Mandacı iktisatçı” demeye başladı. Biz kendisine mandacı kimdir, nedir bir anlatalım:
164
2) Mandacı; "Bu can bu tende kaldığı müddetçe, papazı vermem" diye, millete caka sattıktan sonra, o papazı özel uçakla ABD Başkanının Oval Ofisine, bir gecede gönderendir.
165
3) Mandacı; “Aptal olma” diye, mektup yazanların ayağına koşup, hakaret dolu mektubu, yüzlerine çarpamayıp, kedi gibi pısanlardır.
166
4)Mandacı; Rus uçakları İdlib’de 36 askerimizi şehit ettiğinde, bunun hesabını soramayan üstüne üstlük Kremlin Sarayı’nın kapılarında dakikalarca bekleyip, bu halini de Rusların resmi televizyon kameralarına çektirerek kendini rezil edendir. Milletin itibarına sahip çıkmayandır.
167
5) Mandacı; Yunanistan burnumuzun dibindeki, adacık ve kayalıkları işgal ederken, sessiz kalıp, iki çift laf edemeyendir.
168
6) Mandacı; “Emevi Camii’nde namaz kılacağız” deyip, egemen güçlerin taşeronluğuna soyunup, beş milyon Suriyeliyi ülkemize doldurandır. Yine bir o kadar Suriyeliye de, Suriye’de bakmak zorunda kalandır.
169
7) Mandacı; Milletimizin 10 milyarlarca dolarını, Suriye bataklığında bataklığa gömendir.
170
8)Mandacı; 30 yaşındaki bir İranlı sahtekârın önüne yatanlardır. Ondan aldıkları dolarları, ayakkabı kutularında, evlerindeki çelik kasalarda saklayanlardır. Milli şerefimizin ve haysiyetimizin timsali al bayrağımızı bu dolandırıcıya, yandaş televizyonlarda dekor yaptıranlardır.
171
9) Mandacı; Bu ülkenin atadan deden kalan tüm varlıklarını, limanlarını, çimento fabrikalarını, yem fabrikalarını ve pek çok tesisini yandaşlarına ve yabancılara peşkeş çekenlerdir.
172
10) Mandacı; Türk bankalarının verdiği krediyle, Türk Telekom’u Lübnanlı Hariri ailesine peşkeş çekendir. Türk Telekom’un kârını Lübnan’a kaçırıp, kredi borcunu da milletimizin sırtına yıkanlara, göz yumanlardır. Tarlanın taşıyla, tarlanın kuşunu yandaşlarına vurduranlardır.
173
11) Mandacı; Bu ülkenin en stratejik savunma tesislerinden biri olan, Tank Palet Fabrikasını, Katar ordusuna, beş kuruş almadan peşkeş çekenlerdir.
174
12) Mandacı; Faiz lobilerini ağızlarından düşürmeyip, iktidarları döneminde 203 milyar doları, Londra’daki, New York’taki tefecilere faiz diye ödeyenlerdir.
175
13) Mandacı; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan yandaşlarına, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde, milli paramızla değil, Dolarla, Avroyla ihale verenlerdir.