Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(いいね順)

326
Dışişleri Bakanı, Olmuş “Boş İşler Bakanı…” Milletimizin yüreği, “Afganistan’daki Mehmetçiğimizin ayağına taş değmesin” diye hopluyor. Sarayın atama Dışişleri Bakanı, belediyelerimizle uğraşıyor. Allah bunların elinde, milletimizin encamını hayreylesin…
327
Doğru teşhis olmadan doğru tedavi olmaz. Piyasanın sağlığını bozan biri varsa, O da Erdoğan'dır. "Piyasada sağlıksız fiyat oluşumu var" diyerek, Döviz satmak derde derman olmaz. Erdoğan'a güven kalmamıştır. Dövize en sağlıklı müdahale seçim sandığının milletin önüne konmasıdır.
328
Paramızı pul edenlerin, 500 liralık banknot çıkaracağı söyleniyor. Ama o da yetmez. En büyük banknot olan 200 lira, 2009 Ocak ayında çıkarıldı. O gün 200 lira ile alınan aynı mal ve hizmeti, bu gün almak için: 2 tane 500'lük bir de 50'lik banknota ihtiyaç var. Nereden nereye...
329
10-21 Aralık tarihleri arasında TCMB net döviz pozisyonu yaklaşık 14 milyar $ erimiş. Bunun neredeyse yarısı 20-21 Aralık tarihlerinde. Bu iki günde açıklanan bir müdahale yok. @HMBakanligi bu dövizler nasıl, kime, neden satıldı?
330
Saray için, Para gelecek yerden, Grup Başkanvekili esirgenmez. Bu ucube rejim; Doların yeşili için daha çok saray evladını yer.
331
Dolar gece yarısı 19'u görmüş. Hayırdır! Gece yarısı "Oniki-Bir" nöbetindeki dealer, mola için masadan mı kalktı?
332
Nebati Bakan, “Borsaya gel gel” dedi. Bakan’a inanan küçük yatırımcı bir kez daha silkelendi. Kâr piyasadaki köpek balıklarının elinde kaldı, zarar küçük yatırımcının sırtına yıkıldı. Son bir ayda borsada yaşananlar, çok ciddi bir soruşturmaya muhtaçtır.
333
Pranga kabul etmeyen milletimizin özgürlük aşkının mısralara dökülmüş halidir İstiklal Marşımız. Milletimizin yazdığı destanın millet iradesinin tecelligâhı Gazi Meclis’te mühürlenişinin yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy’u, Atamızı ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyorum
334
Fakirden al, zengine ver. Nebati Bakanın "Hazine'ye tek kuruş yükü olmayacak" dediği Kur Korumalı Mevduatın bütçeye yükü ortaya çıkmaya başladı. Mart'ta bütçeden "Mevduat ve Katılma Hesaplarının Kur Artışlarına Karşı Korunmasına İlişkin Giderler" faslından 11,7 milyar TL ödendi.
335
Nasıl başladılar? 2002 Aralık: Tüketici enflasyonu yüzde 29,7, Üretici enflasyonu (toptan eşya) yüzde 30,8. Nasıl gidiyor? 2022 Mart: Tüketici enflasyonu yüzde 61,1 Üretici enflasyonu yüzde 115,0 Nereden nereye...
336
Güya; Faiz düşecek, Kur yükselecek, Rekabet gücümüz artacak, İhracat patlayacak, Dış açıklar kapanacak, Kur gerileyecek, Enflasyon da düşecekti. Ama patlayan dış açık oldu. 12 aylık dış ticaret açığı, Şubatta 118 milyar dolarla, Tüm zamanların rekorunu kırdı.
337
İzah edemediklerinin, mizahına bile katlanamıyorlar. twitter.com/gercekgundem/s…
338
Tabela faizi %8,50. Mevduat faizi 20 yılın zirvesinde. Millet bunlara bakıp boşuna; “Yalan Dolan Recep Tayyip Erdoğan!” demiyor.
339
İzmir’de İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde anlattık… Önümüzdeki seçimde; Milletin aşına, işine göz dikenler, Kan emiciler kaybedecek. Millet kazanacak. Bizim yönetimimizde “Kral değil kural” olacak. Milletimizin işi, aşı büyüyecek. VE HİÇBİR ÇOCUĞUMUZ, YATAĞA AÇ GİRMEYECEK.
