Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(古い順)

476
Önümüzdeki seçimde iki aday değil, iki anlayış yarışacak. Bize katılın. Hep beraber kucaklaşıp helalleşelim. Bu ülkenin aydınlık geleceğini birlikte inşa edelim. Bu topraklarda kula kulluğu bitirelim. Kul hakkı yiyenlerden de hesabını soralım. Çağrımız milletimize! Katılın bize!
477
1) Mızrak çuvala sığmıyor. 2022 Bütçesinin ömrü, 6 ay bile sürmedi. “Faiz sebep, enflasyon netice” diyerek; döviz kurunu ve enflasyonu arşa çıkaranlar, şimdi çıkmış hiç sıkılmadan “enflasyon sebep, tutmayan bütçe netice” diyor.
478
Ne diyordu üstadları Necip Fazıl: “İnsanın kazandığı paradan değil, Paranın kazandığı insandan kork.”
479
Çinli filozof Konfüçyus'un dediği gibi: “Sözlerinizin yumuşak ve tatlı olmasına çalışın. Gün gelir, o sözleri yemek durumunda kalabilirsiniz.”
480
1) Bundan tam dört yıl önce, 24 Haziran 2018’de yapılan seçimin ardından, Türkiye’de Ucube Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Fiilen başladı. O gün bugündür, Ülkemizin iki yakası da bir araya gelmedi. Tek kişilik rejimde, Bozulan ekonomik koşullar, derin bir krize dönüştü.
481
Kaşıkçı davası resmen kapanmış! Karar, Prens Salman’ın Türkiye ziyaretinden 5 gün önce alınmış. Meğer bu da "çalgılı, çengili" kutlama yemeği imiş.
482
İtibarını yerle bir ettikleri paramız arzuhalci olmuş, Millet dertlerini yazıyor. "Kriz yok!" diyen saray ve şürekasına ihtarname çekiyor. Diyoruz: Komşunuz işsiz kalırsa bunun adı durgunluktur. Siz işsiz kalırsanız bunun adı krizdir. Erdoğan işsiz kalırsa bunun adı kurtuluştur.
483
1) Bundan tam 6 ay önce, 27 Aralık 2021’de, Nebati Bakan çıktı, “Bir uyuyun, Altı ay sonra uyanın, Türkiye’de çok farklı noktalara gideceğiz” dedi. Nebati Bakanın 6 aylık uykusu, Bu ülkeye ve milletimize nelere mal oldu?
484
Tüm bu sözleri söylediğinde Türkiye'de; Enflasyon %19'du, şimdi %74. Dolar 8,45 idi, şimdi 16,70. Euro 10,02 idi, şimdi 17,60. Bu yıkımın sorumlusu şimdi milletten sabır isteyip, enflasyon için 2023 Şubat, Mart ayına randevu veriyor. "Ağız söylemezse yüz utanmaz." Ama haberi yok!
485
"Güven ruh gibidir. Terk ettiği bedene geri dönmez."
486
1) Nasreddin Hoca'nın borç ödeme fıkrasına benzer sözde bir model uydurdular. Faiz düşecek, TL değer kaybedecek, rekabet gücü artacak, dış açık kapanacak, rezervler artacak, TL güçlenecek, enflasyon da düşecekti. Ama bu sözde model daha yılın yarısına gelmeden patladı.
487
Kendilerine "ekonomistim" diyenler daha dört işlem yapıp, asgari ücrete yapılan zammı hesaplayamıyor. Ama çakma ekonomist o kadar çaresiz ki asgari ücretliyi enflasyona ezdiren bir zam oranını bile kendisi açıklıyor. Millet sandıkta bunun hesabını soracak. Geliyor gelmekte olan.
488
Nasıl başladılar? Tüketici enflasyonu % 29,7. Üretici enflasyonu %30,8. Nasıl gidiyor? Tüketici enflasyonu %78,6. Üretici enflasyonu %138.3. Üretici ve tüketici enflasyonu arasındaki fark 60 puan. Korkunç bir Rekor!!!
