Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(いいね順)

226
Hay Allahım! Turiste hizmet ederken turiste görünürsen; ceza yok, aşı var. Turistle aynı denizde yüzerken turiste görünürsen; aşı yok, ceza var. Tam bir AK Parti prodüksiyonu...
227
İdlib’de 3 yıl önce bugün 36 Mehmetçiğimiz Rus uçaklarından atılan bombalarla şehit oldu. Unutmadık. Unutmayacağız. Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.
228
Emekliye bayram ikramiyesi, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun projesidir. 2018 Mayısında 1000 lira olarak yasalaştı. 5 yılda gele gele 2000 liraya geldi. Oysa TÜİK 'in makyajlı enflasyonuyla 3.564 lira, Gıda enflasyonuyla 4.614 lira olmalıydı. Neyse ki feraha 51 gün kaldı.
229
Üslubu beyan aynıyla insan. Sen bu kötü üsluba muhatap olmayı hak etmiyorsun Türkiye. “Geri zekalı, haysiyet fukarası, sefil, zavallı, gafil, eşkıya, çürük, sürtük, siyasi eşkıya, haysiyetsiz, onursuz, sanatçı müsveddesi, edep fukarası, ahlaksız, haysiyet celladı, kan emici…”
230
#128MilyarDolarNerede diye soruyorduk. 128 milyar dolar buharlaştı. Yılbaşından bu yana 75 milyar dolar daha buharlaştı. Artık sormamız gereken soru #203MilyarDolarNerede ?
231
Tam 4 yıl önce bu sözler söylendiğinde: 2 yıllık tahvil faizi % 19 idi. Bugün % 24. Dolar kuru 4,21 TL idi. Bugün 17,33. Benzinin litresi 6,29 TL idi. Bugün 27,63 TL. Mazotun litresi 5,75 TL idi. Bugün 30,10 TL. Aldı yetkiyi, Gösterdi etkiyi. Millet hesap sormak için gün sayıyor.
232
2023 hedeflerinin altında ezilen, 2053'e vizyon çizemez. Sandıkta güle güle...
233
Madem "faiz sebep, enflasyon netice" idi, Madem faiz düştüğünde, enflasyon da düşerdi, Madem kendinize ve iddianıza bu kadar güveniyordunuz, Ne oldu da mademler, şimdi badem oldu?
234
“İstikrar getirecek” diye pazarladıkları Şahsım Rejimine; ekonomide ne “bakan” ne de “bürokrat” dayanıyor. Şahsım Rejiminde geçen 3 yıl 6 ay 19 günde 5 TÜİK Başkanı gördük. Önceki Başkan da, daha yılını göremeden görevden alındı. Hem de “kul hakkı yemem” dedikten, hemen sonra…
235
Erdoğan’ın bakanları da, paçalarını kurtarmanın derdine düşmüş...
236
Daha ne desin? Emeğini, alın terini, satın alma gücünü korumak için döviz alan vatandaşın nasıl çarpıldığını gayet güzel anlatmış Bakan. Erdoğan’ın sürekli harladığı dövizin ateşi, Bakanın tabiriyle “küçük yatırımcıyı” çarparak son buldu. twitter.com/etkilihaber/st…
237
1) Erdoğan Şahsım Yönetimi, liyakatsizliğiyle doğal afetleri felakete çevirmekle kalmıyor. Kendisi de durduk yere felaketlere sebep oluyor. “Faiz sebep, enflasyon netice” safsatası, ekonomide durduk yere büyük bir felakete sebep oldu.
238
Raporlar ortada… Depremin büyüklüğü, şehirlerin neresinde ne kadar etki yapacağı, alınması gereken önlemler… Tüm bu raporlarda bilim insanları, odalar, namuslu bürokratlar tarafından tek tek anlatılmış. Ülkeyi yönetenlere de teslim edilmiş. Onlar ne yapmış? Koca bir HİÇ!
239
Elhamdülillah, Saraylarınızda sizin haliniz ortada da, Milletin evlerinde çocuklarımızın hali de ortada. Sayenizde Anneler çocuklarına karne hediyesi üç kalem pirzolayı anca yediriyor.
240
1) Erdoğan, 29 Ekim’den sonra, bu defa da 10 Kasım’da da Anıtkabir Özel Defterine 2023 hedeflerine ulaşacaklarını yazdı. AK Parti Genel Başkanı 2023 hedefleri sözcüklerini dilinden düşürmüyor. Ama o hedeflerle millete ne vadettiğini, neyi taahhüt etiğini artık hiç söylemiyor.
241
Gel vatandaş gel! Yerini bulabilirsek, TÜİK marketlerindeki fiyatlara gel.
242
Artık DUR Erdoğan ! #HemenSecim
243
Ekonomideki buhranın müsebbibi: Ne şükürsüzlük, Ne tatminsizlik, Ne de karamsarlık… Ekonomideki buhranın müsebbibi: Beceriksizlik, Kifayetsizlik, Liyakatsizlik. Sebep olanları da millet gönderecek. Az kaldı…
244
İlk Başbakanımız, İkinci Cumhurbaşkanımız, Partimizin İkinci Genel Başkanı, Büyük asker, büyük diplomat Büyük devlet adamı İsmet İnönü’yü, Vefatının 48. sene-i devriyesinde Bir kez daha saygıyla ve rahmetle anıyorum.
245
Milletin ödediği elektrik faturalarından yandaşlara yeni maaşlar bağlanmış. Yazıklar olsun.
246
Helikopterinden millete tepeden bakan, milletin halini elbette görmez. Sarayında, dana rozbifleri efuliyle mideye götüren milletin açız feryatlarını elbette duymaz. Sarayın kibirlisinin kalbi millete karşı mühürlü. Artık iflah olmaz. Yolcudur Abbas. Bağlasan durmaz.
247
Biz korkudan değil; huzurdan yanayız. Biz baskıdan değil; özgürlükten yanayız. Biz kutuplaşmadan değil; kucaklaşmadan yanayız. Biz kin ve nefretten değil, sevgi ve saygıdan yanayız. #BizKazanacağız; 85 milyon yurttaşımız kazanacak! #BizKazanacağız; tüm Türkiye kazanacak!
248
Savaş Ukrayna’da, Ambargo Rusya’da, Kıtlık ve kuyruklar ise Türkiye’de. 20 yılın sonunda ülkenin geldiği yer: Yağ ve akaryakıt kuyrukları.
249
Bu devran dönecek. İşçinin, memurun, emeklinin hakkını kalem oynatarak gasp edenler millete hesabını verecek. twitter.com/kilicdarogluk/…
250
Genel Başkanımız “En düşük emekli aylığı asgari ücret kadar olsun” dedi. Erdoğan, eksik de olsa bunu yapmak zorunda kaldı. Ama bunu yaparken bütün dengeleri bozdular. Yüksek prim ödeyip 7500 lira ve üstünde aylık alanlar yerinde saydı. İş başına gelince bunu da biz düzelteceğiz.