Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(いいね順)

426
Benim sahipsiz ve güzel liram. Dolar 10.40.
427
Sayın @NureddinNebati ; “Enerji fiyatları olmasa, cari açık olmazdı” demeniz, “mektepler olmasaydı, maarifi ne güzel idare ederdim” demeye benziyor. 20 yılık bir yönetimin hala çare değil, bahane üretmesi, “oynamayı bilmeyen gelinin yerim dar” demesinden farksızdır.
428
Anlaşılan Erdoğan konuşacak diye, Kamu Bankalarına gece mesaisi yaptırmışlar. Kurlarda bu kadar oynaklık yaratarak, Neye hizmet ettiğinizi zannediyorsunuz? Ekonominin tansiyonuyla bu kadar oynanmaz. Oynaklığın bu kadarı bünyede kalıcı hasar bırakır.
429
1) Mızrak çuvala sığmıyor. 2022 Bütçesinin ömrü, 6 ay bile sürmedi. “Faiz sebep, enflasyon netice” diyerek; döviz kurunu ve enflasyonu arşa çıkaranlar, şimdi çıkmış hiç sıkılmadan “enflasyon sebep, tutmayan bütçe netice” diyor.
430
AK Parti döneminde pek çok şaibeli iş ve işlem yapıldı. Ama bunların en karanlığı Türk Telekom özelleştirmesidir. Bu özelleştirme, iktidara geldiğimizde hesabı sorulacak ilk işlerden biri olacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.
431
8)Mandacı; 30 yaşındaki bir İranlı sahtekârın önüne yatanlardır. Ondan aldıkları dolarları, ayakkabı kutularında, evlerindeki çelik kasalarda saklayanlardır. Milli şerefimizin ve haysiyetimizin timsali al bayrağımızı bu dolandırıcıya, yandaş televizyonlarda dekor yaptıranlardır.
432
Kral çıplak!
433
Anlaşılıyor ki Erdoğan’da Ne hakikatleri tasdik edecek bir kalp, Ne de ikrar edecek bir dil kalmış. Ama hakikatleri #HalkBiliyor twitter.com/herkesicinCHP/…
434
Türkiye’nin enflasyonda OECD şampiyonluğu o kadar açık ara ki, karşılaştırmalarda grafiklerin ölçeğine bile sığmıyor. Kibirli cehalet elinde milletimiz sefil, ekonomimiz rezil oldu.
435
Zam yağmuru devam ediyor. Akaryakıta bir zam daha… Motorinin pompa fiyatına 23 kuruş zam yaptılar.
436
2022’de 254.2 milyar $ ihracatla caka satan sarayın kibirlisi, 11 yıl önce 2023 için koyduğu 500 milyar $ ihracat hedefinin yarısına zar zor ulaştığını unutmuş şişindikçe şişiniyor. Sözünü bilene ortada övünülecek bir durum yok. Olsa olsa milleten özür dilenecek bir durum var.
437
Erdoğan en iyi bildiği şeyi yapıyor Her sıkıştığında Aşk-ı Memnu'nun Behlül'ü gibi "Erdoğan kaçar" diyor. Yangında topu önce belediyelerimize attı. Tutmayınca, şimdi THK devlet kurumu değil, sorumlusu CHP demeye başladı. El insaf! 20 yıldır kim iktidarda? Bu ülkeyi kim yönetiyor?
438
Bugün ay yıldızlı şanlı bayrağımız göklerde nazlı nazlı dalgalanıyorsa, Camilerimizde ezan gürül gürül okunuyorsa, Bunu Büyük Zafere, Zaferin eşsiz başkumandanına Ve Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarına borçluyuz. Saygı, rahmet ve minnetle… #30AgustosZaferBayrami kutlu olsun.
