Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(新しい順)

576
Anlaşılan Erdoğan konuşacak diye, Kamu Bankalarına gece mesaisi yaptırmışlar. Kurlarda bu kadar oynaklık yaratarak, Neye hizmet ettiğinizi zannediyorsunuz? Ekonominin tansiyonuyla bu kadar oynanmaz. Oynaklığın bu kadarı bünyede kalıcı hasar bırakır.
577
Erdoğan, sürekli konuşarak sebebi olduğu kurdaki artışa şimdi "köpük" diyor. "Köpüğü bir günde aldık" diyerek, bir de milletle alay ediyor. Yaptığınız işin adını doğru koyun. Yapılan köpüğü almak değil, milleti çarpmak. Millete tuzak kurmak. Millet de sizi sandıkta çarpacak.
578
Daha ne desin? Emeğini, alın terini, satın alma gücünü korumak için döviz alan vatandaşın nasıl çarpıldığını gayet güzel anlatmış Bakan. Erdoğan’ın sürekli harladığı dövizin ateşi, Bakanın tabiriyle “küçük yatırımcıyı” çarparak son buldu. twitter.com/etkilihaber/st…
579
128 milyar doları buharlaştıran zihniyet yeniden iş başında. Yeni bakan son operasyonda arka kapıdan döviz satışını zımnen kabul etmiş. TCMB’nin olmayan dövizlerini sattırarak kuru ne kadar baskılayabilirsiniz? Artık sorumuzu “128+7 milyar $ nerede?” diye güncellememiz gerekecek. twitter.com/etkilihaber/st…
580
"Enflasyona değil, çekirdeğine bakacağız" dendiği gün ülkemizin risk primi 357 idi. Bugün 624. 84 milyonun geleceği ve refahı üzerindeki bu 3 aylık deney, geride büyük bir yıkım bıraktı. "Bıçağı dokuz santim saplayanlar, Bıçağı 6 santim geri çekti diye bir de lütuf bekliyor."
581
10-21 Aralık tarihleri arasında TCMB net döviz pozisyonu yaklaşık 14 milyar $ erimiş. Bunun neredeyse yarısı 20-21 Aralık tarihlerinde. Bu iki günde açıklanan bir müdahale yok. @HMBakanligi bu dövizler nasıl, kime, neden satıldı?
582
Putin, dostu Erdoğan'ın hatalarından ders almış. "Yükselen enflasyona rağmen faizi indirseydik, Türkiye'ye benzerdik" diyor. Rus edebiyatçı Tolstoy'un dediği gibi, "Başkalarının hayatından ders alın. İnsan bütün hataları yapacak kadar uzun yaşamıyor." cumhuriyet.com.tr/dunya/son-daki…
583
Dolar nasıl düştü? Anlaşılan yine arka kapıdan döviz satarak. 20-21 Aralık'ta TCMB'nin net döviz pozisyonunda 6 milyar $'lık erime var. TCMB son doğrudan müdahalesini 17 Aralık'ta yaptı. İki günde bu dolarlar nasıl satıldı? Unutulmasın, "Gizlide gebe kalan, Aşikarda doğurur."
584
Dolar kuru artarken akaryakıt pompasına yansıyan zamlar, dolar düşerken ÖTV'ye gidecek, pompaya yansımayacak. Bir de bunun üstüne ÖTV'nin KDV'si de binecek. Akaryakıt zamları milletimizin sırtında kalacak. Biz boşuna demiyoruz: "Erdoğan sebep, enflasyon sonuçtur."
585
Uyardık! Elini tüm düğmelerden çek dedik. Gittin yine yanlış düğmeye bastın. Örtülü faiz artışının ve kur riskinin tüm yükünü Hazinenin sırtına taşıdın.
586
Faize faiz değil, “mevduat kazancı” diyen dil; Dolarla Avroyla yandaşa rant dağıtan ihalelere de elbette Pi Pi Pi der.
587
Borsa şalter kapatmış! Böyle giderse tüm ekonomi şalter kapatacak. Yeter artık! Seçim. Hemen seçim. Acil seçim.
