Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(リツイート順)

376
4)Mandacı; Rus uçakları İdlib’de 36 askerimizi şehit ettiğinde, bunun hesabını soramayan üstüne üstlük Kremlin Sarayı’nın kapılarında dakikalarca bekleyip, bu halini de Rusların resmi televizyon kameralarına çektirerek kendini rezil edendir. Milletin itibarına sahip çıkmayandır.
377
Merkez Bankası döviz kasasının hali. Son bir haftada net rezervler 3,9 milyar $ daha eridi. Kasadaki açık 52,2 milyar $'a çıktı. Bindik bir alamete, Gidiyoruz kıyamete. Kasanın dibini daha fazla sıyırmadan, Milletin önüne getirin şu sandığı...
378
Sorunun sebebi olan, Sorunun çözümü olamaz. Recep Tayyip Erdoğan sebep, Yüksek enflasyon sonuçtur.
379
"Milletimiz müsterih olsun! Göstereceğimiz ortak Cumhurbaşkanı adayı, Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacaktır..." #BizKazanacağız tüm Türkiye kazanacak!🇹🇷
380
Fatih Sultan Mehmet Han'ın ne yiyip, ne içtiğinin kaydını tutan devlet; nasıl olur da 1999 öncesi hizmet kayıtlarını tutmaz. EYT' lileri daha fazla oyalamayı bırakın. Milleti daha fazla perişan etmeyin. Ne yapacaksanız hemen yapın. twitter.com/i/status/16024…
381
Döviz kıtlığını, stokçu diyerek sanayiciye, Enflasyonu, şükürsüz diyerek millete, Çaldırdığınız soruları, altılı masa diyerek muhalefete yıkamazsınız. Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte! Milletimiz kimin ne yaptığını çok iyi biliyor. Hesap sormak için sabırsızlıkla sandığı bekliyor.
382
Erdoğan Şahsım Rejimi “eve deli, ele iyi” derken boşa söylemiyoruz. Koskoca Türkiye’yi yabancılar için “eğlence parkı” yaptılar. Memleket “bir milyoncu mağazasına” döndü. Benim vatandaşım kendi ülkesinde yiyecek ekmek bulamazken, el oğlu 12 $’a mükellef kahvaltı ziyafeti çekiyor. twitter.com/AsennaWealth/s…
383
Dışişleri Bakanı, Olmuş “Boş İşler Bakanı…” Milletimizin yüreği, “Afganistan’daki Mehmetçiğimizin ayağına taş değmesin” diye hopluyor. Sarayın atama Dışişleri Bakanı, belediyelerimizle uğraşıyor. Allah bunların elinde, milletimizin encamını hayreylesin…
384
İngiliz zırhlılarına binip kaçanların bıraktığı tohumlar, Amerikan Altıncı Filosunu kendine kıble yapan densizler, Elbette 30 Ağustos'un büyüklüğünü anlayamazlar. Milletimiz emperyalizm uşaklarını vicdanında mahkûm etmiştir, İlk sandıkta bir kez daha cezalandırmaya hazırdır.
385
Bu ucube sistem, artık bir siteyi bile çalıştıramıyor.
386
İstifa tek taraflı bir irade beyanıdır. Ama bu ucube sistemde atanmış bakan irade bile beyan edemiyor. Sadece görevden af edilebiliyor. Sorunun kaynağı doğrudan bu ucube sistemin kendisi. Ama az kaldı. Halkımızla beraber, Bu ucubeliği sandıkta elbirliğiyle değiştireceğiz.
387
Kur Korumalı Mevduat için bütçeden şu ana kadar 85 milyar TL faiz ödendi. TCMB’den yapılan ödemeler ise saklanıyor. CHP grubu TCMB’ye millet adına “KKM için ne kadar kamu kaynağı harcadın?” diye soruyor. TCMB bürokratları “TBMM’ye bilgi vermem” diyor . Bunu asla unutmayacağız.
388
Dün Ocak ayı dış ticaret açığı tüm zamanların rekorunu kırdı. Bu gün de aylık enflasyon mevcut seride Ocak rekorunu kırdı. Enflasyonu cari fazlayla düşürme safsatası“RTE”, RunTime Error, (Çalışma Hatası) verdi.
389
2) Sarayın kibirlisi 20 yılda, Kendinden önceki 57 Hükümetin, 79 yılda kullandığı kaynağın 4 katını kullandı. Önceki hükümetler kullandığı her 100$'lık kaynakla 714$ gelir yarattı. Saray Hükümetleri her 100$'lık kaynakla 533$ gelir yaratabildi. Kaynaklar israfa, şatafata gitti.
390
1) Bundan tam 6 ay önce, 27 Aralık 2021’de, Nebati Bakan çıktı, “Bir uyuyun, Altı ay sonra uyanın, Türkiye’de çok farklı noktalara gideceğiz” dedi. Nebati Bakanın 6 aylık uykusu, Bu ülkeye ve milletimize nelere mal oldu?
391
TCMB döviz kasasının son hali bu. Kasada No Papel... Bu da yetmez, kasanın 45,3 milyar dolar borcu var.
392
3) Mandacı; “Aptal olma” diye, mektup yazanların ayağına koşup, hakaret dolu mektubu, yüzlerine çarpamayıp, kedi gibi pısanlardır.
393
Son üç ayda milli paramız; ABD Doları karşısında %40, Bulgaristan Levası karşısında %37, Mozambik Metikali karşısında %41, Kaleşnikofla Merkez Bankası yöneten Taliban’ın Afganisi karşısında %29 değer yitirdi. Paramızın, karşısında pul olmadığı tek bir para birimi kalmadı.
394
"TL değer kaybedecek, Rekabet gücümüz artacak, Dış ticaret fazla verecek, Rezerveler dolup taşacak, TL değerlenecek, Enflasyon düşecek" dedikleri yıl, Dış ticaret açığı rekor kırdı. Önceki 79 yılda verilen dış açığın 5 katı, Son 20 yılda verildi.
395
2023 hedeflerinin altında ezilen, 2053'e vizyon çizemez. Sandıkta güle güle...
396
Friedman'ın söyledikleri tanıdık geldi mi? Ne diyordu Einstein? "Aynı şeyleri yapıp, farklı sonuçlar beklemek ahmaklıktır."
397
Enflasyonda şampiyonlar ligindeyiz! 2023'de "İlk 10 ekonomi arasına gireceğiz" diyerek yıllarca palavra savuranlar, Ülkemizi enflasyonun şampiyonlar liginde ilk 5'e soktu. Hiç utanırlar mı? Ne münasebet!
398
Nas bu ay da “pas” dedi. “Faiz sebep, enflasyon sonuç” diyerek; milleti kuru ekmeğe muhtaç edenler, sebep olduğunuz yıkımdan mutlu musunuz?
399
"Harun olacağız" deyip; "Karun" olanlara, "Yolsuzluk, Yoksulluk, Yasaklarla" mücadele sözüyle işbaşına gelip; 20 yılın sonunda "Yolsuzluk, Yoksulluk ve Yasaklarla" ülkeyi boğanlara, Saraylarında oturup milleti unutanlara, Milletimiz şüphesiz sandıkta, "YETER" diyecek!
400
Milletin alın terini, Emeğini, birikimini yağmalamaktan çekinmeyen, Beytülmali talan edilecek ganimet gören, Çürük bir zihniyetle karşı karşıyayız. Şimdi aynı zihniyet $ için; TC vatandaşlığını 500bin $'a satıyor, 22 Limanı 49 yıllığına ihalesiz peşkeş çekiyor. Unutmayacağız!