489
İş başına gelir gelmez; Durum ve Hasar Tespit Komitesi kuracağız. Merkez Bankası'nın 128 milyar dolarının buharlaştırılmasıyla ilgili ayrıntıları ortaya çıkaracağız. Saray vesayeti altındaki yargıçların güdümlü kararları bizi korkutamaz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını arayacağız.
490
"Faiz sebep, enflasyon netice" safsatasıyla sadece 9 ayda, 83 milyonluk koskoca ülkeyi 27 yıl öncesine ışınladılar. 27-28 yaşındaki gençlerimiz üç haneli enflasyonla bu beceriksiz hükümet eliyle tanıştı. Ne yazık ki turpun büyüğü de hala heybede.
491
Doktorlarımıza “giderlerse gitsinler” diyen reisiniz konuşmasında kaybettiği belediyeler için üzüntü ifade etti. Ama görevi başında katledilen doktorumuz için tek kelime üzüntü ifade etmedi. Sizin ifadenizle üzgün bile görünmedi. Bari susup, en azından utanmayı bilin. twitter.com/drfahrettinkoc…
492
1) Hata bir kez yapılırsa hatadır. Hatada ısrar ise bir tercihtir. Liyakatsiz saray yönetimi ve onun ısrarla uyguladığı “faiz sebep enflasyon netice” safsatası ekonomiye ateşten bir gömlek giydirdi. Enflasyon patladı. Ödemeler dengesindeki kanama ve döviz açığı daha da ağırlaştı.
493
1) Bundan tam 4 yıl önce ülkeye “güven” ve “istikrar” getireceği söylenen Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin kabinesi Resmi Gazetede yayımlanarak, görevine başladı. 4 yılda yönetimde istikrar kalmadı. Atama bakanların % 41’i ya görevden alındı, ya da görevden affını istedi.
494
3) Cumhurbaşkanlığı Kabinesi göreve başladığında; Dolar kuru: 4,54 TL idi. Bugün 17,29 TL. Cumhurbaşkanlığı kabinesi göreve başladığında; Enflasyon % 15 idi. Bugün enflasyon % 79. Cumhurbaşkanlığı kabinesi göreve başladığında; Ülkenin Risk Primi (CDS) 315 idi. Bugün 858.
495
Rahmetli Cem Karaca'nın dediği gibi "Bindik bir alamete gideyoz kıyamete."
496
1) Erdoğan bayram öncesi “kimseyi işsiz, aç açıkta bırakmadık” diyerek milletin aklıyla alay ediyordu. Bugün TÜİK ’in açıkladığı bol makyajlı işsizlik rakamları bile, Erdoğan’ın hilafı hakikat beyanlarının belini doğrultamadı.
497
Erdoğan (20 Haziran 2022): "Son 7 yıldır en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkeyiz. Bu sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz." Ülkemizi yol geçen hanı olmaktan çıkarmanın en kolay yolu, sandıkta AKP'ye kapıyı göstermektir.
498
İngiltere'de Başbakan adayının vaadi: "İngiltere'deki mültecileri Türkiye'ye göndermek." Herkes aklını başına alsın. "Parayla, Türkiye'yi mültecilere açık hava kampı yapma" dönemi artık sona eriyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet ciddiyetiyle yönetileceği günler yaklaşıyor.
499
Türkiye'ye çöplerini gönderen İngiltere Dışişleri Bakanı, mültecilerini Ruanda ile beraber Türkiye'ye gönderme cüretini nereden alıyor? Cevabı tabloda. Türkiye'yi Ruanda ile aynı lige düşürenler, muhataplarımızın cüretini artırıyor. Ama az kaldı. Devlet, devlet gibi yönetilecek.
500
Saray faizin en büyük düşmanı(!) olduğunu söylemiş... AKP döneminde yapılan faiz harcaması 522 milyar$. Sadece 2022 bütçesine faiz ödemeleri için konan para 240 milyar TL, buna ek bütçeyle 89 milyar TL daha eklendi. Faizin dostu olsalar kim bilir ne olacaktı? Fox Haber'e anlattık