Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(新しい順)

451
OECD ve G-20 ülkeleri arasında enflasyon şampiyonuyuz. Türkiye'deki enflasyon artık uluslararası karşılaştırmalarda grafiklerin ölçeğine sığmıyor. Ve bu zulmü milletimize yaşatanlar hiç sıkılmadan "Elhamdülillah işler iyi" diyebiliyor. Ne diyelim; utancı gidenin kalbi de ölür.
452
"Hırsız içeriden olursa kapı kilit tutmaz."
453
Gel vatandaş gel! Yerini bulabilirsek, TÜİK marketlerindeki fiyatlara gel.
454
Bu zam dalgasının sorumlusu kim? Bu ülkenin 128 milyar dolarını yok yere heba edip, Merkez Bankasının kolunu kıran kim? “Faiz sebep enflasyon sonuç” safsatasıyla, Merkez Bankasının diğer kolunu kıran kim? Elbette Recep Tayyip Erdoğan!
455
Nasıl başladılar? 2002 Aralık: Tüketici enflasyonu yüzde 29,7, Üretici enflasyonu (toptan eşya) yüzde 30,8. Nasıl gidiyor? 2022 Mart: Tüketici enflasyonu yüzde 61,1 Üretici enflasyonu yüzde 115,0 Nereden nereye...
456
92 yıl önce bugün, TBMM’de kabul edilen Belediye Kanunuyla Türkiye’de kadınlar yerel yönetimlerde seçme ve seçilme hakkını elde etti. Bu kıymetli günün yıl dönümünü kutluyor, Büyük Önderimiz Atatürk’ü bir kere daha saygı ve rahmetle anıyorum.
457
Boş tost, Boş baklava, Boş dürüm, Ekmek kuyruğu, Kıyma kuyruğu, Yağ kuyruğu, Şeker kuyruğu, Soğan, patates kuyruğu... Erdoğan Şahsım Hükümetinin ülkemize yaşattığı bu kötü kabusu hep beraber aşacağız. twitter.com/i/status/15099…
458
Tekirdağlı emekli hemşerim; Çok sevdiği kuru üzümü yiyemiyor, Torununa harçlık veremiyor, Ölenlerin dağıtılan elbiselerini alıp giymek zorunda kalıyor. Milletimiz herkesin ne yaptığını görüyor, notunu veriyor. Tasdiknamelerini ellerine tutuşturmak için sandığı bekliyor.
459
Memleketin hali: Avrupa’ya okumuş eğitim almış, doktorlarımızı, mühendislerimizi ihraç ediyoruz. Avrupa’nın çöpünü ithal ediyoruz. Bu çürük çarık düzen daha fazla devam edemez.
460
AK Parti Genel Başkanının “ben ekonomistim” dedikten sonra, bu iddiasını ispatlamak için ıslak imzalı Üniversite diplomasıyla, okuduğu ders ve aldığı notları gösteren transkripti kamuoyuyla paylaşma kararını son derece olumlu buluyoruz.
461
Yazıklar olsun! Bunların sevdiği tek yeşil, Doların yeşili. #ZeytinimeDokunma
462
Atalar "Ramazan bereketiyle gelir" derler. Ama "Şahsım Hükümeti" sayesinde, Ramazan bu sene, bereket yerine, zam yağmurlarıyla beraber geldi. Ete %48 zammın üstüne %10 zam, Şekere %31 zam. Ne de olsa Saray ve yanaşmalarının gözünde, "Olan dört bağlar, olmayan dert bağlar."
463
Erdoğan, sanki Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı değil, Katar Devleti’nin Fahri Cumhurbaşkanı… Sakarya Tank Palet, Katar’a… Borsa İstanbul’un %10’u, Katar’a… Talan İstanbul üzerindeki araziler, Katar’a… Milletin ulaşamadığı etler Katar’a… Bu nasıl bir Katar aşkıdır?
464
Geliyor, gelmekte olan. Türkiye kazanacak. Demokrasi kazanacak.
465
Mesele; Sarayın yatmadan şifa niyetine yediği "Manda yoğurdu, Medine hurması, Kestane balı ve yulaf karışımı" değil. Asıl mesele bu saray idaresinde; Milletimizin çöpten rızık toplamaya çalışmasıdır. Peki bu ülkeyi, bu hale kim getirdi? Bu iktidar getirmedi mi? Cevap arşivden.
466
Sarayın yediklerini hazmetme ve şifa reçetesi belli oldu. Manda yoğurdu (1kg, çömlekte): 78 TL, Kestane balı (460 gram): 180 TL, Medine Hurması (1 kg): 120 TL, Yulaf ezmesi (350 gr): 27 TL Yatmadan önce karıştırarak yiyorsunuz. Afiyet olsun!
467
Atama İç İşleri Bakanı daha dün “Vallahi Bağdat dünyanın en huzurlu şehri olacak, Suriye dünyanın en güvenli ülkesi olacak. Onun İçin yapacağımız çok iş var” diye ahkam kesiyordu. Ahkam kesmeyi bırakın da sınırlarımızı koruyun. Koruyamıyorsunuz. İzzetüikbal ile çekilmeyi bilin. twitter.com/aykiricomtr/st…
468
2023 hedeflerinin hepsi çöpe gitti. Ama hala “2023’de ilk 10 ekonomi arasına gireceğiz” masalı anlatıyorlar. Bildikleri en iyi şey: Salla yalanı, bulunur inananı… twitter.com/gazetesozcu/st…
469
TCMB döviz kasasının son hali bu. Kasada No Papel... Bu da yetmez, kasanın 45,3 milyar dolar borcu var.
470
Gerçeklerin er ya da geç, ortaya çıkmak gibi bir huyu var. Dövize endeksli mevduatlar bu hafta çözülmeye başlıyor. Hazine'ye ilk aşamada binen doğrudan yük 10,4 milyar TL. Şirketlere tanınan muafiyetle, vazgeçilen 13 milyar TL vergi geliri de cabası. Bunlar da daha iyi günler.
471
Dışarıdan % 8,6 faizle borçlan. Son 19 yılın rekorunu kır. ABD’nin ödediği faizin 4 katını, İngiltere’nin 7 katını ödemeye razı ol. Sonra kalk, "Türkiye ekonomisini kur faiz sarmalından kurtardık" de. Allah'ım bu zatın aklını bir geceliğine bize ver de şöyle rahat rahat uyuyalım.
472
Utancı gidenin kalbi de ölür. “Türkiye ekonomisini kurtardık elhamdulillah” diyerek, milletle alay edenlerin elinde memleketimden insan manzaraları: Milletin böbreği mezata düşmüş. Yoksulluk milleti böbrek sattırır hale getirmiş. birgun.net/haber/yoksullu…
473
Nas bu ay da “pas” dedi. “Faiz sebep, enflasyon sonuç” diyerek; milleti kuru ekmeğe muhtaç edenler, sebep olduğunuz yıkımdan mutlu musunuz?
474
Doktorlarımıza kapıyı gösteren, “Suriyelileri, Iraklıları, Afganları göndermeyeceğiz” demiş. Bu el iyisi hiç merak etmesin, bu millet herkesten önce seni gönderecek.
475
AK Parti döneminde pek çok şaibeli iş ve işlem yapıldı. Ama bunların en karanlığı Türk Telekom özelleştirmesidir. Bu özelleştirme, iktidara geldiğimizde hesabı sorulacak ilk işlerden biri olacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.