439
İzahı olmayan şeylerin mizahı olur. Hele hele şehit dedikleri Cemal Kaşıkçı’nın infaz dosyasını doların yeşili için davanın faillerine satarlarsa, bu kara mizahın konusu olur. Gülmeyi bırak, utanmayı unutanların sebep olduğu acı ve ağırlık gelir boğazına oturur.
440
Erdoğan Erzurum'da "Bugüne kadar verdikleri her sözü tuttuklarını" iddia etmiş. Bir de üstüne "Bizde yalan yok" demiş. Palavrada Erzurumlu Teyo Pehlivan’a rahmet okutan Erdoğan’ın “Bizde yalan yok” sözünü, en başta EYT’lilere havale ediyoruz.
441
İbretlik "masada emekçi olmadan" asgari ücret belirleme fotoğrafı. Milletin sırtında küfe olup sarayın beslemeleriyle o küfeye doluşanlar, "küfe" edebiyatını bıraksın. Sebebi oldukları enflasyon tsunamisiyle belini kırdıkları emekçinin, sabit gelirlinin haline baksın.
442
Milletin alın terini, Emeğini, birikimini yağmalamaktan çekinmeyen, Beytülmali talan edilecek ganimet gören, Çürük bir zihniyetle karşı karşıyayız. Şimdi aynı zihniyet $ için; TC vatandaşlığını 500bin $'a satıyor, 22 Limanı 49 yıllığına ihalesiz peşkeş çekiyor. Unutmayacağız!
443
AKŞAM GENEL BAŞKANIMIZ ANALARIN BABALARIN DERDİNİ ANLATIYOR.ATAMA BAKAN, SİLAHLI GÜVENLİK BÜROKRASİSİNİN BAŞINDAKİLERDEN MEDET UMUP TEHDİTLER SAVURUYOR.BU, SARAYIN TALİMATIYLA SEÇİLMİŞLERİ BÜROKRATİK VESAYET ALTINA ALMA GİRİŞİMİDİR. BİZE SÖKMEZ. KORKUTAMAZSINIZ.
444
"Az gittik, uz gittik. Dere, tepe düz gittik. AK Parti elinde bir arpa boyu yol gidemedik" derken, Bir de baktık 14 basamak geri gittik. 20 yıl önce fert başına gelir sıralamasında 73. olan Türkiye, 2022'de 87. sırada.
445
7) Mandacı; Milletimizin 10 milyarlarca dolarını, Suriye bataklığında bataklığa gömendir.
446
Oyun belli: #Faiz Kasım'da tek haneye çekilir. Aralık'tan itibaren baz etkisiyle enflasyon nispeten geriler. Bu, "Faiz sebep, enflasyon netice" diye pazarlanır. Millet de buna inanır. Ama ne demişler? Bade harabül Basra. Kurt kışı geçirir. Ama yediği ayazı asla unutmaz.
447
9) Mandacı; Bu ülkenin atadan deden kalan tüm varlıklarını, limanlarını, çimento fabrikalarını, yem fabrikalarını ve pek çok tesisini yandaşlarına ve yabancılara peşkeş çekenlerdir.
448
Ateş kuşları hangarda çürürken, Pudra şekeri kuşları uçmaya devam ediyor. twitter.com/bbcturkce/stat…
449
Son üç ayda milli paramız; ABD Doları karşısında %40, Bulgaristan Levası karşısında %37, Mozambik Metikali karşısında %41, Kaleşnikofla Merkez Bankası yöneten Taliban’ın Afganisi karşısında %29 değer yitirdi. Paramızın, karşısında pul olmadığı tek bir para birimi kalmadı.
450
Aziz Milletim; İngiltere, Türkiye’de mülteci merkezleri kuracağını söylüyor. Bu yetkiyi İngiltere’ye kim verdi? Erdoğan Şahsım Hükümeti, ne yazık ki, milletimizi sırtından hançerliyor. Herkes bilsin. Türkiye; Müstemleke değildir. Ve Erdoğan Şahsım Hükümetinden çok daha büyüktür. twitter.com/bbcturkce/stat…