Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(新しい順)

601
3 Aralık itibariyle kasanın durumu. "Kasada no papel." TCMB'nin kasada görünen dövizi 124 milyar $. Döviz borcu ise 162 milyar $ Kasadaki açık yaklaşık 38 milyar $ ve yeniden artmaya başladı. Kasadaki açık, 17 Eylül'den bu yana, en yüksek seviyesinde.
602
Yaptığı hiç bir zammın, Çıkardığı hiçbir krizin sorumluluğunu almayan Erdoğan Şahsım Hükümeti, bakalım şimdi kimi manipülatör, kimi spekülatör, kimi stokçu, kimi fahiş fiyatçı ilan edecek? Ülkeyi yönetemiyorsunuz. Getirin artık sandığı.
603
Cehalet ve kibirle ekonomik kriz çıkaranlar, şimdi milli varlıklarımızı, stratejik tesislerimizi görücüye çıkarıyor. Buna bir de “ekonomik bağımsızlık savaşı” diyerek, utanmadan milletle alay ediyorlar. Bunun alayı olmaz, hesabı olur. Getirin sandığı. tr.sputniknews.com/20211207/bloom…
604
TCMB faiz indiriyor. Ama Hazinenin borçlanma faizi artıyor. Sadece son bir ayda, aynı vade için, Hazine'nin borçlanma maliyeti 3,26 puan arttı. Biz boşuna demiyoruz. Faiz lobileri en çok Erdoğan'ı sever.
605
Bu hükümet 20 yıllık metal yorgunu bir hükümet. Eskimiş, çürümüş, paslanmış. Bunların “Yeni” dediği, ülkenin, milletin servetini yok pahasına dış güçlere peşkeş çekmek. Milleti fukaralığa mahkûm etmek… Bunun adına “yeni” denmez. Dense, dense “iflasın ilamı” denir.
606
128 milyar $’ı buharlaştıranlar, milli paramızın kolunu, kanadını kırdı. Türk Lirasını tamamen savunmasız bıraktı. Şimdi elin oğlu avucunu ovuşturup, ucuza mal kapatmanın hazırlığını yapıyor. Buna sebep olanlar da utanmadan ekonomide kurtuluş savaşından bahsediyor. Hadi oradan. twitter.com/bbcturkce/stat…
607
"Para, tıpkı bayrak gibi tıpkı milli marş gibi bir ülkenin gücünü itibarını bağımsızlığını simgeler. Paranın itibarı milletin itibarıdır" diyenler milli paramızı pul etti. Milli paramızın değeri tarihimizin en düşük seviyesinde. Bunu ben demiyorum. TCMB diyor.
608
Katarlı gazeteciler, Türkiye'deki ekonomik kabustan bahsedip, "Katar'a mali destek talep etmek için mi geliyorsunuz?" diye soruyor. TRT Haber yayını kesiyor. "Herkes biliyor geminin su aldığını, Herkes biliyor kaptanın yalan söylediğini, Herkes biliyor zarların hileli olduğunu."
609
“Bir mazlumun ahı, yer ile gök arası kadar büyüktür.” Ve elbette, “Mazlumun ahı indirir şahı.” twitter.com/gercekgundem/s…
610
Tarlasına gübre atamayan, limonu dalında kalan çiftçinin sesi, Atanamayan öğretmenin sesi, 1,5 yaşındaki çocuğuna mama ve bez alamayan esnafın sesi, MİLLETİN SESİ Bugün Mersin’de yükseliyor… #MillletinSesiMersinde
611
Geliyor gelmekte olan… #MilletinSesiMersinde
612
613
9) Şu anda asgari ücret görüşmeleri devam ediyor. Saray talimatı ve ince işçilikle enflasyon rakamlarının budanması, milyonların hakkını gasbetmektir. TÜİK bir devlet kurumudur. Öyle de davranmalıdır. Milletin hakkını gasbedenler, hesabını da verir.
614
8) Önümüz kış ve TÜİK ’in rakamlarıyla bile, milletin en temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarında olağanüstü artışlar var. Hal böyleyken, bu ve buna benzer pek çok soruya milletimiz haklı olarak cevap bekliyor.
615
7) Yine vatandaşın muhatap olduğu kira ile TÜİK ’in açıkladığı kiralar arasında da büyük farklar var. Bu kadar fark nasıl oluşuyor? Bu da izaha muhtaç.
616
6) TÜİK ’in üretici ve tüketici fiyatları arasında da olağanüstü makas var. Üretici-tüketici fiyatları arasındaki fark 33,3 puanla tüm zamanların rekorunu kırdı. Üreticilerimiz olağanüstü hayırsever değilse, bu fiyatlar tüketiciye acaba neden yansımıyor?
617
5) Farklı kurumların açıkladığı enflasyon rakamları ile TÜİK rakamları arasında büyük farklar var. Bağımsız iktisatçılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubunun açıkladığı enflasyon TÜİK ’in iki katından fazla. Bu kadar farkın sebebi nedir?
618
4) TÜİK ’in enflasyon rakamları 22 milyon çalışanımız ve yaklaşık 12 milyon emeklimiz başta olmak üzere, tüm milletimizi yakından ilgilendirmektedir. Bugün tencereler boş, mutfaklar yanıyor. TÜİK ’in enflasyonu ile halkın enflasyonu arasında büyük bir uçurum var.
619
3) Ana muhalefet partisi liderinin devlet kurumlarından bilgi alması bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak en doğal hakkıdır. Bugün Sayın Genel Başkanımızın karşısına çıkamayanlar neyin telaşındadır?
620
2) Devlet kurumlarındaki çürüme ve çöküş bir kez daha gözler önüne serildi. Bu kurumlar kimsenin tapulu malı değildir. Bu devlet hepimizin. Bu kurumlar hepimizin. Milletine kapı pencere kapatan yöneticiler, devletin memuru gibi değil, Sarayın memuru gibi davranmıştır.
621
1) Bugün Türk demokrasi tarihi açısından utanç duyulacak bir gün yaşandı. Bu ülkenin 11 milyon 354 bin 190 yurttaşının oy verdiği Ana Muhalefet Partisinin liderine devletin resmi istatistik kurumunun kapıları açılmadı.
622
Bu devran dönecek. İşçinin, memurun, emeklinin hakkını kalem oynatarak gasp edenler millete hesabını verecek. twitter.com/kilicdarogluk/…
623
Benzine; Dün 58 kuruş indirim. Bugün 44 kuruş bindirim. Milletle eğlenmenin yeni bir yolunu buldular. Sandık geldiğinde de milletimiz sizinle çok eğlenecek. twitter.com/trepgis/status…
624
13 ayda 3. Hazine ve Maliye Bakanı atandı. Erdoğan Şahsım Hükümetinin ekonomide yarattığı krize artık bakan ve bürokrat dayanmıyor. Erdoğan bakan ve bürokrat yemeyi bıraksın, sebebi olduğu krizin sorumluluğunu üstlensin. Çünkü “Erdoğan sebep, ekonomik kriz sonuçtur.”
625
1)“128 milyar Dolar devletin kasasında” diyenleri, TCMB bugün yalanlamış. TCMB'nin 128 Milyar Doları sattığını kabul etmesi elbette bir gelişmedir. Ancak, 128 milyar Doların neden satıldığına yönelik üretilen gerekçeler, milletin zekasıyla alay etmektir. twitter.com/dw_turkce/stat…