Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(いいね順)

376
2) Mandacı; "Bu can bu tende kaldığı müddetçe, papazı vermem" diye, millete caka sattıktan sonra, o papazı özel uçakla ABD Başkanının Oval Ofisine, bir gecede gönderendir.
377
Boş tost, Boş baklava, Boş gözleme derken, Şimdi de "boş tweet." twitter.com/YolTV/status/1…
378
"Karanlıkları mutlaka aydınlığa çıkaracağız" twitter.com/herkesicinCHP/…
379
Sınav sorularını koruyamayacaksınız. Sınırlarımızı koruyamayacaksınız. Şehirlerimizi koruyamayacaksınız. Paramızın değerini koruyamayacaksınız. Merkez Bankası kasasını koruyamayacaksınız. Beceriksizliğin bu kadarı çok özel bir çaba gerektirir. Bu kadar hata tesadüf olamaz.
380
Yazıklar olsun! Bunların sevdiği tek yeşil, Doların yeşili. #ZeytinimeDokunma
381
Çukurova'da "acıyı acıyla yuğmak" derler. Milletimiz depremde kaybettiği canlara yanarken; 2020-2021 ölüm istatistikleri ne tesadüf ki bugün açıklandı. 2020'de 22.136, 2021'de 65.198 canımız, COVID-19 nedeniyle yaşamını kaybetmiş. "Acıyı, acıyla yuğmayı" düşünmek... Artık Pes!!!
382
İşte bu Muaviye aklı. Kuranı Kerim sayfalarını mızraklarına geçiren ve kendine siper eden akıl. Yaptıkları hukuksuzluklara Attıkları iftiralara, Yüce Allah’ı ve ayetlerini ortak etmeye kalkıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar. Ne millet iradesinden, Ne adalet terazisinden kaçamazlar. twitter.com/vaziyetcomtr/s…
383
Elektriğe, akaryakıta, vergi ve harçlara fahiş zamlar yapılacak ki millete tekme atan saray danışmanlarının çarkları dönsün. Avrolu mansıplarını alsın. Saray yanaşmalarının, beslemelerinin dönen çarkına milletimiz çomağını pek güzel sokacak. Erdoğan’ın telaşı da, korkusu da bu.
384
"Faiz düşecek, kur çıkacak, cari açık kapanacak, kur düşecek, enflasyon da inecek" diyerek Nasreddin Hocanın borç ödeme fıkrasına benzer bir safsata uyduran Erdoğan, beceremeyince aynı fıkrayı anlatıp, adayınızı açıklayın diye kıvranıyor. Aday bizim işimiz. Sen işine bak!
385
Eğer “liralaşacaksanız” önce dolarla, avroyla garantileri liralaştıracaksınız. Kendi paranıza güven sağlayacaksınız. Gerekli önlemleri alacak, güven veren bir program uygulayacaksınız. Bu olmadan "liralaşıyoruz" diyerek liralaşılmaz. #ElektrikFaturasınaÇözüm #YETERburayaKadar
386
Dolar 20 Aralıkta 18 lirayı gördüğünde, benzinin litresi 11,68 TL idi. Depo 642 TL’ye doluyordu. Bugün Dolar 13,5 TL civarında. Ama benzinin litresi 14,56 TL’ye çıktı. Depo artık 800 TL’ye doluyor. Dolar çıkarken de zam, düşerken de zam… Bunun sebebini millete açıklayın.
387
1) Türkiye 2011’de %11 büyümüş! Kimin cebindeki para %11 büyüdü? Büyüyen kim? Yandaşlar ve zenginler mi, yoksa millet mi? Bu büyüme kime yaradı? Ne pahasına elde edildi? Bu büyüme millete yaramadı. Yandaşlara ve zengine yaradı. Bunu ben değil; TÜİK’in makyajlı rakamları söylüyor.