588
Aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemek deliliktir. Cehlin bu kadarı özel bir gayret gerektirir.
589
Erdoğan yine "milletimizi faize ezdirmeyeceğiz" demiş. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. TCMB faizi %19 iken Hazine %17,67'den borçlanıyordu. TCMB faizi %15 iken Hazine %22,70'den borçlanır oldu. Güya tabela faizi düşerken, millet borç faizine ezdirildi. Bunun kazananı kim?
590
Bu Yönetim, ülkemizi elin evlatları için 1 milyoncu mağazasına çevirdi. Bu ülkenin öz evlatlarını da parya yaptı. İşte esas mandacılık budur. İşte esas utanmazlık budur. İşte asıl ahlaksızlık budur.
591
Eeee sonra ne oldu? Dolar 10, 15 dinlemedi. 16 lira oldu.
592
2) Erdoğan'ın sebebi olduğu ekonomik kriz, senenin başında 385 $ olan asgari ücreti, son zamma rağmen, bugün 274 $'a indirdi. Emekçinin 111 $'ı, Erdoğan yapımı krize heba edildi. Hala "hep birlikte fedakarlıktan" bahsediyor. Fedakarlık yapmak için 5'li çeteniz önden buyursun.
593
1) Beşli çeteye dolarla, avroyla ihaleleri dağıtan Erdoğan; iş emekçinin ücretini belirlemeye gelince "bizim paramız bellidir, o da Türk Lirasıdır" diyor. Aynı aydınlanmayı dolarla, avroyla dağıttığınız ihalelerin Türk Lirasına çevrilmesinde de bekliyoruz.
594
Dolar 15 TL. Ülkemizi elin evladı için, 1 milyoncu mağazasına çevirenler, Kendi evladını öz vatanında garip, Öz vatanında parya yapanlar, Eserinizle sıkılmadan hala övünebiliyorsanız, Buyurun övünün.
595
İşsizliği arşa çıkarırlar “Her patron birer işçi alsa sorun çözülür” derler. Milli paramızı pul ederler “Her patron 100milyon$ satsa sorun çözülür” derler. Allah aşkına siz ne işe yararsınız? Milletle yeterince eğlendiniz. Merak etmeyin millet de sizinle sandıkta eğlenecek.
596
Son üç ayda milli paramız; ABD Doları karşısında %40, Bulgaristan Levası karşısında %37, Mozambik Metikali karşısında %41, Kaleşnikofla Merkez Bankası yöneten Taliban’ın Afganisi karşısında %29 değer yitirdi. Paramızın, karşısında pul olmadığı tek bir para birimi kalmadı.
597
Neyzen Tevfik’in dediği gibi: Ekmek herkese yetecekti aslında, Tarlaya karga dadandı. Ambara fare, fırına hırsız, memlekete harami… Yaşadığımız bu büyük buhranın sebebi, bizzat Erdoğan Şahsım Rejimidir. Değişmesi gereken de bu rejimdir. Çünkü, sebep değişmeden, sonuç değişmez.
598
Dolar 14 TL. Sorumlusu, 128 milyar doları hiç edenlerdir. Net rezervleri -38 milyar $'a düşürenlerdir. "Faiz sebep, enflasyon sonuç" safsatasıyla, Milli paramızı pul edecek zemini hazırlayanlardır. Sorumlusu "ekonominin kitabını yazdım" diyen, Yarı cehalettir.
599
Asıl ahlaksızlık; Bu ülkede rüşvet dağıtan, Sonra'da ABD'ye kaçıp itirafçı olan, 30 yaşındaki bir dolandırıcıyı taltif etmektir.
600
TCMB kendine ait olmayan rezervlerle yine aynı seviyeden müdahale etti. Ama müdahale bir kez daha işe yaramadı. Birilerine yine ucuzdan döviz alma imkanı sağlandı. Türk Lirasının çakılmasına sebep olan koşullar değişmeden, sonuç değişmez. Bu değişim de ancak seçimle mümkündür.