Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(新しい順)

526
Arkasında namazda saf tutulacak imamlar bile torpille alınıyorsa, bu tuzun koktuğu yerdir. Vasatlığın, liyakatsizliğin, cehaletin bu kadar ödüllendirildiği bir dönem görülmedi. Neredeyse atını senatoya konsül atayan Roma İmparatoru Caligula’nın dönemini yaşıyoruz.
527
İlelebet…
528
Bir gecede TCMB Bilançosunu makyajladılar, 70 milyarlık zararı 60 milyar kara çevirdiler. Nisan ayını bekleyemediler, Bugün olağanüstü genel kurul yaptılar. TCMB kasasından Hazine’ye 49,3 milyar TL avans verdiler. Enflasyon böyle mi düşecek? Hadi canım sen de! twitter.com/Merkez_Bankasi…
529
1) Hem tüketici hem de üretici enflasyonu, Ocak ayında “mevcut serinin” rekorunu kırdı. Ocak ayında tüketici enflasyonu % 11.10; Üretici enflasyonu % 10,45 oldu. ENAG grubuna göre ise Ocak'ta tüketici enflasyonu % 15,52.
530
Dün Ocak ayı dış ticaret açığı tüm zamanların rekorunu kırdı. Bu gün de aylık enflasyon mevcut seride Ocak rekorunu kırdı. Enflasyonu cari fazlayla düşürme safsatası“RTE”, RunTime Error, (Çalışma Hatası) verdi.
531
Ucube Şahsım Yönetimi “Zam” ve “Zulüme” devam ediyor. Akaryakıta bir zam daha… twitter.com/trepgis/status…
532
Tuz Gölü’nün altında yeterli doğalgaz stoklarınız varsa neden verileri karartıyorsunuz? Gün gün açıkladığınız verilere neden sansür uyguluyorsunuz? Mugalatayı bırakacaksınız. Depoda ne kadar gaz kaldı açıklayacaksınız.
533
Terörist başına hâkim cüppesi giydirmeye kalkacaksın. FETÖ’yle poz vereni Hazine ve Maliye Bakanı yapacaksın. FETÖ’ye övgüler düzeni Adalet Bakanlığına üçüncü kez atayacaksın. Sonra CHP’yi terör örgütleriyle yan yana anacaksın. Buna psikoloji de “yansıtma rahatsızlığı” diyorlar.
534
Madem "Doları 18 Liradan düşürdük" diye övünüyorsunuz. O zaman 20 Aralık’tan bu yana, Gaza, elektriğe, akaryakıta yaptığınız zamları geri alın. Milleti kış günü daha fazla perişan etmeyin. Gazdan, bebek bezinden, undan, tuzdan, Milletin yediğinden aldığınız vergilerden vazgeçin. twitter.com/ankahabera/sta…
536
“İstikrar getirecek” diye pazarladıkları Şahsım Rejimine; ekonomide ne “bakan” ne de “bürokrat” dayanıyor. Şahsım Rejiminde geçen 3 yıl 6 ay 19 günde 5 TÜİK Başkanı gördük. Önceki Başkan da, daha yılını göremeden görevden alındı. Hem de “kul hakkı yemem” dedikten, hemen sonra…
537
Eğer “liralaşacaksanız” önce dolarla, avroyla garantileri liralaştıracaksınız. Kendi paranıza güven sağlayacaksınız. Gerekli önlemleri alacak, güven veren bir program uygulayacaksınız. Bu olmadan "liralaşıyoruz" diyerek liralaşılmaz. #ElektrikFaturasınaÇözüm #YETERburayaKadar
538
TCMB Başkanı rezervdeki erimeye cevap vermedi. TCMB'nin döviz pozisyonundaki erime belli. Kasaya giren, kasadan çıkan rezerv belli. BOTAŞ'a satılan rezerv belli. Belli olmayan 9 milyar $'lık rezervin kime, nasıl satıldığı. "128+9 milyar $ nerede?" seçimden sonra öğreneceğiz.
