Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(古い順)

451
Karanlığın en koyu anı, Aydınlığın en yakın olduğu andır. Geliyor gelmekte olan.
452
Ana muhalefet liderinin iddialarını yayımlamak ne zaman suç oldu? Dünyanın her yerinde bir devlet başkanının akrabalarının yurt dışında vakıf kurarak para transferi yapması sorgulanır. Bu karar, yaptıklarından değil; yaptıklarının ortaya çıkmasından rahatsız olduklarını gösterir. twitter.com/ankahabera/sta…
453
1) Ekonomi 2022’nin ilk 3 ayında % 7,3 büyümüş. Peki, en çok kim büyümüş? Elbette finans kesimi -> % 24,2. KKM ile bankaların ödeyeceği faize devleti kefil edenler, kredileri patlatarak milleti borca batıranlar, “faiz lobisini” bir kez daha ihya etmiş.
454
İftira bitti. Küfür başladı. Milletimizin iffetli analarına küfreden beslemeleri gördük. Milletine küfreden Cumhurbaşkanı'na ise ilk kez şahit olduk. Aziz milletimiz halinizi görüyor. Dersinizi vermek için sandığı bekliyor. İftiralarınızla, Küfürlerinizle beraber gideceksiniz.
455
Millete küfreden şunu unutmasın: "Milletin irade ve amaçlarına uymayanların talihi hüsrandır, çökmedir." Bu ülke; Bölen değil, birleştiren, Kinle değil, sevgiyle konuşan, Yeminine sadık bir Cumhurbaşkanına layıktır. Artık az kaldı. Geliyor gelmekte olan...
456
Bir ülke ya ilimle ya da zulümle yönetilir. Sarayın kibirlisinde ilim yok. O da en iyi bildiği işi yapıyor. Zulmüyle adaleti katledip, Anayasa Mahkemesi kararını tanımayan mahkeme başkanını, Adalet Bakan Yardımcısı atıyor.
457
İhracat Mayıs rekoru kırmış! Peki "ithalat" ve "dış ticaret açığı" ne yapmış? İthalat Mayıs rekorunu, Dış ticaret açığı tüm zamanların rekorunu kırmış. İhracatı sahiplenip, ithalat ve dış açığı cami avlusuna terk etmek olmaz. Saraya hatırlatırız, ithalat ve dış açık da size ait.
458
Hep 50 liralık benzin alıyorum diyenler, bugün 50 liraya 2 litre benzin bile alamıyor. Geçtiğimiz yıl 55 litrelik araba deposu 429 liraya dolarken; bugün aynı depo 1449 liraya doluyor. Arabanın tek depoda benzin masrafı yüzde 238 arttı. Milletimizin yazını kışa çevirdiler.
459
Mayıs ayı madde sepeti ve ortalama madde fiyatları nerede kaldı #TÜİK ? Enflasyon rakamlarını yayımlayan dairedeki başkan değişikliği anlaşılan işe yaramış. Enflasyonla mücadele edemeyenler, Enflasyon rakamlarıyla mücadeleye hız vermiş. @tuikbilgi
460
Bu yapılanın adı milyonlarca memur ve emeklinin, Asgari ücretlinin hakkını yemektir. Çok büyük kötülüktür. Yapılan, zulmün daniskasıdır.
461
İş başına gelir gelmez, TÜİK ’in başta enflasyon ve milli gelir rakamları olmak üzere, tüm istatistiklerini ciddi bir incelemeden geçireceğiz. Ekşi yiyenler hakkında da gereğini hiç çekinmeden yapacağız.
462
COVİD patlar, ölüm verilerini karart. Doğal gaz biter, depo verilerini karart. KKM elde kalır, BDDK verilerini karart. Enflasyon patlar, madde sepetini karart. Şüpheniz olmasın; Sandıkta da millet sizi karartacak.
463
TÜİK ‘de üst düzey yöneticilerden sonra bölge müdürleri de değiştiriliyor. Ne yaparsanız yapın. İş başına gelir gelmez TÜİK’in başta enflasyon ve milli gelir olmak üzere yayımladığı tüm istatistikler ciddi bir denetimden geçecek. Ekşi yiyenler hakkında gerekenler yapılacak.
