Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(いいね順)

101
TRT'nin bu gece Erdoğan ile sergilediği müsamere, TRT tarihinin en pahalı prodüksiyonu oldu. Erdoğan ile yapılan müsamere dış borç yükümüzü sadece 2 saatte 192 milyar lira artırdı. Hep ne diyorum: Çakma doktor candan eder, Çakma imam dinden eder, Çakma ekonomist parayı pul eder.
102
Milletimizin; Çocuk sayısına karışır. Kılığına, kıyafetine karışır. Yediğine, içtiğine karışır. Şimdi de atadığı Bakanın imzasına karışıyor. 15 Mayıs sabahı, Sadece milletimiz değil, AK Partili Bakanlar da "çok şükür kurtulduk" diye, derin bir oh çekecek...
103
Sabaha “%36,20” vergi, resim harç zamlarıyla uyandık. Memura, işçiye, emekliye maaş ve ücret zammını %9,8 enflasyon tahminine göre yap. Ardından vergi, resim, harç ve değerli evrak bedellerine %36,20 zam yap. İşte bunun adı millete zulümdür.
104
Büyük lokma ye, büyük konuşma. Kripto dolandırıcılar, mafya artıkları ve pudracı ofis boylarla fotoğraf çektirmeyi seven atanmış S.S. yine büyük laflar etmiş. Hayırdır; Mafya-Siyaset-Emniyet arasındaki kanalizasyon hattı bir kez daha patlayınca ne bu telaş? Ne bu panik?
105
Testide ne varsa, ağzından o dökülür. Yüreği millete karşı mühürlenmiş bir dilden, elbette temiz bir söz dökülmez. Ama millete ve millet ittifakına tehdit dili, asla ama asla kabul edilmez. Boğaz dokuz boğumdur. Dokuz düşün bir konuş.
106
Sözünüzü tutmadınız. Üstüne acılı gününde millete; Hakaret ettiniz. Küfrettiniz. Yetinmediniz… Milletimizi, Not ettiniz. Tehdit ettiniz. Haysiyetli bir yönetim, Bunları yapmaz. İstifa eder.
107
Faiz nas. Karar pas. Ekonomi oldu paspas.
108
Daha birkaç hafta önce, “Türkiye Yüzyılı” diyenler, Liyakatsizlikleriyle, Beceriksizlikleriyle, Kifayetsizlikleriyle, Kibirleriyle, Ülkemize “Yüzyılın Felaketini” yaşattılar.
109
Felaket geliyorum derken…
110
1) Erdoğan kendine “Kral çıplak” diyenlere, hatalarını söyleyenlere, ülkeyi sıcak para baronlarına, kara paracılara, manipülatörlere, spekülatörlere, egemen güçlere yem ediyorsun diyenlere, “Mandacı iktisatçı” demeye başladı. Biz kendisine mandacı kimdir, nedir bir anlatalım:
111
Asıl ahlaksızlık; Bu ülkede rüşvet dağıtan, Sonra'da ABD'ye kaçıp itirafçı olan, 30 yaşındaki bir dolandırıcıyı taltif etmektir.
112
Erdoğan sebeptir, Kuyruklar sonuçtur.
113
İçişleri Bakanı’na göre depreme hazırlıklı olmasalar kaos olacakmış… Enkaz altındaki insanlarımız, ‘Sesimi duyan var mı?’ diye bağıra bağıra yaşama veda etti. Beyler hazırlıklı olmasalarmış kaos yaşanırmış. Ne kaosu, milletimize kıyameti yaşattınız, kıyameti.
114
Hırsız içeriden olunca, Kapı kilit tutmazmış. 10 bin dolar aylığa bağlanan siyasiler, Çanta çanta dolar taşınan MKYK üyeleri, Şimdi de 10 milyon Avro rüşvete aracılık eden sözde gazeteciler. Bakalım 10 milyar Dolar rüşvet rekorunu kim kıracak?
115
Belçika Başbakanı’nın “Suriye’de 5,5 milyon kişi evsiz kaldı. Yeni bir göç dalgasına karşı Türkiye'ye para verelim Suriyeliler orada kalsın” sözlerini Bu Suriyelileştirme politikasını reddediyoruz. Atamızın emaneti Hatay başta olmak üzere sınır güvenliğimiz, kırmızıçizgimizdir.
116
Ülke trol aklıyla yönetiliyor diyoruz, haklı çıkıyoruz. İnanabiliyor musunuz, bu Altun trole saçmalıklar üretsin diye milletin parasıyla 25 katlı bina tahsis ettiler. Sarayın çocukları eğleniyor. Millet açlıktan intihar ediyor!
117
Ya cevap ver, Ya hesap ver.
118
Ülkeyi yönetenler saraylarında "Kornişona sarılı dana rozbifleri", "Pataşur içinde Çerkez tavuklarını", "Zencefilli somonlu suşileri" mideye indirirken; Annelerimiz evlerinde çocuklarına karne hediyesi diye "et" alıyor. Milletimiz sandıkta bu düzene "Artık yeter!" diyecek.
119
@kilicdarogluk : “Bu eylemim, ülkenin karanlıkta kalan ailelerine ses olmak içindir.”
120
Cehaletin en tehlikelisi kibirli olanıdır. İmam bunları söylerse cemaat ne yapmaz. Sağlık çalışanlarına şiddet arttıysa, doktorluk mesleğinin saygınlığı ayaklar altına alındıysa sorumlusu işte bu kibirli cehalettir.
121
Dolar nasıl düştü? Anlaşılan yine arka kapıdan döviz satarak. 20-21 Aralık'ta TCMB'nin net döviz pozisyonunda 6 milyar $'lık erime var. TCMB son doğrudan müdahalesini 17 Aralık'ta yaptı. İki günde bu dolarlar nasıl satıldı? Unutulmasın, "Gizlide gebe kalan, Aşikarda doğurur."
122
18 yıl önce, Kuzey Irak'ta askerlerimizin başına çuval geçirildiğinde ABD'ye "nota" vermeyip, "Ne notası, müzik notası mı?" diyerek bir de üstüne dalga geçenler, Rüşvetçi Reza Zarrab için, Bir de değil, tam iki kez ABD'ye nota verdiler. Unutmadık.
123
“Hak, hukuk, adalet” demek için, millet iradesine sahip çıkmak için Saraçhane’deyiz.
124
Hadi Bismillah. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber, çalışmalarımıza Malatya'da başladık. Deprem sonrasında Malatya'da yaşananları, esnafın, çiftçinin, sanayicinin sıkıntı ve taleplerini ilk ağızdan dinliyoruz.
125
Kitap okumayan, ekonominin kitabını yazamaz. Yazmaya kalkarsa tabelaya 1$ = 10 TL yazar. Bunu yapana da dense dense “çakma ekonomist” denir.