Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(いいね順)

76
Yeşili elbette severler. Ama ağacın, ormanın yeşilini değil, doların yeşilini severler.
77
Bir iktidar seçim sistemiyle oynamaya başladıysa, Gidici olduğunu artık kendisi de biliyordur. Geliyor gelmekte olan...
78
Geldiğinde bu ülkede çeyrek altın 27 liraydı. 20 yılın sonunda giderken 27 liraya bir kilo yeşil biber alınamıyor. Sonra beyefendi çıkıp hiç sıkılmadan Avrupalılar için ağıt yakıyor. Avrupalıyı bırak! Ülkemizde yarattığın yıkıma bak!
79
Son 20 yılda imar barışlarıyla milletten milyarlar topladılar. Evlerinin insanlara mezar olmasına göz yumdular. Sarayın kibirlisi sadece İstanbul’a ihanet etmedi. Türkiye’ye ihanet etti. Millete ihanet etti.
80
Millet porsiyonları küçültsün ki; Bir Saray da KKTC’ye yapılsın.
81
1) Sarayın kibirlisi göreve geldiği 2002'den bu yana; - 2 trilyon 504 milyar $ vergi topladı - 131 milyar $ içeriden, dışarıdan borçlandı. - Milletin 63 milyar $'lık malını, mülkünü sattı. Toplam 2 TRİLYON 697 MİLYAR DOLAR para toplayıp harcadı.
82
Afganistan Cumhurbaşkanı bile ülkesini terk ederken, Askerimizi Taliban ile karşı karşıya getirmeyin. Avrupa'dan gelecek 3-5milyar €, ABD tarafından sıvazlanacak sırtınız için, Milletimizi daha fazla sırtından bıçaklamayın. Mehmetçiğimizi ait olduğu yere sınırlarımıza getirin.
83
Nasıl başladılar? 2002 Tüketici Enflasyonu %29,7. 2002 Üretici Enflasyonu %30,8. Nasıl gidiyor? 2021 Tüketici Enflasyonu %36,1. 2021 Üretici Enflasyonu %79,9.
84
Yolsuzluklara artık YETER! Yoksulluğa artık YETER! Yasaklara artık YETER!
85
Hasan dağı arpalıktır, Eğer saban yürürse Her derede bir değirmen, Eğer suyu gelirse Her köylüden bir tavuk, Eğer köylü verirse Güzel gidiş bu gidiş, Eğer sonu gelirse. 15 Mayıs sabahı bu kibir ve israf bitecek. Tevazu ve samimiyet iktidara gelecek. #GeliyorGelmekteOlan
86
Bilecik Bilecik olalı, böyle zulüm görmemiştir. Geçmiş olsun Bilecik. Yönetimdeki bu detonelikten kurtulmaya artık çok az kaldı.
87
Katarlı gazeteciler, Türkiye'deki ekonomik kabustan bahsedip, "Katar'a mali destek talep etmek için mi geliyorsunuz?" diye soruyor. TRT Haber yayını kesiyor. "Herkes biliyor geminin su aldığını, Herkes biliyor kaptanın yalan söylediğini, Herkes biliyor zarların hileli olduğunu."
88
İşte bu matematikle ekonominin kitabını yazdılar. Sonuç malum.
89
Aşılar nerede? #128MilyarDolarNerede ?
90
TCMB depremzedeler için 30 milyar TL bağış sözü verdi. Bu para Hazine’ye aktarılsa, Hazine gerekli harcamaları bütçeden yapsa, Sayıştay denetimine tabi olacaktı. Bütçe dışına çıkarılarak, Sayıştay denetiminden de kaçırılıyor. Ne kadar dâhiyane! Ne kadar tanıdık, bildik!
91
Türkiye birden büyüktür. Hem de çok büyüktür.
92
1) Bugün Türk demokrasi tarihi açısından utanç duyulacak bir gün yaşandı. Bu ülkenin 11 milyon 354 bin 190 yurttaşının oy verdiği Ana Muhalefet Partisinin liderine devletin resmi istatistik kurumunun kapıları açılmadı.
93
Atanmış İç İşleri Bakanı “Temmuz’da ekonomimiz şahlanacak. Almanya, Amerika bizi kıskanacak" diye müjde verirken, meğerse bunu kast etmiş. Elektrik fiyatlarına 1 Temmuz’dan itibaren % 15 zam geldi. Yurttaşının aklıyla bu kadar çok alay eden, başka bir hükümet dünya üzerinde yok.
95
Bu kadar büyük acı varken, bu kibir abidesi ve şürekâsı; Milletimize hakaret etti. Küfür etti. Milleti not etti. Milleti tehdit etti. Ama yapması gereken tek şeyden, hep imtina etti. O da; İSTİFA! İSTİFA! İSTİFA!
96
Geldiği gibi, gitti. #melihbulu
97
Uyardık! Elini tüm düğmelerden çek dedik. Gittin yine yanlış düğmeye bastın. Örtülü faiz artışının ve kur riskinin tüm yükünü Hazinenin sırtına taşıdın.
98
Doktorlarımıza kapıyı gösteren, “Suriyelileri, Iraklıları, Afganları göndermeyeceğiz” demiş. Bu el iyisi hiç merak etmesin, bu millet herkesten önce seni gönderecek.
99
128 milyar $'ı yok yere erit. Kasada TCMB'ye ait tek sent bırakma. Rezervlerin kalitesi dibe otursun. Sonra çık, Çin'den emanet alınan "çakma" 6 milyar $'a, "Sıçrama" diye sevin. Ne demişler; Can çıkar huy çıkmaz. "El atına binip çalım satmak" bildikleri tek marifet.
100
Erdoğan Şahsım Yönetimi, hem de yeni yıla girerken, milleti ZAM sağanağıyla ezdi. Milletin alın terine, emeğine, cüzdanına yeni bir gece yarısı kumpası düzenledi. Erdoğan'ın yaptığı ZAM değil, ZULÜMDÜR; "SİYASİ EŞKIYALIĞIN" dik alasıdır.