Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(古い順)

426
Tekirdağ’ın mezbahalarında, Dana karkasın kesim fiyatı 105-110 liraya çıktı. 15-20 güne bunun 120 lirayı bulacağı söyleniyor. Böyle giderse yarın çocuklar içecek süt, milletimiz yiyecek et bulamayacak. Bunu anlamak bu kadar mı zor?
427
Müjde dediği; Beton, beton, beton… “Benim oğlum bina okur, Döner döner yine okur.”
428
Üreteceğiz, kazanacağız, hakça paylaşacağız. Ama her şeyden önce enflasyon canavarını bitirebilmek için, CHP iktidarında şu adımları sırasıyla atacağız 👇👇👇
429
Başarının anası, babası çoktur. Başarısızlık öksüz ve yetimdir. "Türkiye, üretici enflasyonunda dünya birincisi!" Tekrarlıyorum: "Türkiye, üretici enflasyonunda dünya birincisi!" Üretici enflasyonunda Türkiye'yi birinci yapanlar, Şimdi sorumluluğu üstlenmiyor.
430
“2023’de ilk 10 ekonomi arasına gireceğiz” diye millete yıllarca söz verdi. 2023’e 1 yıl kala Türkiye’yi 22. Sıraya düşürdü. Şimdi sıkılmadan “İlk 10 için” 2023’de oy istiyor. Ne ayıp dinliyor, Ne de sıkılıyor. Haberi yok; Arife günü yalan söyleyenin, Bayram günü yüzü kara çıkar. twitter.com/gercekgundem/s…
431
Biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz. Biz Kuvayımilliye’yiz. Biz Anadolu ve Rumeli Müdafaa-İ Hukuk’uz. Biz; “Özgürlük ve bağımsızlık, benim karakterimdir” diyen, Mustafa Kemal Atatürk’ün partisiyiz. Hak, hukuk ve adalet için verilecek hiçbir kavgadan korkmayız. twitter.com/halktvcomtr/st…
432
Dün 128 milyar doları buharlaştıranların, Bugün 400 bin dolarlık konut alana, 500 bin dolarlık bireysel emeklilik yaptırana el açıp, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını eşantiyon diye dağıtmalarının sebebi işte bu. TCMB döviz kasasındaki açık 48,3 milyar $.
433
Saray için, Para gelecek yerden, Grup Başkanvekili esirgenmez. Bu ucube rejim; Doların yeşili için daha çok saray evladını yer.
434
“Birlikten Berekete Kazanan Türkiye” dedikleri gün, Çaykur’dan Çaya %43,7 zam.
435
Erdoğan "SADAT yöneticileriyle yakından, uzaktan alakam yok" demiş. Kendine bağlı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu'na yine kendi imzasıyla atadığı ilk isme bir baksın. İmzasını inkar eden, aslını da inkar eder.
436
Bir "Japon" atasözü der ki; "嘘を振り払うと、信者が見つかります", "Salla yalanı, bulunur inananı."
437
Kral çıplak!
438
Merkez Bankası döviz kasasının hali. Son bir haftada net rezervler 3,9 milyar $ daha eridi. Kasadaki açık 52,2 milyar $'a çıktı. Bindik bir alamete, Gidiyoruz kıyamete. Kasanın dibini daha fazla sıyırmadan, Milletin önüne getirin şu sandığı...
439
#MilletinSesiMaltepede yükseliyor! Umutsuzluğa yer yok, haramilerin saltanatı yıkılıyor!
440
Eşkiya dünyaya hükümdar olmaz.
441
Kral Çıplak! Bölüm 2 twitter.com/Noluyortv/stat…
442
"Güven ruh gibidir. Terk ettiği bedene asla geri dönmez." Türkiye'nin 5 yıllık kredi temerrüt risk primi (CDS) bundan 4 yıl önce 290 idi. Şimdi 728 ile tüm zamanların zirvesinde. Bugün bize benzer ekonomilerdeki CDS'ler ise: Endonezya -> 128 Meksika ->154 Brezilya -> 244
443
Boş tost, Boş baklava, Boş gözleme derken, Şimdi de "boş tweet." twitter.com/YolTV/status/1…
444
#KılıçdaroğluNeSöyledi : "Haramilerin saltanatını yıkacağız"
445
Borcun faizi, aslını aştı. "Faiz sebep enflasyon neticedir" safsatası çok acı bitti. Bu safsatayla milletimizin ödeyeceği faiz, 1trilyon 354milyar lira arttı. Gençlerimize verilmeyen burslar, Çiftçimize verilmeyen destekler, Sanayiciye verilmeyen teşvikler, Faiz lobilerine gitti.
446
Tatsız aşa tuz neylesin, Akılsız başa söz neylesin. Kendilerini o kadar uyardık. Akla davet ettik. Ama nafile. Kuru tutmak için milyarlarca dolar rezerv erittiler. DÇM'den bozma KKM ile bütçeye milyarlarca liralık yük getirdiler. Sonuç: Kur gördüğü yeri unutmuyor.
447
Nas bu ay da pas...
448
Açlık sınırı 6 bin 18 lira. Yoksulluk sınırı 19bin 602 lira. Asgari ücret 4bin 253 lira. Aralık ayına randevu vermeyi bırakın. En geç Temmuz'da emekçinin ücretine zam yapın.
449
Sarayında zencefilli somonlu suşileri, kornişona sarılı dana rozbifleri, ejder meyveli smoothilerle midede yumuşatanlar, yatmadan hazım için manda yoğurdu, kestane balı, Medine hurmasını, yulafla karıştırıp afiyetle mideye götürenler açlıktan ve açın halinden elbette anlamaz.
450
1) "Yarı cahil, kör cahilden beterdir." Nasreddin Hocanın borç ödeme fıkrası gibi, “model” uydurdular. Faiz inecek, Döviz kuru çıkacak, Cari açık kapanacak, Kur düşecek, Enflasyon gerileyecekti. Geçtiğimiz Eylül’den itibaren faizi indirdiler. Ama dediklerinin hiç birisi olmadı.