Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(いいね順)

401
Arjantin'e, dünya futbol şampiyonluğu, Türkiye'ye, dünya üretici enflasyonu şampiyonluğu... 2002'den beri dünya futbol şampiyonasına bile Türkiye'yi götüremeyenler, gittikleri Katar'da sevinebiliyorsa bu şampiyonluklarına sevinsinler.
402
Zulme rıza göstermek, Zalime karşı çıkmamak da zulümdür. Zalime hasım, Mazluma hısımız. #ZamlarıGeriÇek #ZulmeSonVer
403
4)Mandacı; Rus uçakları İdlib’de 36 askerimizi şehit ettiğinde, bunun hesabını soramayan üstüne üstlük Kremlin Sarayı’nın kapılarında dakikalarca bekleyip, bu halini de Rusların resmi televizyon kameralarına çektirerek kendini rezil edendir. Milletin itibarına sahip çıkmayandır.
404
3) Mandacı; “Aptal olma” diye, mektup yazanların ayağına koşup, hakaret dolu mektubu, yüzlerine çarpamayıp, kedi gibi pısanlardır.
406
200 liralık banknot ilk defa 1 Ocak 2009'da tedavüle çıktı. O gün, 200 liraya fileye attığımız meyve, sebzeyi, Eti, ekmeği bugün fileye atmaya kalksak, cebimizde 300 değil, 400 değil, 500 değil, 600 değil, 700 değil, 800 değil. Tamı tamına 849 lira olması gerekiyor. #Çokpahalı
407
Dolar kuru artarken akaryakıt pompasına yansıyan zamlar, dolar düşerken ÖTV'ye gidecek, pompaya yansımayacak. Bir de bunun üstüne ÖTV'nin KDV'si de binecek. Akaryakıt zamları milletimizin sırtında kalacak. Biz boşuna demiyoruz: "Erdoğan sebep, enflasyon sonuçtur."
408
Tebrikler TÜİK! Kuyumcu hassasiyetiyle tüketici enflasyonunu %70'e değdirmemişsin. Peki milletin çarşıda, pazarda yaşadığı yüzde 150 enflasyonu ne yapacaksınız? Tabi onu da küresel barışın sağlanmasına, Ve baz etkisine havale edince hiçbir sorununuz kalmadı.
409
"Başını acemi berbere teslim eden, cebinden pamuğu eksik etmesin." Türk Atasözü
410
İstifa tek taraflı bir irade beyanıdır. Ama bu ucube sistemde atanmış bakan irade bile beyan edemiyor. Sadece görevden af edilebiliyor. Sorunun kaynağı doğrudan bu ucube sistemin kendisi. Ama az kaldı. Halkımızla beraber, Bu ucubeliği sandıkta elbirliğiyle değiştireceğiz.
411
412
Bilim insanı, siyasetçi, Atatürkçü Düşünce Derneği kurucu üyesi Doç. Dr. Bahriye Üçok’un hain bir suikastla aramızdan alınmasının üzerinden 32 yıl geçti. Saygı ve rahmetle anıyorum.
413
5) Mandacı; Yunanistan burnumuzun dibindeki, adacık ve kayalıkları işgal ederken, sessiz kalıp, iki çift laf edemeyendir.
414
6) Mandacı; “Emevi Camii’nde namaz kılacağız” deyip, egemen güçlerin taşeronluğuna soyunup, beş milyon Suriyeliyi ülkemize doldurandır. Yine bir o kadar Suriyeliye de, Suriye’de bakmak zorunda kalandır.
415
Erdoğan bir kaç aydır her konuştuğunda, döviz kurları yeni rekorlar kırdı. Ekonomide istikrar denen bir şey kalmadı. Bugün artık anlaşılıyor ki, Erdoğan bunları öyle plansız, programsız yapmamış. Resmen planlı, programlı millete tuzak kurmuş.
416
3 Aralık itibariyle kasanın durumu. "Kasada no papel." TCMB'nin kasada görünen dövizi 124 milyar $. Döviz borcu ise 162 milyar $ Kasadaki açık yaklaşık 38 milyar $ ve yeniden artmaya başladı. Kasadaki açık, 17 Eylül'den bu yana, en yüksek seviyesinde.
417
Terörist başına hâkim cüppesi giydirmeye kalkacaksın. FETÖ’yle poz vereni Hazine ve Maliye Bakanı yapacaksın. FETÖ’ye övgüler düzeni Adalet Bakanlığına üçüncü kez atayacaksın. Sonra CHP’yi terör örgütleriyle yan yana anacaksın. Buna psikoloji de “yansıtma rahatsızlığı” diyorlar.
418
"Ekonominin kitabını yazdık" deyip, Ne kendini daha fazla rezil edeceksin, Ne de milleti perişan edeceksin. "Çekildik izzet ü ikbâl ile bâb-ı hükûmetten" demeyi bileceksin. #Dolar10Lira #dolar10
419
Yaşadığımız “Asrın Felaketi” değildir. “Asrın ihmalidir.” “Asrın cinayetidir.” “Asrın ihanetidir.” twitter.com/BirGun_Gazetes…
420
Erdoğan freni patlamış kamyon gibi insafı, edebi ezerek gidiyor. En son Rize’de CHP’nin dikili taşını aramış. Çayı Karadeniz’le tanıştıran kim?Çayın Kanununu çıkaran kim? İlk çay fabrikalarını Rize’de kuran kim? Ülkenin tarihini bilmiyorsunuz. Bari şehrinizin tarihini bilin.
421
Sayın Genel Başkanımız bundan 2 ay önce, fındık için en az 35 liralık fiyat açıklanmasını istedi. Tüm bölge de bu fiyatı talep etti. Ama Erdoğan yine üreticiyi değil, bir avuç karteli sevindirdi.
422
Bunlar utanmadan millete “soğan ekmek yiyin” der. Ama yandaş, akraba-i taallukat, besleme, lüks arabalarda, yatlarda, kotralarda gününü gün eder. Kurtuluş Savaşı diyerek kendileri yutarlar salkımı, millete verirler talkını.
423
BOTAŞ’ın Rusya’ya gaz ödemelerini, yüksek enerji fiyatlarını gerekçe göstererek, 2024’e ötelemek istediği iddia ediliyor. Böyle bir arayış varsa durum vahim. Ya kasada doğalgaza ödeyecek tek sent yok, ya da yiyip içelim hesabı gelen ödesin diyorlar. bloomberg.com/news/articles/…
424
Bu seçimde iki aday değil iki anlayış yarışacak. Bu seçim; Haklı ile haksız Demokrasi ile otokrasi Milletin evlatları ile Saray beslemeleri arasında olacak. Kalpleri dağınık olanların akılları birleşemez. Biz kalpleri ve akılları birleştireceğiz. Geleceğe omuz omuza yürüyeceğiz.
425
Atatürk, yere serilen Yunan bayrağını çiğnemeyi reddeden, Venizelos da onu Nobel Barış Ödülü’ne aday gösteren devlet adamıdır. Barışı bu anlayış sağlar. GKRY'nin tarih kitaplarından Atatürk'ü anlatan sayfayı yırttırması, barış ve huzur istemediklerini bir kere daha göstermiştir.