464
Oynamayı bilmeyen gelin, yerim dar dermiş. twitter.com/AACanli/status…
465
İlk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi; "Cumhurbaşkanlığı, büyük bir ulusun erdemini, yönünü, Uygun niteliklerini belirleyen makamın adıdır." Ettiği küfre milletini ortak etmek isteyen bir Cumhurbaşkanını ilk kez görüyoruz. Daha iyisini hak ediyorsun Türkiye.
466
Türkiye birden büyüktür. Hem de çok büyüktür.
467
Bunun adı “yoksullaştıran büyümedir.” Kortizon ile ekonomiyi şişirmektir. Sürdürülebilir değildir Zengini daha zengin, fukarayı daha da fukara yapan bir tercihtir. Milletimize ve ekonomiye yapılmış bilinçli kötülüktür. twitter.com/t24comtr/statu…
468
Ekonominin başında Kibir hastalığıyla malul bir çakma ekonomist varsa paramızın pul olması, milletimizin hayat pahalılığı altında ezilmesi kaçınılmaz. Erdoğan bir kere daha "faiz sebep" dedi, Sonuç: $ kuru yeniden 17 TL üzerinde Benzin-mazot 30 TL'ye koşuyor Gram altın 1.016 TL
469
Nebati Bakan’ın sandığının aksine enflasyon düşürmek büyümeyi düşürmek anlamına gelmez. 2001 krizinin ardından Hazine Müsteşarı olarak yer aldığım ekonomi yönetimi 1 yılda enflasyonu yarıya indirdi. Aynı dönemde 2 çeyrek içinde ibreyi küçülmeden büyümeye çevirdi. Yaşayarak gördük
470
Çiftçimizi traktörüne mazot koyamaz hale getiren, 2,5 Trakya kadar tarım alanının tarımdan çekilmesine neden olan Saray Hükümeti’nin Tarım Bakanı: Venezüela’da buğday üreteceğiz! Siz önce çiftçimize ödemediğiniz 272 milyar TL desteği ödeyin. halktv.com.tr/gundem/bakan-k…
471
Traktör nerede? Traktör yok. Tank nerede? Tank yok. Karasu’da yer tahsis ettiğiniz, Katar Emiriyle birlikte temelini attığınız fabrika şimdi sökülüyor, sizden tık yok. Bir zahmet, bu rezaletlerin sebebini de milletimize bir açıklayıverin.
472
"Faiz düşecek, kur çıkacak, cari açık kapanacak, kur düşecek, enflasyon da inecek" diyerek Nasreddin Hocanın borç ödeme fıkrasına benzer bir safsata uyduran Erdoğan, beceremeyince aynı fıkrayı anlatıp, adayınızı açıklayın diye kıvranıyor. Aday bizim işimiz. Sen işine bak!
473
Akaryakıt pompa fiyatlarındaki artışın üçte biri dünyadan, üçte ikisi saraydan. Erdoğan şimdi çıkmış; "Petrolde katlanarak artan fiyatlar sürdürülebilir değil" diyor. Asıl sürdürülebilir olmayan, milletin cebini boşaltan "ucube saray rejimidir."
474
Tam 4 yıl önce bu sözler söylendiğinde: 2 yıllık tahvil faizi % 19 idi. Bugün % 24. Dolar kuru 4,21 TL idi. Bugün 17,33. Benzinin litresi 6,29 TL idi. Bugün 27,63 TL. Mazotun litresi 5,75 TL idi. Bugün 30,10 TL. Aldı yetkiyi, Gösterdi etkiyi. Millet hesap sormak için gün sayıyor.
475
4 yıl önce Erdoğan, "Verin bu kardeşinize yetkiyi" dediğinde $ kuru 4,71 TL idi Şimdi 17,33 TL Mazot 5,75 TL idi Şimdi 30,10 TL Erdoğan’ın memleketi Rize’de ekmek 1,5 TL idi Bugün ekmek 5 TL Müflis bir siyasetçi Sarayda oturuyor. Kibrine esir olmuş Ülkeyi yönettiğini sanıyor. twitter.com/gazetesozcu/st…