Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(新しい順)

651
9) Mandacı; Bu ülkenin atadan deden kalan tüm varlıklarını, limanlarını, çimento fabrikalarını, yem fabrikalarını ve pek çok tesisini yandaşlarına ve yabancılara peşkeş çekenlerdir.
652
8)Mandacı; 30 yaşındaki bir İranlı sahtekârın önüne yatanlardır. Ondan aldıkları dolarları, ayakkabı kutularında, evlerindeki çelik kasalarda saklayanlardır. Milli şerefimizin ve haysiyetimizin timsali al bayrağımızı bu dolandırıcıya, yandaş televizyonlarda dekor yaptıranlardır.
653
7) Mandacı; Milletimizin 10 milyarlarca dolarını, Suriye bataklığında bataklığa gömendir.
654
6) Mandacı; “Emevi Camii’nde namaz kılacağız” deyip, egemen güçlerin taşeronluğuna soyunup, beş milyon Suriyeliyi ülkemize doldurandır. Yine bir o kadar Suriyeliye de, Suriye’de bakmak zorunda kalandır.
655
5) Mandacı; Yunanistan burnumuzun dibindeki, adacık ve kayalıkları işgal ederken, sessiz kalıp, iki çift laf edemeyendir.
656
4)Mandacı; Rus uçakları İdlib’de 36 askerimizi şehit ettiğinde, bunun hesabını soramayan üstüne üstlük Kremlin Sarayı’nın kapılarında dakikalarca bekleyip, bu halini de Rusların resmi televizyon kameralarına çektirerek kendini rezil edendir. Milletin itibarına sahip çıkmayandır.
657
3) Mandacı; “Aptal olma” diye, mektup yazanların ayağına koşup, hakaret dolu mektubu, yüzlerine çarpamayıp, kedi gibi pısanlardır.
658
2) Mandacı; "Bu can bu tende kaldığı müddetçe, papazı vermem" diye, millete caka sattıktan sonra, o papazı özel uçakla ABD Başkanının Oval Ofisine, bir gecede gönderendir.
659
1) Erdoğan kendine “Kral çıplak” diyenlere, hatalarını söyleyenlere, ülkeyi sıcak para baronlarına, kara paracılara, manipülatörlere, spekülatörlere, egemen güçlere yem ediyorsun diyenlere, “Mandacı iktisatçı” demeye başladı. Biz kendisine mandacı kimdir, nedir bir anlatalım:
660
Milli servetimizin, Şirketlerimizin, Tüm varlıklarımızın değerini üç otuz paraya düşürenler, Körfez şeyhlerinin çantasındaki dolarlara müdana edenler, ağızlarına kurtuluş savaşını alırken biraz utanır. Ama ne demişler, "Utancı gidenin kalbi de ölür."
661
Mandacı siyasetçi kimdir? Daha dün 15 Temmuz'un finansörü diye suçladıklarına, Yandaş basınlarında etmedik hakaret bırakmadıklarına, Bugün 10 milyar Dolarlık finansman için, Ayaklarına kırmızı halı serenlerdir.
662
Hep diyorum; Çakma doktor candan eder. Çakma hoca dinden eder. Çakma ekonomist ise parayı pul eder.
663
Hatada ısrar artık hata değildir. Aklın gerçeklikle bağının kopması çok ciddi bir sorundur. Artık sorun; yalan, yanlış ekonomik sloganlar uydurmanın ötesindedir. Şu anda ülkemizde genele yayılmış sürekli fiyat artışı vardır. Bunun adı da dünyanın her yerinde enflasyondur.
664
"Gaz müjdesiyle milletin gazını alırız" diyenler; Gaz zammını otomatiğe bağladılar. LPG 'ye şimdi de 19 kuruş zam. Zamlar yağmur gibi yağıyor. Yeter artık! Yönetemiyorsunuz. Getirin artık sandığı.
665
İşte bu matematikle ekonominin kitabını yazdılar. Sonuç malum.
666
Dolar kurunun; 1’den 2’ye çıkışı: 12 yıl 2’den 3’e çıkışı: 2 yıl 3’den 4’e çıkışı: 3 yıl 4’den 5’e çıkışı: 5 ay 5’den 6’ya çıkışı: 17 gün 6’dan 7’ye çıkışı: 20 ay 7’den 8’e çıkışı: 6 ay 8’den 9’a çıkışı: 1 yıl 9’dan 10’a çıkışı: 1 ay 10’dan 11’e çıkışı: 6 gün sürdü. Kaynak: TCMB
667
Bu ucube sistem, artık bir siteyi bile çalıştıramıyor.
668
Parayı yazı-tura atmak için havaya atsanız, Yere düşene kadar değer kaybediyor. Dolar 11,30'a koşuyor. Yeter artık! Yönetemiyorsunuz. Ne kendinizi daha fazla rezil edin. Ne de ülkeyi perişan edin. Getirin hemen sandığı. #HemenSeçim
669
Artık DUR Erdoğan ! #HemenSecim
670
(2/2) "Faiz kararının 5 dakika gecikmeli açıklanması" ise o apayrı bir skandal. Türk Lirası tarihimizin hiç bir döneminde bu kadar sahipsiz ve savunmasız olmadı.
671
(1/2) Dolar kurundaki şu hareket sadece iki saat içinde oldu. 10,80'lerden, 10,40'lara ve faiz kararının ardından 10,90'lara. Birileri iki saat içinde "deveyi hamuduyla götürdü".
672
Türk Lirasını spekülatörlerin oyuncağı yaptılar. Gece 10,90'ları aşan, sabah 10,80'lerin üzerinde olan kur, şimdi yeniden 10,60'larda. Hayırdır tam da TCMB PPK öncesi, bu doldur boşaltı kimler yapıyor? Kimler malı götürüyor?
673
Artık 1 TL = 10 Cent bile değil. Çakma doktor candan eder. Çakma hoca dinden eder. Çakma ekonomist ise parayı pul eder.
674
Benim sahipsiz ve güzel liram. Dolar 10.40.
675
"Ekonominin kitabını yazdık" deyip, Ne kendini daha fazla rezil edeceksin, Ne de milleti perişan edeceksin. "Çekildik izzet ü ikbâl ile bâb-ı hükûmetten" demeyi bileceksin. #Dolar10Lira #dolar10