Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(新しい順)

551
Meclis'e “Merkez Bankası'ndaki yabancı Merkez Bankalarının alacaklarına haciz konamaz" maddesi getiriliyor. Bunun gerekçesi ne? TCMB'ye haciz gelecek, bizim paramız gidecek diye korkan ülke hangisi? Duyunu Umumiye dönemini hatırlatan bu maddeye, Saray Hükümeti nasıl razı geldi?
552
Elektriğe, akaryakıta, vergi ve harçlara fahiş zamlar yapılacak ki millete tekme atan saray danışmanlarının çarkları dönsün. Avrolu mansıplarını alsın. Saray yanaşmalarının, beslemelerinin dönen çarkına milletimiz çomağını pek güzel sokacak. Erdoğan’ın telaşı da, korkusu da bu.
553
$'ın 18 TL'yi geçtiği gün, 55 litrelik benzin deposu 642 TL'ye doluyordu. Şimdi $, 13,90'da ve aynı depo 750 TL'ye dolacak. Erdoğan; "Ben uyumuştum. Habersiz zam yapmışlar. Sabah eniştemden öğrendim" diyerek kaçamaz. "Erdoğan sebeptir, zam sonuçtur." twitter.com/trepgis/status…
554
Milletin alın terini, Emeğini, birikimini yağmalamaktan çekinmeyen, Beytülmali talan edilecek ganimet gören, Çürük bir zihniyetle karşı karşıyayız. Şimdi aynı zihniyet $ için; TC vatandaşlığını 500bin $'a satıyor, 22 Limanı 49 yıllığına ihalesiz peşkeş çekiyor. Unutmayacağız!
555
Çalışarak ömrünü tüketmiş emeklileriniz kara kışı nasıl aşacağını kara kara düşünüyor. Aylık 2500 lirayla bu kış geçmez. En düşük emekli aylığı asgari ücret kadar olsun dedik, dinlemediler. Kara kış Fonu kurulsun dedik, dinlemediler. Bunu emeklilerimizin takdirine sunuyoruz.
556
Erdoğan yılbaşı gecesi,  Millete korkunç bir tuzak kurdu. Akaryakıttan köprü geçiş ücretlerine, Doğalgazdan elektriğe, Harçlardan vergilere, Her şeye fahiş zamlar yaptı. Bu “Siyasi eşkıyalıktır.” Sıradan eşkıya gözüne kestirdiğini soyar. Siyasi eşkıya topyekûn milleti soyar.
557
20 Aralık Finansal Kumpasının araştırılması için verdiğimiz önerge, AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Milletimizin alın terini, emeğini, yılların üç beş kuruş birikimini “köpük” görüp bir gecede hüpletenler; önce sandıkta millete, sonra hukuk önünde adalete hesabını verecek.
558
Üretici enflasyonundan tüketiciye görülmemiş bir tsunami geliyor. Üretici ile tüketici enflasyonu arasındaki fark 44 puan. Bu tüm zamanların rekoru. Bu gelen tsunamiye karşı, başta emekli ve dar gelirlilerimizin korunması şart. Aksi halde çok büyük bir sosyal felaket kapıda.
559
Kendin ettin kendin buldun.Milleti perişan ettin.Şimdi “Sebebi ne olursa olsun vatandaşın yüzde 36 enflasyonla karşılaşmasından üzgünüz” deyip kurtulamazsın. Devleti özel sektör gibi yöneteceğim dedin.Batırdın.Bırak. Sandıkta devleti devlet gibi yönetecekler iş başına gelsin.
560
Demek ki neymiş? "Faiz sebep, enflasyon sonuç" değilmiş. Demek ki neymiş? "Yarı cahil, kör cahilden betermiş."
561
Erdoğan "Milletime sesleniyorum; biz size aşığız" diyor. Anlaşılan aşkı bayağı yanlış anlamış. Millete aşık olan; -Yılbaşında fahiş zamlarla, milletine tuzak kurmaz. -Doları kasten köpürtüp, milletin alın terini bir gecede silkelemez. Millet nezdinde bu aşk, yalancı aşktır.
562
Nasıl başladılar? 2002 Tüketici Enflasyonu %29,7. 2002 Üretici Enflasyonu %30,8. Nasıl gidiyor? 2021 Tüketici Enflasyonu %36,1. 2021 Üretici Enflasyonu %79,9.
