Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(新しい順)

501
Aç doyar. Aç gözlü doymaz. 20 yıldır yandaşlarıyla, beslemeleriyle yiye yiye doymadılar. Giderayak aç gözlerini şimdi de "ölmez ağacı" zeytinlerimize diktiler. Yeter artık! #ZeytinimeDokunma
502
#YarınınTürkiyesi için atılan bu imzalar, ülkemize hayırlı, uğurlu olsun.
503
1) Türkiye 2011’de %11 büyümüş! Kimin cebindeki para %11 büyüdü? Büyüyen kim? Yandaşlar ve zenginler mi, yoksa millet mi? Bu büyüme kime yaradı? Ne pahasına elde edildi? Bu büyüme millete yaramadı. Yandaşlara ve zengine yaradı. Bunu ben değil; TÜİK’in makyajlı rakamları söylüyor.
504
27 Şubat 2020, 34 askerimiz Rus jetlerinin bombalarıyla İdlib’de şehit edildi.Kahrolduk. Şehitlerimizin acısı tazeyken, Erdoğan Kremlin Sarayına koştu.Kapılarda bekletildi.Milli gururumuz kırıldı. Ne şehit acısını ne de bu zulü unuttuk. Şehitlerimizi rahmetle, saygıyla anıyorum.
505
Bağıra bağıra gelen savaşta Öğrencilerimiz, TIR şöförlerimiz ateş altında mahsur kaldı. Beyler Afrika’ya turistik gezi düzenlemekten, yurttaşlarımızı tahliye etmeye zaman bulamadılar. Basiretsizliklerinin, hesapsızlıklarının bedelini ise, her zaman olduğu gibi, milletimiz ödüyor. twitter.com/ankahabera/sta…
506
Ne dedilerse onunla sınandılar. 2022 Türkiye’sinde milleti kuyruklara mahkum ettiler.
507
Artık kuruşlarla değil, liralarla akaryakıta zam yapıyorlar. Tek seferde; Benzin ve Mazota %10 civarında zam yaptılar. Böyle bir zammı daha önce hiç görmedik. Milletimiz bu gidişle ne yazık ki arabasına da veda edecek. twitter.com/trepgis/status…
508
509
Zurnada peşrev olmaz. Ne çıkarsa bahtına. “Milletin sesini duymuyorlar” diyorduk; artık ağızlarından çıkanı da kulakları duymuyor.
510
🎼🎺🎸 Gitçek gitçek geldiği gibi gitçek. Her şeyin sonu var, bu çilede bitçek…
511
“Hepimiz aynı gemideyiz.” Bazımız ucuz yağ kuyruklarında; Bazımız Saraylarda…
512
"Faiz sebep, enflasyon sonuç" dedi. "Faizi indiriyoruz, enflasyon da inecek" dedi. "Nas" dedi. Bu ay da "nas", "pas" dedi.
513
Yağ kuyruklarıyla, Pirinç kuyruklarıyla, Ekmek kuyruklarıyla, "Türkiye ekonomide tarihinin en güçlü dönemine girmektedir." Tırnak içi cümle Erdoğan'ın, kuyruklar ise milletin. Gözleri var milleti görmez. Kulakları var milleti duymaz. Çünkü bunların kalbi, millete karşı mühürlü...
514
Rumeli türkülerimizin sevilen sesi, duayen sanatçımız Arif Şentürk'ü kaybettik. Deryalar, Ramizem, Debreli Hasan ve daha nice güzel türkümüz yetim kaldı. Başımız sağ olsun.
515
1) Temel gıdada KDV'nin % 8'den % 1'e indirilmesi CHP'nin ve Sayın Genel Başkanımızın önerisi. Hükümet geç de olsa, diğerleri gibi, bu önerimizi de uyguladı. Ama burada da işin önünü arkasını hiç düşünmemişler. Esnafla görüşmeden, "ben yaptım oldu" anlayışıyla adım atmışlar.
516
Hazinenin 2022'de yaklaşık 25 milyar $ dış finansmana ihtiyacı var. Bu, benzer ekonomiler içinde, en yüksek dış finansman ihtiyacı. Apar topar Londra'ya koşmalarının ve sürekli "Londra'ya selam vermemiz lazım" demelerinin nedeni de işte bu hakikatte yatıyor.
517
Nebati Bakanın gözleri de yetmedi. Londra’ya gitti, geldi. Notumuz düştü. Akla ve bilime değil; sadece göze güvenirseniz olacağı bu… m.bloomberght.com/fitch-turkiye-…
518
Bunların sevdiği IBAN, sevmediği gariban... Biz ise zalime hasım, mazluma hısımız. Çünkü zulme rıza da, zalime karşı çıkmamak da zulümdür. Dolar kuru Aralık başındaki seviyeye geldi ama son 2 ayda; Benzine %59, Mazota %65 zam geldi. Bu zammı kimleri abat etmek için yaptınız?
519
Zulme rıza göstermek, Zalime karşı çıkmamak da zulümdür. Zalime hasım, Mazluma hısımız. #ZamlarıGeriÇek #ZulmeSonVer
522
40 günde akaryakıta 9. zam. Kaçak Saray Mukimi, "Enflasyonda Ağustos ayı kırılma ayı" dediği günden bu yana, akaryakıt fiyatları rekor üstüne rekor kırdı. Geçtiğimiz Ağustos başında 430 TL'ye dolan benzin deposu, bugün 840 TL'ye doluyor. Bu yapılanın adı zam değil, zulümdür.
523
Nebati Bakanın Londra seyahati anlaşılan yabancı yatırımcılar için roadshow değil, beleş stand-up gösterisine dönüşmüş. Bu tek kişilik komedi yabancıları çok güldürmüş olabilir. Ama ne yazık ki milletimize kan ağlatıyor. Çok yazık… m.bloomberght.com/bloomberg-neba…
524
Dolar 20 Aralıkta 18 lirayı gördüğünde, benzinin litresi 11,68 TL idi. Depo 642 TL’ye doluyordu. Bugün Dolar 13,5 TL civarında. Ama benzinin litresi 14,56 TL’ye çıktı. Depo artık 800 TL’ye doluyor. Dolar çıkarken de zam, düşerken de zam… Bunun sebebini millete açıklayın.
525
"Enflasyon bizden değil, dışarıdan" diyen Kaçak Saray ve şürekası grafiğe iyice baksın. 31 Aralık gecesi yaptıkları fahiş enerji zamları olmadan bile, OECD ülkeleri içinde en yüksek enerji enflasyonuna sahip 4. ekonomiyiz. Ocak verileriyle şampiyonluğa oynayacağımız ise aşikar.