Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(古い順)

376
"Faiz sebep, enflasyon sonuç" safsatası için, Nasreddin Hocanın borç ödeme fıkrası gibi model uydurdular. Faiz düşecek, kur artacak, cari açık kapanacak, rezerv artacak, kur düşecek, enflasyon düşecekti. Sonuç: 2022'nin ilk iki ayında cari açık rekor kırdı.
377
Ey Atama İçişleri Bakanı! On parmağında on kara herkese bulaştırmayı bırak, Genel Başkanımız 3 soru sordu. Laga luga etmeden cevap ver. Daha önce ortaya attığın zırva iddiaları da ispatla. İspatlamaman halinde nasıl anılacağını biliyorsun.
378
Saray Türkiye’yi açık hava mülteci kampına çevirdi. Ülkede IŞİD militanları fidye topluyor. Çıkmış “huzurdan” bahsediyor. CHP iktidarında Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı'nı kuracağız. Ülkemizdeki Suriyelilerin 2 yıl içinde güvenli bir şekilde ülkelerine yolcu edeceğiz.
379
250 bin dolarlık ev alana Türkiye Cumhuriyeti kimlik ve pasaportu promosyon! Şehit kanlarıyla sulanmış toprakların, ay yıldızlı kimliğini, pasaportunu mezada düşürdüler. Sarayın herkese milliyetçilik dersi veren küçük ortağı da seyrediyor. Böyle bir rezilliği bu ülke hiç görmedi.
380
Enflasyon en büyük halk düşmanıdır. Kul hakkı yemektir. Geldiklerinde 27 liraya çeyrek altın alabilen milletimiz, bunlar giderken 27 liraya 1 kilo sivri biber bile alamıyor. Milletin kul hakkını yemek bunlara helal, karamsarlık ise millete haram. Hadi canım sende.
381
"Faiz sebep, enflasyon sonuç" dediler. Politika faizini % 19'dan % 14'e indirdiler. Aynı dönemde enflasyon % 19'dan % 61'e çıktı. İddiasına inanan bu tabloya bakıp, "demek ki faiz hala çok yüksek der". Ama diyemediler. Aralık'tan bu yana; nas oldu pas.
382
Faiz nas. Karar pas. Ekonomi oldu paspas.
383
Fakirden al, zengine ver. Nebati Bakanın "Hazine'ye tek kuruş yükü olmayacak" dediği Kur Korumalı Mevduatın bütçeye yükü ortaya çıkmaya başladı. Mart'ta bütçeden "Mevduat ve Katılma Hesaplarının Kur Artışlarına Karşı Korunmasına İlişkin Giderler" faslından 11,7 milyar TL ödendi.
384
Recep Tayyip Erdoğan - 19 Haziran 2018: "24'ünde siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra bu faizle, şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz." Millet 24'ünde verdi yetkiyi, gördü etkiyi. Faiz harcamaları şaha kalktı. Faiz lobileri abat oldu.
385
İlk 3 ayda bütçeden faiz lobilerinin cebine konan para 85 milyar TL. Saray Hükümetinin işbaşı yaptığı 2018’in tamamında faiz lobilerine ödenen para 74 milyar TL idi. 3 ayda faize ödenen para, bir yılda ödeneni aştı. Hep diyoruz bunlar, faiz lobilerinin hükümetidir.
386
Mann Adası davasını Yargıtay karara bağladı. “Olgusal gerçekliği” tescil etti. Ama Saraydan tık yok. “İspat ettiğin anda cumhurbaşkanlığını bırakırım” sözünün sahibinin, sözünün eri olmasını ve sözünün gereğini yapmasını bekliyoruz. sozcu.com.tr/2022/gundem/ch…
387
Yeşili elbette severler. Ama ağacın, ormanın yeşilini değil, doların yeşilini severler.
388
Nebati Bakan, “Hazine’den tek kuruş çıkmayacak” demişti. Ama Kur Korumalı Mevduatlar için, daha üçüncü ayda bütçeden 11 milyar 700 milyon lira ödeme yapıldı. Buna vazgeçtikleri vergi gelirleri de dâhil değil.
389
Ya cevap ver, Ya hesap ver.
390
Biz bu dönüşlerine alıştık da; olan zavallı trollerine oluyor.
391
Çarşı, pazar yangın yeri. Bu bayramda "emeklinin bayram ikramiyesini 4253 Lira yapın" dedik. Olmaz dediler. Hiçbir şey yapamıyorsanız bari TÜİK'in makyajlı rakamlarıyla bir artış yapsaydınız. O da beylerin gündeminde yokmuş. Milleti gündemine almayanı, Millet de gündemine almaz.
392
"Az gittik, uz gittik. Dere, tepe düz gittik. AK Parti elinde bir arpa boyu yol gidemedik" derken, Bir de baktık 14 basamak geri gittik. 20 yıl önce fert başına gelir sıralamasında 73. olan Türkiye, 2022'de 87. sırada.
393
Enflasyonda şampiyonlar ligindeyiz! 2023'de "İlk 10 ekonomi arasına gireceğiz" diyerek yıllarca palavra savuranlar, Ülkemizi enflasyonun şampiyonlar liginde ilk 5'e soktu. Hiç utanırlar mı? Ne münasebet!
394
"Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim" Türk Atasözü #SesYokGörüntüVar #EskiDostlar
395
Sorunun sebebi olan, Sorunun çözümü olamaz. Recep Tayyip Erdoğan sebep, Yüksek enflasyon sonuçtur.
396
Saray Rejiminin işbaşı yaptığı 2018'de dünyanın en büyük 19. ekonomisiydik. 2021'de 21. sıraya, bu yıl ise 23. sıraya düşeceğimiz anlaşılıyor. Ülkenin bereketini kaçıran, milletin iliğini sömüren bu saray rejimi değişmeden bu tablo değişmez. Milletimizle beraber değiştireceğiz.
397
Merak edenler sormuş. Cevaplayalım: AK Parti'nin ismi yokken; Türkiye 1990'da ilk 20 ekonomi arasına girdi. 1999'da da G-20 ligine alındı. Yıllarca "Türkiye'yi 2023'te ilk 10 ekonomi arasına sokacağız" diye söz verdiler. 2023'te 23. sıraya düşürüp öyle gidecekleri anlaşılıyor.
398
"Faiz sebep, enflasyon sonuç" safsatasıyla, sadece bir kaç ayda, iç borç için ödenecek faizleri 2,5 kat arttırdılar. Gençlerimizin umudunu çalanlar, bir de gençlerimizin omuzlarına müthiş bir faiz yükü bırakarak gidiyor. Bunun adı cehalet değildir. Olsa olsa ihanettir.
399
@kilicdarogluk : “Bu eylemim, ülkenin karanlıkta kalan ailelerine ses olmak içindir.”
400
"Karanlıkları mutlaka aydınlığa çıkaracağız" twitter.com/herkesicinCHP/…