563
Erdoğan Şahsım Yönetimi, hem de yeni yıla girerken, milleti ZAM sağanağıyla ezdi. Milletin alın terine, emeğine, cüzdanına yeni bir gece yarısı kumpası düzenledi. Erdoğan'ın yaptığı ZAM değil, ZULÜMDÜR; "SİYASİ EŞKIYALIĞIN" dik alasıdır.
564
Yeni yılda yapacağımız seçimlerin ve alacağımız kararların hepimize ve ülkemize sağlık, huzur, mutluluk ve refah getirmesi dileğiyle… #2022
565
Yaptıkları tek bir iş düzgün değil. “Liyakatsizlik”, “kervan yolda düzülür” anlayışı ülkemize çok zarar veriyor. 20 Aralık Finansal Kumpasında milletin dikkatini dağıtmak için çıkarılan döviz garantili mevduatta uygulanacak kur, 10 gün sonra değişti. Yerine ne geldi? Belli değil.
566
"-Ya arkadaşlar biz bir şey yaptık mı? -Hahaha... -Yok efendim. -Lan nasıl? Harika! Muhteşem bir şey! -Çünkü orada kurumlar yok" Şu rezaletin sergilenmesi için TCMB'nin arka kapısından, TCMB'ye ait olmayan 9 milyar$ yakıldı. Siz çok eğlendiniz. Millet de sizinle eğlenecek.
567
Söyle yalanı, Ama artık bulunmaz inananı… twitter.com/BirGun_Gazetes…
568
İşte bu Muaviye aklı. Kuranı Kerim sayfalarını mızraklarına geçiren ve kendine siper eden akıl. Yaptıkları hukuksuzluklara Attıkları iftiralara, Yüce Allah’ı ve ayetlerini ortak etmeye kalkıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar. Ne millet iradesinden, Ne adalet terazisinden kaçamazlar. twitter.com/vaziyetcomtr/s…
569
Ülkede akşamdan, sabaha ekonomi politikaları değişir. Erdoğan, bir gecede, millete finansal kumpas çeker. İstikrar ve güven namına bir şey bırakmaz. Ama tek bir şey değişmez: TCMB'nin hükümetle belirlediği %5 enflasyon hedefi. Ne de olsa milletle alay etmek, bunlar için eğlence.
570
Manipülasyon sicili kabarık ABD’li finans şirketi 18 Aralıkta müşterilerini TL konusunda uyarıyor. 21 Aralıkta; Şirkete Türkiye’de danışmanlık izni veriliyor. VİOP’ta döviz-altın vadeli işlem sözleşmelerinde alt limit açılıyor. TCMB arka kapıdan döviz satıyor. Büyük organizasyon.
571
1) BDDK manipülasyonun daniskasını yapan Erdoğan hakkında soruşturma açacağına, önceki TCMB Başkanları başta olmak üzere, siyasetçi ve yorumcuları hedef almış. BDDK bu boş işleri bıraksın. twitter.com/BDDKResmi/stat…
572
Ne tesadüftür ki Erdoğan, büyük skandallara imza atmak için hep Aralık ayını seçiyor. 17-25 Aralık skandalı hala hafızalarda. Şimdilerde, “Bizim paramız belli, Türk Lirası” diyenlerin evlerinde sıfırlamakla tüketemedikleri Dolarları, Avroları istiflediğini bu millet unutmadı.
573
Bu işin adını doğru koyalım: Yapılan “köpüğü almak” değil, milleti çarpmaktır.
574
Erdoğan bir kaç aydır her konuştuğunda, döviz kurları yeni rekorlar kırdı. Ekonomide istikrar denen bir şey kalmadı. Bugün artık anlaşılıyor ki, Erdoğan bunları öyle plansız, programsız yapmamış. Resmen planlı, programlı millete tuzak kurmuş.
575
İlk Başbakanımız, İkinci Cumhurbaşkanımız, Partimizin İkinci Genel Başkanı, Büyük asker, büyük diplomat Büyük devlet adamı İsmet İnönü’yü, Vefatının 48. sene-i devriyesinde Bir kez daha saygıyla ve rahmetle anıyorum.