539
Belediyelerimizle uğraşmaktan ülkenin sorunlarıyla uğraşamıyorlar. İşi gücü bırakmışlar, trollükle iştigal ediyorlar.
540
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiren AK Parti Sözcüsü, kapanan İstanbul Havalimanı’ndan, Ankara-İstanbul arasındaki yollardan hiç bahsetmemiş. Yeterince doğal gaz depolamadıkları için fabrikalara verilemeyen elektrikten, gazdan söz etmeyi unutmuş. Biz hatırlatalım👇🏻
541
Hak yalnızca adaletle korunur. Adalet de hukuk diliyle konuşur. Hınç diliyle değil. @SedefKabas'ın maruz kaldığı "hukuk" değil; "öç" almadır. Ülkemiz hınçla, kinle ve nefretle yönetilemez. Kin ve nefret dili, Hak ettiği cevabı milletten alır.
542
Utancı ölenin kalbi de ölür. Saraylarından, uçaklarından, üçer beşer maaşlardan, içtikleri efuli ve smoothilerden fedakarlık yapmayıp, sonra da “165 milyar liralık fedakarlık” yaptık diyenler bu fotoğrafa iyi baksın. Fedakarlığı millet yapıyor millet. t24.com.tr/haber/soguga-r…
543
"Türkiye'yi çift paralı olmaktan çıkaracağız" diyorsan, söylediğinle yaptığın tutarlı olacak. İç borçlanmayı bile dövizle yaparsan, Yandaş müteahhitlere dövizle garanti verirsen, En son TL mevduatı bile dövize endekslersen, Seni kim ciddiye alacak? Yarattığın yıkım işte ortada.
544
Madem "faiz sebep, enflasyon netice" idi, Madem faiz düştüğünde, enflasyon da düşerdi, Madem kendinize ve iddianıza bu kadar güveniyordunuz, Ne oldu da mademler, şimdi badem oldu?
545
"Faiz düştü, enflasyon da düştü, düşüyor" diyen; bugün de benzinin litresine 46 kuruş zam yaptı. 55 litrelik bir deponun benzin masrafı son bir yılda 400 liradan 777 liraya çıktı. Son bir yılda benzine gelen zam yüzde 94.
546
Erdoğan yine "faiz sebep, enflasyon neticedir" demiş. Yetmemiş "enflasyon düşüşe girmiştir" diye, milletle alay etmiş. Ne yiyip, ne içiyorlar bilmem. Ama milletle alay etmesinler. Bir uyarıda milletimize "faiz sebep enflasyon sonuç" dendiyse; aman herkes cüzdanına sahip çıksın!
547
Erdoğan kendisini Adnan Menderes’le mukayeseye kalkmış. Menderes Başbakan olduğunda, ticarete atılmak isteyen oğluna ‘Ticaret yaptığında alıp sattığın ben olurum. Başbakan olduğum müddetçe ticaret yapmana müsaade etmem’ demişti. Erdoğan, Menderes’in kesip attığı tırnak olamaz.
548
Türkiye'deki enflasyonun, ABD ve Euro Bölgesi toplamının üç katı olmasına mı ağlayalım? Yoksa bu kafaların ekranları doldurmasına mı yanalım? Bu topraklarda cahillik, Hiç bir zaman bu kadar özgüvenli, kibirli ve hadsiz olmadı.
549
128+9 milyar dolar nerede?
550
Teşbih değil, yalın gerçek. TCMB kasasını 70 sente muhtaç hale getirdiler. Kasadaki açık -56,9 milyar $ ile tüm zamanların en berbat seviyesinde. Şimdi Türkiye Varlık Fonunun kelepir mallarını Arap Emirliklerine, Limanlarımızı Katarlılara peşkeş çekiyorlar. Hesabı elbet sorulur.