Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(新しい順)

626
Doğru teşhis olmadan doğru tedavi olmaz. Piyasanın sağlığını bozan biri varsa, O da Erdoğan'dır. "Piyasada sağlıksız fiyat oluşumu var" diyerek, Döviz satmak derde derman olmaz. Erdoğan'a güven kalmamıştır. Dövize en sağlıklı müdahale seçim sandığının milletin önüne konmasıdır.
627
TRT'nin bu gece Erdoğan ile sergilediği müsamere, TRT tarihinin en pahalı prodüksiyonu oldu. Erdoğan ile yapılan müsamere dış borç yükümüzü sadece 2 saatte 192 milyar lira artırdı. Hep ne diyorum: Çakma doktor candan eder, Çakma imam dinden eder, Çakma ekonomist parayı pul eder.
628
128 milyar doları buharlaştıranlar, Milli Paramızın kolunu kanadını kırdı. Türk Lirası tamamen savunmasız bırakıldı. Yarı cehalet ve kibir ülkemize çok pahalıya mal oldu. İhalesiz ve kurallara aykırı şekilde buharlaştırılan 128 milyar doların her bir centinin hesabını soracağız. twitter.com/gazetesozcu/st…
629
"Başını acemi berbere teslim eden, cebinden pamuğu eksik etmesin." Türk Atasözü
630
Varlık Fonu’nun elindeki varlıkların değeri, iki ayda 23,5 milyar$’a düştü. Dün FETÖ darbesinin arkasında olduğunu söyledikleri Birleşik Arap Emirlikleri’nin veliahtına, 10 milyar dolarla, atadan dededen kalan son gümüşlerimizin, yarısını alma fırsatını altın tabakta sundular
631
Son 5 yılda milletimiz garantiler nedeniyle, geçmediği köprüye, tünele, yola 9,5 milyar dolar ödedi. Meclis’teki bütçeye göre önümüzdeki 3 yılda da yandaş çetenin cebine 14 milyar 601 milyon dolar konacak. Dolar artınca, beşli çetenin bütçe üzerindeki vesayeti de katlanacak.
632
Sabaha “%36,20” vergi, resim harç zamlarıyla uyandık. Memura, işçiye, emekliye maaş ve ücret zammını %9,8 enflasyon tahminine göre yap. Ardından vergi, resim, harç ve değerli evrak bedellerine %36,20 zam yap. İşte bunun adı millete zulümdür.
633
Bunlar utanmadan millete “soğan ekmek yiyin” der. Ama yandaş, akraba-i taallukat, besleme, lüks arabalarda, yatlarda, kotralarda gününü gün eder. Kurtuluş Savaşı diyerek kendileri yutarlar salkımı, millete verirler talkını.
634
Erdoğan “Kral çıplak” diyenlere şimdi de mandacı diye saldırmaya başlamış… O halde, “Mandacı” kimdir, nedir anlatalım:
635
25) Bu milletin feraseti çok büyüktür. Günü vakti, saati geldiğinde, o sandık önüne konduğunda kendisinden kopanlara, milleti unutanlara en şeddelisinden cevabını verir. Sandıktan korkma, Milletten kaçma Erdoğan. Seçim, Seçim, Seçim.
636
24) Bunlar millete Ekonomik Kurtuluş Savaşı çığlıkları atıp üstatlarının, “Allah’ın on pulunu bekleye dursun on kul, bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul. Bu taksimi kurt yapmaz, kuzulara şah olsa” sözlerine parmak ısırtırlar.
637
23) Bunların davaları da, savaşı da; doların yeşilidir. Saraylarıdır. Lüks uçaklarıdır. Yatlarıdır, kotralarıdır. Şişkin banka hesaplarıdır. Yüzbinlerce dolarlık lüks arabalardır.
638
22) Bunların yapacağı Kurtuluş Savaşı’nda, saraylar, lüks uçaklar, yatlar, arabalar, efuliler kendilerinin olur, kuru soğan, ekmek millete kalır. Ekonomik Kurtuluş Savaşı diyerek kendileri yutarlar salkımı, millete ise verirler talkını.
639
21) Bunlar utanmadan millete; “Aylarca belki soğan ekmek yiyeceğiz, ama güvenliğimizden asla taviz vermeyeceğiz” derler. Ama yandaş, akraba-i taallukat, besleme, lüks arabalarda, yatlarda, kotralarda gününü gün eder.
640
20) Mandacının, bir tek kendi cebini düşündüğünü, doların yeşilini nasıl sevdiğini milletimiz bilir.
641
19) Genlerinde Kuvayı Milliye ve Müdafa-i Hukuk olan milletimiz, mandacıyı çok iyi tanır. Milletimiz, “Kurtuluş Savaşı veriyoruz” diyenlerin, vatandaşın cebini nasıl boşalttığını, egemen güçlerin ve maşalarının ceplerini nasıl doldurduğunu gayet iyi görür.
642
18) Mandacı; Dün, 15 Temmuz’un finansörü olmakla suçladıkları, Yandaş gazetelerde olmadık hakaretler ettikleri, Bir ülkenin Veliaht Prensinin ayağına, sırf 10 milyar dolar getirecek diye, bugün turkuaz halı serenlerdir.
643
17) Mandacı; Milli varlıklarımızın değerini düşürüp, yerlerde süründürenlerdir. Türkiye Varlık Fonu’na devredilen atadan dededen kalan son gümüşleri, yok parasına, körfez şeyhlerine pazarlamaya kalkanlardır.
644
16) Mandacı; Ülkemizin itibarı olan milli paramızın adı sanı duyulmamış paralar karşısında bile, gün görmüş kar gibi erimesine sebep olandır.
645
15) Mandacı; Bu milletin 128 milyar dolarını, Merkez Bankası’nın arka kapısından, hiçbir kurala ve teamüle uymadan, kendi siyasi ikbali için buharlaştırıp, bugün Türk Lirası’nı, kolu kanadı kırık ve savunmasız bırakanlardır.
646
14) Mandacı; Yandaşa adrese teslim verilen Kamu-Özel İşbirliği peşkeşleriyle ilgili anlaşmazlıkların çözümünde, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin yetkisini tanımayıp, Londra mahkemelerine o anlaşmalarla yetki verenlerdir.
647
13) Mandacı; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan yandaşlarına, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde, milli paramızla değil, Dolarla, Avroyla ihale verenlerdir.
648
12) Mandacı; Faiz lobilerini ağızlarından düşürmeyip, iktidarları döneminde 203 milyar doları, Londra’daki, New York’taki tefecilere faiz diye ödeyenlerdir.
649
11) Mandacı; Bu ülkenin en stratejik savunma tesislerinden biri olan, Tank Palet Fabrikasını, Katar ordusuna, beş kuruş almadan peşkeş çekenlerdir.
650
10) Mandacı; Türk bankalarının verdiği krediyle, Türk Telekom’u Lübnanlı Hariri ailesine peşkeş çekendir. Türk Telekom’un kârını Lübnan’a kaçırıp, kredi borcunu da milletimizin sırtına yıkanlara, göz yumanlardır. Tarlanın taşıyla, tarlanın kuşunu yandaşlarına vurduranlardır.