388
“2023’de ilk 10 ekonomi arasına gireceğiz” diye millete yıllarca söz verdi. 2023’e 1 yıl kala Türkiye’yi 22. Sıraya düşürdü. Şimdi sıkılmadan “İlk 10 için” 2023’de oy istiyor. Ne ayıp dinliyor, Ne de sıkılıyor. Haberi yok; Arife günü yalan söyleyenin, Bayram günü yüzü kara çıkar. twitter.com/gercekgundem/s…
389
Kabil Taliban’ın eline geçti. Afganistan Cumhurbaşkanı ülkesini terk etti. Taliban Türk askerlerinin ayrılması için, 1 Eylül’e kadar süre verdi. Bu koşullar altında, Afganistan’daki Mehmetçiğimiz derhal ait olduğu yere, Ülkemize ve sınırlarımızın müdafaasına dönmelidir. twitter.com/ankahabera/sta…
391
Bu sözler aynı gün içinde, aynı ağızdan çıktı. “İhracatçı şikayet etmesin, dövizdeki artış enflasyon planımı bozar.” “Asgari ücretliye de, memura da, emekliye de ne verilse haklarıdır.Dar gelirliye, Fakir fukaraya vermek bereket getirir.” “EYT, EYT mi?” Eğlenin bakalım eğlenin…
392
Büyükşehir Belediyemizin düzenlediği İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’ne katılmak üzere geldiğimiz İzmir’de örgütümüzle bir araya geldik.
393
(1) Uluslararası kuruluşların dün yayımlanan tahminlerine göre Türkiye, 2021’de dünyanın en büyük 20 ekonomisi liginden düşüyor.
394
Sinyal verme, Talimat ver. Yüksek faiz yüksek enflasyonun sebebiyse, İndir faizi sıfıra... Aynı şeyleri yapıp, farklı sonuçlar beklemekten bir türlü bıkmadın. Ne demişler; Yarım imam dinden, Yarım doktor candan, Yarım iktisatçı cüzdandan eder.
395
DPT, 99 Depremi’nden 21 gün sonra depremin ekonomik-sosyal maliyetlerini, Kısa-orta-uzun vadede yapılması gerekenleri açıkladı. Bugün bu raporu hazırlamak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın görevi. Ama ortada rapor yok. Bakan kadraja girmek için Binali Yıldırım’la mücadele ediyor.
396
"Harun olacağız" deyip; "Karun" olanlara, "Yolsuzluk, Yoksulluk, Yasaklarla" mücadele sözüyle işbaşına gelip; 20 yılın sonunda "Yolsuzluk, Yoksulluk ve Yasaklarla" ülkeyi boğanlara, Saraylarında oturup milleti unutanlara, Milletimiz şüphesiz sandıkta, "YETER" diyecek!
397
Oynamayı bilmeyen gelin, yerim dar dermiş. twitter.com/AACanli/status…
398
1) İş başına geldiklerinde nasıl başladılar? 2002 sonunda; Tüketici enflasyonu: % 29,75 Üretici Enflasyonu: %30,84. Şimdi nasıl gidiyor? 2022 Şubatında; Tüketici enflasyonu: % 54,44 Üretici enflasyonu: % 105,01.
399
Millet İttifakı olarak, omuzlarımızdaki ağır sorumlulukların farkındayız. Şimdi önümüzde zorlu bir sınav bizleri beklemektedir. Yaşanan bu felaketten dersler çıkararak, şehirlerimizi ve geleceğimizi ortak akılla inşa etmek mecburiyetindeyiz. Millet İttifakı’nın ortak açıklaması:
400
Tahminimize göre depremin ekonomik maliyeti: Konut-işyeri 44,2 milyar$ Ev eşyası 6,6 milyar$ Binek araç 1,5 milyar$ Altyapı ve sektörlerde hasar 24,3 milyar$ Üretimdeki azalma 13,3 milyar$ Yıkım, iaşe harcamaları 18,9 milyar$ Beşeri sermaye kaybı 17,6 milyar$ TOPLAM 126,3 MİLYAR$ twitter.com/ankahabera/sta…