Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(新しい順)

476
Yeni Tarım Bakanı Afrika’nın “kuzeyinde olmasa bile güneyindeki bakir alanlarda” tarımsal üretim planlarını anlatıyor. Sanki bu ülkenin toprağı bitti. Bu ülkede çiftçi yok. Bu ülkenin toprağı da var, çiftçisi de var ama onları düşünen bir Hükümeti bir Tarım Bakanı yok.
477
Damat kitap yazmış. Milletle alay eder gibi, Adını da “Burası çok önemli” koymuş. Bu kitabın adı “Kasada No Papel” olmalıydı. Umarım kitabında Merkez Bankası’nın arka kapısından çıkarıp, Kamu bankaları eliyle sattığı, 128 milyar doların Hikâyesini de yazmıştır.
478
Bir iktidar seçim sistemiyle oynamaya başladıysa, Gidici olduğunu artık kendisi de biliyordur. Geliyor gelmekte olan...
479
Türkiye Covid-19 virüsüyle ilk kez 11 Mart 2020'de tanıştı. İki yıldır bu virüsle beraber yaşıyoruz. Ve bu dönemde millet sadece canıyla değil, cüzdanıyla da sınandı. Tüm dünya ülkeleri vatandaşlarına doğrudan destek verirken, bunlar milleti borca batırdı. Sonuç ise ortada...
480
Hayaller 2021’de yollara çıkacak elektrikli yerli otomobil. Gerçekler 2021 ve 2022’de benzin ve mazot zamlarından arabasına binemeyen millet. “Şuradan Ay'a kadar 4 şeritli yol yapacağım derse, Vallahi inanırız” diyecek kitlemiz var, diye düşünerek rahat rahat sallıyorlar.
481
Ukrayna, Rusya'yla savaşın maliyetinin 100milyar $ olduğunu açıklamış. Bizde ise kayınpeder, damat bir olup; TCMB kasasındaki 128milyar $'ı yok yere buhar etti. Boşuna demiyoruz "ağacın kurdu içinden olur." Bu kifayetsizler olduktan sonra, ülkenin başka bir felakete ihtiyacı yok.
482
Tarımda kendi kendine yeten Türkiye’den; Rusya’dan ayçiçek yağı taşıyan gemileri dört gözle bekleyen Türkiye’ye. Nereden nereye…
483
1) İşsizlik gelirden mahrumiyete; enflasyon ise gelirin aşınmasına neden olur. Bir ekonomide en illet hastalık bu ikisidir. Bu illetin adına da “sefalet” denir. Ne yazık ki Erdoğan'ın Ucube Şahsım Rejimi elinde son 20 yılın en sefil ekonomik koşullarını yaşıyoruz.
484
Son 6 ayda benzine %158, Mazota %221 zam geldi. Millet arabasına, Nakliyeci kamyonuna, Çiftçi tarlasına küstü. Bir avuç banka mudiine döviz üzerinden garanti verdiler. Yükünü ise tüm araç sahiplerine yüklediler. Eşel mobil sistemi bugün uygulanmayacaksa, ne zaman uygulanacak?
485
Hala aynı nakarat. Küresel emtia fiyatlarındaki artıştan kaynaklı enflasyonla karşı karşıyaymışız. G-20 ve OECD'de enflasyon şampiyonu olduysak, Grafiklerin ölçeğine bile sığmayan hayat pahalılığı yaşıyorsak, bunun sorumlusu kibirli cehalettir. Erdoğan sebep, Enflasyon sonuçtur.
486
Cehaletin en tehlikelisi kibirli olanıdır. İmam bunları söylerse cemaat ne yapmaz. Sağlık çalışanlarına şiddet arttıysa, doktorluk mesleğinin saygınlığı ayaklar altına alındıysa sorumlusu işte bu kibirli cehalettir.
487
Erdoğan yağ diye bir sorunumuz yok demiş. Yaptığı ya da yapmadığı işlerin sorumluluğunu üstlenmek yerine yine muhalefeti suçlamış. Peki Tarım Kredi Kooperatifi marketleri muhalefete mi bağlı, yoksa Erdoğan’a mı? Yağ diye bir sorun yoksa kooperatif marketlerinde raflar niye boş?
