Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(いいね順)

276
İlk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi; "Cumhurbaşkanlığı, büyük bir ulusun erdemini, yönünü, Uygun niteliklerini belirleyen makamın adıdır." Ettiği küfre milletini ortak etmek isteyen bir Cumhurbaşkanını ilk kez görüyoruz. Daha iyisini hak ediyorsun Türkiye.
277
Nas bu ay da “pas” dedi. “Faiz sebep, enflasyon sonuç” diyerek; milleti kuru ekmeğe muhtaç edenler, sebep olduğunuz yıkımdan mutlu musunuz?
278
Açlık sınırı 6 bin 18 lira. Yoksulluk sınırı 19bin 602 lira. Asgari ücret 4bin 253 lira. Aralık ayına randevu vermeyi bırakın. En geç Temmuz'da emekçinin ücretine zam yapın.
279
HalkTV canlı yayınını basıp, sunucu ve yorumcuları tartaklamaya kalkan ayak takımı serbest. Kifayetsiz Bakanı protesto eden yurttaş gözaltında. Sevsinler sizin gücünüzü… Zulm ile abad olanın, Ahiri berbat olur. twitter.com/krtkulturtv/st…
280
Mafya-Siyaset-Emniyet hattında kanalizasyon patladı. Ellerine yüzlerine bulaşan pisliği "Atanmış S.S.", Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti Sözcüleri muhalefete bulaştırmaya kalkıyor. Arsızlığın bu kadarı da fazla. Memlekette ne kadar deterjan varsa bunların alayını temizlemeye yetmez.
281
Her iktisadi karar bir tercihe dayanır. Üniversite öğrencilerinin “Barınamıyoruz” diyerek sokaklarda yattığı bir ülkenin hükümeti, New York’a 1,5 milyar dolarlık gökdelen yaptırıyorsa bu bir tercihtir. Milletin tercihi de sandıkta elbette buna göre olacaktır.
282
Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı “Yeter söz milletindir!” diyen, MİLLET İTTİFAKI’nın adayı olacaktır.
283
Hak yalnızca adaletle korunur. Adalet de hukuk diliyle konuşur. Hınç diliyle değil. @SedefKabas'ın maruz kaldığı "hukuk" değil; "öç" almadır. Ülkemiz hınçla, kinle ve nefretle yönetilemez. Kin ve nefret dili, Hak ettiği cevabı milletten alır.
284
1) Bundan tam dört yıl önce, 24 Haziran 2018’de yapılan seçimin ardından, Türkiye’de Ucube Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Fiilen başladı. O gün bugündür, Ülkemizin iki yakası da bir araya gelmedi. Tek kişilik rejimde, Bozulan ekonomik koşullar, derin bir krize dönüştü.
285
Dolar 14 TL. Sorumlusu, 128 milyar doları hiç edenlerdir. Net rezervleri -38 milyar $'a düşürenlerdir. "Faiz sebep, enflasyon sonuç" safsatasıyla, Milli paramızı pul edecek zemini hazırlayanlardır. Sorumlusu "ekonominin kitabını yazdım" diyen, Yarı cehalettir.
286
"Eve deli, Ele iyi" olmak diye işte buna denir. Halkımızın sırtına milyarlarca dolar yük yüklediniz. Toplumsal yapımızın içine dinamit yerleştirdiniz. Bir de şimdi hiç utanmadan: "Bugün dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülke konumundayız" diye övünüyorlar.
287
Askerlikte bilinen hikayedir: "Asker ocağında eşya kaybolmaz, yer değiştirir." TCMB Başkanı da askerlik muhabbeti yapıyor. "Döviz rezervleri erimemiş, yer değiştirmiş." Allahtan bunların askerliği çok sürmeyecek. Milletimiz ilk sandıkta bunların tezkeresini ellerine verecek.
288
Traktör nerede? Traktör yok. Tank nerede? Tank yok. Karasu’da yer tahsis ettiğiniz, Katar Emiriyle birlikte temelini attığınız fabrika şimdi sökülüyor, sizden tık yok. Bir zahmet, bu rezaletlerin sebebini de milletimize bir açıklayıverin.
289
Bir vatandaşımız marketten aldığı eski kaşar peynirin fotoğrafını çekip göndermiş. Konuşulmasını, görülmesini istemedikleri milletin yaşadığı gerçek işte bu. 316 gram eski kaşar 94 lira 80 kuruş.
290
Yaşasın Cumhuriyet…
291
2022’de enflasyon: ENAG ’a göre %138. İTO ’ya göre %93. TÜİK 'e göre %64. Makyajlı TÜİK enflasyonuyla milletten çalanlar, Memura, emekliye %9-10 ilave zammı seçim ulufesi gibi zarflayıp, bir de üstüne alkış bekliyor. Sarayın şark kurnazlığına milletimiz cevabını sandıkta verecek.
292
(1) Türkiye, 1990’da dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasına girdi. Eylül 1999’da da küresel sistem için en önemli 20 ülke arasında kabul edilerek, G-20 ligine üye oldu. Tüm bunlar olurken AK Partinin esamesi bile okunmuyordu.
293
Kullanamadığımız S-400'ler için F-35'lerden olduk. Üstüne soğuk su içilen 1,4 milyar $'da cabası. Suriye'de sıkışınca, Rusya'nın gönlü için ikinci S-400 paketini almaya kalktılar. Şimdi de ABD'nin gönlü için F-16 almaya kalkıyorlar. Akılsızlıklarının faturası tabii hep millete.
294
1) Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Ülkenin yazgısında tek yetki ve güç sahibi olan Büyük Millet Meclisi, bu ülkenin düzeni için, iç ve dış güvenliğini sağlamak ve korumak için en büyük güvencedir” diyor.
295
Dünyanın en sağlam binaları değil Ama en sağlam koltukları bu hükümette… O kadar depremde Tek bir kişi bile altın varaklı koltuklarından kıpırdamadı. Milletimize hakaret ettiler, tehdit ettiler. Yapmaları gereken tek şeyden imtina ettiler. O da İSTİFA! İSTİFA! İSTİFA! twitter.com/krtkulturtv/st…
296
6 Şubattan, 6 Marta bir ay geçti. Bu sürede sadece şehirlerimiz değil, Kalplerimiz, ruhumuz enkaza döndü. Ve bugün Berat Kandili... Edilecek duaların, yapılacak ibadetlerin; ruhumuzdaki yaraları kapatmasını, kalplerimizdeki yükü hafifletmesini diliyor; kandilinizi kutluyorum.
297
Bugüne kadar defalarca kez sorduğumuz ama Hükümet tarafından açıklanmayan Çin aşısıyla ilgili sözleşmeye ulaştık. İşte sır gibi saklanan gerçekler...
298
1) Nasrettin Hocanın borç ödeme fıkrası gibi bir model uydurdular. Güya ihracat, ithalattan daha hızlı artacak, dış açık kapanacak, döviz bollaşacak, TL değerlenecek, enflasyon da düşecekti. Ama evdeki hesap yine çarşıya uymadı. Dış açık 2022'de rekorlar kırmaya başladı.
299
(1) 2002’de bu ülkede, Net Asgari ücret 184 lirayken, En düşük memur emekli aylığı 377 lira, En düşük İşçi emekli aylığı 257 lira, En düşük esnaf emekli aylığı ise 150 liraydı.
300
Biz bu dönüşlerine alıştık da; olan zavallı trollerine oluyor.