Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(いいね順)

301
Dünyanın hiç bir yerinde, Hazine ve Maliye Bakanı "yatırım tavsiyesi" vermez. Oldu da verdi. Tavsiyesiyle yatırımcıları silkeleten bir bakan, O koltukta bir dakika oturamaz.
302
Halk için halkla beraber… Geliyor gelmekte olan…
303
Deprem bölgesinde her yerleşim yerinin ihtiyaçlarına göre beyin cerrahı titizliğiyle planlama yapmak lazım… Ama Sarayın böyle bir kapasitesi yok. Onun tek derdi bol bol ihale yapmak, Törenle seyyar, müteharrik temeller atmak. Beton pazarlamak…
304
Seçim öncesinde et fiyatları alıp başını gidince, bildik film yine gösterime sokuldu. Tarım Bakanlığı 500 bin baş sığır ithalatı için ilana çıktı. Her seçimde aynı hikaye… Son 20 yılda yaptıkları canlı hayvan ve et ithalatı 9 milyar 495 milyon doları buldu.
305
Edep, aklın tercümanıdır. Muhataplarına akılla değil; Edepsizlikle cevap vermeye kalkanların ederi, Edebi kadardır.
306
Belediyelerimiz deprem bölgesinde ihtiyaçları karşılayıp, üretimi ayağa kaldırmak için projelere imza atarken Saray’ın İçişleri Bakanı hala “hayırseverler kahvaltılık göndersin, terlik göndersin” diye ağlıyor. O koltuklar ağlama değil, çare bulma makamıdır.
307
"Bay Kemal tutturmuş bir EYP(!), erken emeklilik..." "Seçim kaybetsem de vermem" diye başladı. EYT'lilere etmedik hakaret bırakmadı. Sonunda örgütlü mücadele kazandı, haklarını vermek zorunda kaldı. Siyasette kuraldır: Adama kirlettiği testiden suyu içirirler! #BeraberKazandıkEYT
308
Yarım doktor candan eder. Yarım hoca dinden eder. Yarım ekonomist paradan eder.
309
“Verin kardeşinize yetkiyi, Görün etkiyi” dediler. Gördük. Dolar 9,60’ın üzerinde. Her saniye fakirleşiyoruz.
310
Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!
311
Kendilerine "ekonomistim" diyenler daha dört işlem yapıp, asgari ücrete yapılan zammı hesaplayamıyor. Ama çakma ekonomist o kadar çaresiz ki asgari ücretliyi enflasyona ezdiren bir zam oranını bile kendisi açıklıyor. Millet sandıkta bunun hesabını soracak. Geliyor gelmekte olan.
312
Yeniden Refah Partisiyle imzaladığı protokolde, “TCMB’nin , Hazine’yi fonlandırmasının, önündeki engellerin kaldırılması sağlanacaktır” deniyor. Yani karşılıksız para basmanın önünü bu maddeyle yeniden açacaklarını söylüyorlar... O zaman hoş geldin 1994 krizi…
313
1) Temel gıdada KDV'nin % 8'den % 1'e indirilmesi CHP'nin ve Sayın Genel Başkanımızın önerisi. Hükümet geç de olsa, diğerleri gibi, bu önerimizi de uyguladı. Ama burada da işin önünü arkasını hiç düşünmemişler. Esnafla görüşmeden, "ben yaptım oldu" anlayışıyla adım atmışlar.
314
Söz bir tek benim diyen, Millet İradesinin tecelligahı gazi meclisi devre dışı bırakıp, üstüne bir de ülkeyi tek başına seçime götürmeye kalkan kibir abidesi şimdi hangi yüzle çıkıp “Yeter söz milletindir” sözü bize aittir diyebiliyor. Millet ne yaptığınızı gördü notunuzu verdi.
315
1)“Söyledin onca yalan. Her yeri ettin talan. Şimdi arta kalan, Koca bir hiç oldu.”
316
Türkiye'deki enflasyonun, ABD ve Euro Bölgesi toplamının üç katı olmasına mı ağlayalım? Yoksa bu kafaların ekranları doldurmasına mı yanalım? Bu topraklarda cahillik, Hiç bir zaman bu kadar özgüvenli, kibirli ve hadsiz olmadı.
317
Orta direk için seçim öncesi bir konut kampanyası başlattılar. Kampanyada; kredi var, konut var, ama “orta direk” yok.
318
Erdoğan Mersin’de bu defa da, Rabianın serçe parmağını kırdı. 🤣🤣
319
Millete "sabırla koruk helva olur" diyenler, Batırdıkları ekonominin helvasını, Sazlı, sözlü iftar sofralarında yiyor. Yiyin efendiler, yiyin; bu han-ı iştiha sizin.
320
Geçtiğimiz Pazartesi, Sabah saat 4.17’den itibaren, Geçen her dakika, Geçen her saniye, Ömrümüzden ömür çaldı. Zaman, acımasız düşmanımız oldu. 6 Şubat 2023'deki felaket, Ardından deprem enkazında, sahipsiz bırakılan millet. Asla ama asla unutulmayacak!
321
Kul kınadığıyla sınanırmış. Kınadıkları her şeyi Türkiye’ye yaşattılar. 21. Yüzyılda ülkeyi kuyruklara mahkum ettiler. sozcu.com.tr/2022/gundem/ki…
322
Çukurova’da; “Acıyı, acıyla yuğmak” diye bir tabir var. Salgında millete İBAN numarası gönderenler, Deprem acısı ile salgının acısını yuğmaya kalktılar.
323
Dün Ocak ayı dış ticaret açığı tüm zamanların rekorunu kırdı. Bu gün de aylık enflasyon mevcut seride Ocak rekorunu kırdı. Enflasyonu cari fazlayla düşürme safsatası“RTE”, RunTime Error, (Çalışma Hatası) verdi.
324
Rumeli türkülerimizin sevilen sesi, duayen sanatçımız Arif Şentürk'ü kaybettik. Deryalar, Ramizem, Debreli Hasan ve daha nice güzel türkümüz yetim kaldı. Başımız sağ olsun.
325
Hep 50 liralık benzin alıyorum diyenler, bugün 50 liraya 2 litre benzin bile alamıyor. Geçtiğimiz yıl 55 litrelik araba deposu 429 liraya dolarken; bugün aynı depo 1449 liraya doluyor. Arabanın tek depoda benzin masrafı yüzde 238 arttı. Milletimizin yazını kışa çevirdiler.