488
2019 Soğan-patates kuyruğu 2020 Yakacak yardımı kuyruğu 2021 Halk Ekmek kuyruğu 2022 Benzin-mazot kuyruğu 2. Dünya Savaşı sırasındaki kuyrukları, Kıbrıs Barış Harekatı’nda ambargo kuyruklarını dillerinden düşürmeyenler, Şimdi kıtlıkların hükümeti, kuyrukların efendisi oldular.
489
İşgal edilen Ukrayna, yaptırım uygulanan Rusya ama yokluğu, kuyruğu sıkıntıyı çeken Türkiye! İnternette 18 litrelik ayçiçek yağı 1.100 liraya 36 ay taksitle satılıyor. Yağ için 36 ay taksit nedir? Sonuçtur, sonuç. Beceriksizliğin, çakma ekonomistliğin sonucudur.
490
Erdoğan sebeptir, Kuyruklar sonuçtur.
491
Büyük lokma ye; büyük söz söyleme. 2.Dünya Savaşından, Kıbrıs ambargolarından kaynaklanan kuyruklara meydanlarda ah ah çekenler; şimdi kendi beceriksizlikleriyle sebep oldukları kuyruklarda millete ahın daniskasını çektiriyor. Ne demişler: Kul kınadığıyla sınanır. twitter.com/ATuncayOzkan/s…
492
Kul kınadığıyla sınanırmış. Kınadıkları her şeyi Türkiye’ye yaşattılar. 21. Yüzyılda ülkeyi kuyruklara mahkum ettiler. sozcu.com.tr/2022/gundem/ki…
493
Savaş Ukrayna'da, Ambargo Rusya'da, Enflasyon bizde. Tüm dünya Rusya'yı enflasyonla terbiye etmek için ambargo uyguluyor. Bizdeki enflasyon ise tamamen Saray yapımı. Ne demişler: Ağacın kurdu içinden olur. Böyle kibirli bir cehalet iş başında olduktan sonra başka hasma gerek yok.
494
Savaş Ukrayna’da, Ambargo Rusya’da, Kıtlık ve kuyruklar ise Türkiye’de. 20 yılın sonunda ülkenin geldiği yer: Yağ ve akaryakıt kuyrukları.
495
Türkiye’nin enflasyonda OECD şampiyonluğu o kadar açık ara ki, karşılaştırmalarda grafiklerin ölçeğine bile sığmıyor. Kibirli cehalet elinde milletimiz sefil, ekonomimiz rezil oldu.
496
Ucube sistem bakan öğütmeye devam ediyor.
497
1) "Amerika ve Avrupa perişan" diye ağıtlar yakarak, matematiğe işkence ederek; kendi beceriksizliklerini saklamaya çalışıp durdular. Ama işte mızrak çuvala sığmıyor. Tüm OECD ülkelerinde ortalama enerji enflasyonu %26. Türkiye'de % 89. Enerji enflasyonunda açık ara şampiyonuz.
498
“Ülke uçacak”, “kararlar hızlı alınacak” derken; kast ettikleri meğerse buymuş. Artık zamları üç vakte kalmadan son hız yapıyorlar. twitter.com/trepgis/status…
499
1) İş başına geldiklerinde nasıl başladılar? 2002 sonunda; Tüketici enflasyonu: % 29,75 Üretici Enflasyonu: %30,84. Şimdi nasıl gidiyor? 2022 Şubatında; Tüketici enflasyonu: % 54,44 Üretici enflasyonu: % 105,01.
500
1) Nasrettin Hocanın borç ödeme fıkrası gibi bir model uydurdular. Güya ihracat, ithalattan daha hızlı artacak, dış açık kapanacak, döviz bollaşacak, TL değerlenecek, enflasyon da düşecekti. Ama evdeki hesap yine çarşıya uymadı. Dış açık 2022'de rekorlar kırmaya başladı.