Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(古い順)

126
Devletin kurumlarını, memurunu paralel devlet kurup vesayet altına almayı alışkanlık haline getireceksin. Liyakati bitirip ülkeyi talan edeceksin. Biz yok öyle yağma  deyince çamura yatacaksın. Millet vesayetçiyi, darbeciyi gördü. Yeter, sandığı getirin millet sözünü söylesin.
127
"AK Parti zihniyetinden böyle şeyler duydunuz mu?" diyen Erdoğan'a, Muhalefetteki Erdoğan cevap vermiş. Muhalefetteyken memura yasaları hatırlatmak mubah, Hükümetteyken, memura yasaların hatırlatılması "sivil itaatsizlik". Hadi canım sende...
128
Halk için halkla beraber… Geliyor gelmekte olan…
129
Almanya’nın II. Dünya Savaşı’ndan sonraki ilk başbakanı, Konrad Adenauer’a atfedilen meşhur sözdür: “Bir daha İsa bile gelse, tüm yetkiyi bir kişi ve yanındakilere verecek kadar, aptal olmayacaktık.”
131
TCMB Başkanı; "Faiz, enflasyonun üstünde olacak" diye işe başladı, Enflasyon faizi geçince, Oyun içinde kural değiştirdi. "Enflasyonun aslına değil çekirdeğine bakacağım" dedi, Bugün bir kere daha oyun içinde kural değiştirdi. Faizi çekirdeğin de altına düşürdü.
132
“Verin kardeşinize yetkiyi, Görün etkiyi” dediler. Gördük. Dolar 9,60’ın üzerinde. Her saniye fakirleşiyoruz.
133
Bulgaristan’dan gelen komşuların şu sözleri her şeyi özetliyor: “Bizim paralar buraya daha fazla geliyor.” Erdoğan’ın “verin kardeşinize yetkiyi” dediği günden bu yana TL, Bulgar Levası karşısında %51 değer kaybetti. Yetkiyi alan Erdoğan milletimizi perişan edip, eli sevindirdi.
134
(1) Türkiye, 1990’da dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasına girdi. Eylül 1999’da da küresel sistem için en önemli 20 ülke arasında kabul edilerek, G-20 ligine üye oldu. Tüm bunlar olurken AK Partinin esamesi bile okunmuyordu.
135
Yarım doktor candan eder. Yarım hoca dinden eder. Yarım ekonomist paradan eder.
136
Yarım doktor candan, Yarım hoca dinden, Yarım ekonomist paradan eder… Bugünkü Sözcü gazetesinden…
137
“Ne senden, ne senin şurekandan zerre kadar korkum yok. Sonuna kadar mücadele vereceğim, bunu bilesin!" #SeninleSandıktaGörüşeceğiz
138
Yaşasın Cumhuriyet…
139
128 milyar dolar için: ▶️Biri, “Para kasada” dedi, ▶️Biri “Protokolle sattık” dedi, ▶️Biri “Öyle bir para hiç olmadı” dedi. En son grup başkanvekilleri, Pandemide vatandaşlara destek için harcadıklarını söyledi. Bu kadar yalanı tek cümleye sığdırmak Allah için büyük marifet!
140
Bu topraklar Kuvayı Milliyeciler için katli vacip fetvası veren Saray Şeyhülislamı Dürrizade, Nemrut Mustafa, Anzavur, Ali Kemal gibi hainlere rağmen, emperyalistlerden kurtarıldı. Bir kısmı İngiliz zırhlılarıyla kaçtı. Kalanların Cumhuriyet ve Atatürk’le sıkıntıları devam ediyor
141
1) Ekim ayı kış mevsiminin kapısıdır. Kapı aralandı. Bu yıl kış, ne yazık ki kara kış. TÜİK ’in tüm makyajlarına rağmen, hayat pahalılığı milleti ezip, geçiyor.
142
1) Erdoğan, 29 Ekim’den sonra, bu defa da 10 Kasım’da da Anıtkabir Özel Defterine 2023 hedeflerine ulaşacaklarını yazdı. AK Parti Genel Başkanı 2023 hedefleri sözcüklerini dilinden düşürmüyor. Ama o hedeflerle millete ne vadettiğini, neyi taahhüt etiğini artık hiç söylemiyor.
143
Beyefendinin “Devletin kasasından bir kuruş çıkmıyor” dediği garantili işler için, 2016’dan bu yana devletin kasasından 9,5 milyar dolar çıktı. Önümüzdeki üç yılda, Bu garantiler için, Milletin vergilerinden 14,6 milyar dolar ödeneceğini Meclis’te görüşülen bütçe söylüyor. twitter.com/ankahabera/sta…
144
Erdoğan, şimdilerde Atatürk’ün adını ağzından düşürmez oldu. Yakında çıkıp, “Ben geçmişte zaten Atatürkçüydüm”, “Ben geçmişte zaten CHP’liydim” derse, şaşırmayız.
145
Kitap okumayan, ekonominin kitabını yazamaz. Yazmaya kalkarsa tabelaya 1$ = 10 TL yazar. Bunu yapana da dense dense “çakma ekonomist” denir.
146
9 yıl önce Erdoğan ne diyordu? “Para, tıpkı bayrak gibi Tıpkı milli marş gibi Bir ülkenin gücünü, itibarını, bağımsızlığını simgeler. Paranın itibarı milletin itibarıdır.” Dolar bugün 10 lirayı yine geçti. Ama Erdoğan'ın keyfi maşallah yerinde.
147
"Ekonominin kitabını yazdık" deyip, Ne kendini daha fazla rezil edeceksin, Ne de milleti perişan edeceksin. "Çekildik izzet ü ikbâl ile bâb-ı hükûmetten" demeyi bileceksin. #Dolar10Lira #dolar10
148
Benim sahipsiz ve güzel liram. Dolar 10.40.
149
Artık 1 TL = 10 Cent bile değil. Çakma doktor candan eder. Çakma hoca dinden eder. Çakma ekonomist ise parayı pul eder.
150
Türk Lirasını spekülatörlerin oyuncağı yaptılar. Gece 10,90'ları aşan, sabah 10,80'lerin üzerinde olan kur, şimdi yeniden 10,60'larda. Hayırdır tam da TCMB PPK öncesi, bu doldur boşaltı kimler yapıyor? Kimler malı götürüyor?