340
İlk Başbakanımız Ve İkinci Cumhurbaşkanımız Partimizin ikinci Genel Başkanı, Cumhuriyetimizin tapu senedi Lozan Antlaşmasının mimarı, Büyük asker, büyük devlet adamı… İsmet İnönü’yü vefatının yıl dönümünde, bir kere daha saygı ve rahmetle anıyorum.
341
"Faiz düştü, enflasyon da düştü, düşüyor" diyen; bugün de benzinin litresine 46 kuruş zam yaptı. 55 litrelik bir deponun benzin masrafı son bir yılda 400 liradan 777 liraya çıktı. Son bir yılda benzine gelen zam yüzde 94.
342
Erdoğan hala #Afganistan’da egemen güçlerin taşeronluğunu kapmak için Taliban’la zemin yokluyor. Afganistan’da illa bir taşeronluk üstlenecekse, dantelli kefen bezi kuşanan tosuncuklarını, o da olmazsa SADAT’çılarını göndersin. Mehmetçiğimizin üzerinden elini çeksin.
343
Nereden, nereye... Araba fiyatına cep telefonu. Hep diyoruz: "Enflasyon en büyük halk düşmanıdır." Ucube saray rejimi bu düşmanı besleyip, büyüttü. Milletin aşına, ekmeğine kasten kan doğradı. Taammüden milletin geleceğini çaldı. Artık söz de, oy da milletin. Az kaldı.
344
Tam bir yıl önce bugün. Saat 22.35. Erdoğan sarayında çanak soruları cevaplıyor. O gün enflasyon %19 idi; bugün %80. O gün $, 8,46 idi; bugün 17,96. O gün €, 10,02 idi; bugün 18,30. O gün benzin 7,82 TL idi; bugün 22,38 TL. O günden sonra, koskoca bir ülkenin iflahını kesti.
345
Tarlasına gübre atamayan, limonu dalında kalan çiftçinin sesi, Atanamayan öğretmenin sesi, 1,5 yaşındaki çocuğuna mama ve bez alamayan esnafın sesi, MİLLETİN SESİ Bugün Mersin’de yükseliyor… #MillletinSesiMersinde
346
Ey Erdoğan Şahsım Hükümeti, Bu hapishane kaçkınları yarın bir gün şehirlerimize kadar geldiğinde; Millete ne diyeceksiniz? Yeter artık. Milletimizi sırtından bıçaklamayın. Sınırlarda gereken tedbiri alın. twitter.com/politicturk/st…
347
Türkiye'ye çöplerini gönderen İngiltere Dışişleri Bakanı, mültecilerini Ruanda ile beraber Türkiye'ye gönderme cüretini nereden alıyor? Cevabı tabloda. Türkiye'yi Ruanda ile aynı lige düşürenler, muhataplarımızın cüretini artırıyor. Ama az kaldı. Devlet, devlet gibi yönetilecek.
348
128 milyar $’ı buharlaştıranlar, milli paramızın kolunu, kanadını kırdı. Türk Lirasını tamamen savunmasız bıraktı. Şimdi elin oğlu avucunu ovuşturup, ucuza mal kapatmanın hazırlığını yapıyor. Buna sebep olanlar da utanmadan ekonomide kurtuluş savaşından bahsediyor. Hadi oradan. twitter.com/bbcturkce/stat…
349
Son 20 yılda; 2 trilyon 538 milyar$ vergi topladılar. İçeriden, dışarıdan 125 milyar$ borç aldılar. 63 milyar$ özelleştirme yaptılar. Toplam 2 trilyon 726 milyar$ harcadılar. Bu kadar büyük kaynaklarla iki tane Depreme Dayanıklı Türkiye inşa edilirdi. Bu paralar nereye gitti? twitter.com/halktvcomtr/st…
350
Meşhur sözdür: "Üç çeşit yalan vardır: Yalan, Kuyruklu Yalan ve İstatistik" Buna dördüncüsü eklendi. "Kuyruklu Saray İstatistiği." Yaşattıkları yıkımı yok sayıp, TÜİK 'in makyajlı rakamlarına inanırsanız, 2022'de enflasyon %64,27!!!