Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(新しい順)

151
İTO'ya göre 12 aylık enflasyon % 93, TÜİK 'e göre 12 aylık enflasyon % 64,3. Tarihin hiç bir döneminde iki enflasyon rakamı arasındaki makas bu kadar açılmadı. Açıkta işlenen günahın tenhada özrü olmaz. Emeklinin, emekçinin, dul ve yetimin yenen kul hakkının hesabı elbet sorulur.
152
Meşhur sözdür: "Üç çeşit yalan vardır: Yalan, Kuyruklu Yalan ve İstatistik" Buna dördüncüsü eklendi. "Kuyruklu Saray İstatistiği." Yaşattıkları yıkımı yok sayıp, TÜİK 'in makyajlı rakamlarına inanırsanız, 2022'de enflasyon %64,27!!!
153
"TL değer kaybedecek, Rekabet gücümüz artacak, Dış ticaret fazla verecek, Rezerveler dolup taşacak, TL değerlenecek, Enflasyon düşecek" dedikleri yıl, Dış ticaret açığı rekor kırdı. Önceki 79 yılda verilen dış açığın 5 katı, Son 20 yılda verildi.
154
Grafiğin kendisi söze gerek bırakmıyor. 2022'de dış ticaret açığında tarihi rekor!
155
İhracatı sahiplenenler, Ne 364 milyar $'ı aşan ithalatı, Ne de 110 milyar $'ı aşan dış ticaret açığını sahiplendi. 2022'de hem ithalat hem de dış açık Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırdı. Bu da Sarayın kibirlisinin eseri. Şimdi cami avlusuna bırakıp sorumluluktan kaçamazsınız.
156
2022’de 254.2 milyar $ ihracatla caka satan sarayın kibirlisi, 11 yıl önce 2023 için koyduğu 500 milyar $ ihracat hedefinin yarısına zar zor ulaştığını unutmuş şişindikçe şişiniyor. Sözünü bilene ortada övünülecek bir durum yok. Olsa olsa milleten özür dilenecek bir durum var.
157
Saray 20 yılda; Kendinden önce işbaşına gelen tüm Cumhuriyet Hükümetlerinin 79 yılda kullandığı paranın 4 katını, toplam 2 trilyon 718 milyar dolarlık kaynağı yedi bitirdi. Ama verdiği sözlerin hiçbirini tutmadı. Türkiye’ye önündeki fırsatları kaçırttı.
158
"Bay Kemal tutturmuş bir EYP(!), erken emeklilik..." "Seçim kaybetsem de vermem" diye başladı. EYT'lilere etmedik hakaret bırakmadı. Sonunda örgütlü mücadele kazandı, haklarını vermek zorunda kaldı. Siyasette kuraldır: Adama kirlettiği testiden suyu içirirler! #BeraberKazandıkEYT
160
Erdoğan Erzurum'da "Bugüne kadar verdikleri her sözü tuttuklarını" iddia etmiş. Bir de üstüne "Bizde yalan yok" demiş. Palavrada Erzurumlu Teyo Pehlivan’a rahmet okutan Erdoğan’ın “Bizde yalan yok” sözünü, en başta EYT’lilere havale ediyoruz.
161
2022’ye fahiş elektrik ve doğal gaz zamlarıyla uyanmıştık. 2023’e fahiş doğalgaz hizmet bedeli zammıyla giriyoruz. 2023 gelmeden, Doğalgaz hizmet bedellerine yüzde 84 zam geldi.
162
İlk Başbakanımız Ve İkinci Cumhurbaşkanımız Partimizin ikinci Genel Başkanı, Cumhuriyetimizin tapu senedi Lozan Antlaşmasının mimarı, Büyük asker, büyük devlet adamı… İsmet İnönü’yü vefatının yıl dönümünde, bir kere daha saygı ve rahmetle anıyorum.
163
Enflasyon, tedavüle girdiği 2009 Ocaktan beri, 200 TL'lik banknotun 171 TL'sini yedi bitirdi. Şimdi Hükümet “Enflasyonun boynunu kırdık” diyor. Milletimiz kimin, neyin boynunu kırdığınızı Kimin boynunu büktüğünüzü biliyor. Bunu yapanların belini sandıkta kırmaya hazırlanıyor.
164
İbretlik "masada emekçi olmadan" asgari ücret belirleme fotoğrafı. Milletin sırtında küfe olup sarayın beslemeleriyle o küfeye doluşanlar, "küfe" edebiyatını bıraksın. Sebebi oldukları enflasyon tsunamisiyle belini kırdıkları emekçinin, sabit gelirlinin haline baksın.
165
Türkiye’de asgari ücret, ortalama ücret haline geldi. OECD verilerine göre Türkiye’de asgari ücret, ortanca ücretin %70’i kadar… Kolombiya, Kosta Rika ve Şili’den sonra, en kötü durumda olan ekonomi Türkiye. Biz “Asgari ücret en az 10 bin 128 liraya çıkarılmalıdır” diyoruz.
166
Arjantin'e, dünya futbol şampiyonluğu, Türkiye'ye, dünya üretici enflasyonu şampiyonluğu... 2002'den beri dünya futbol şampiyonasına bile Türkiye'yi götüremeyenler, gittikleri Katar'da sevinebiliyorsa bu şampiyonluklarına sevinsinler.
167
Bu seçimde iki aday değil iki anlayış yarışacak. Bu seçim; Haklı ile haksız Demokrasi ile otokrasi Milletin evlatları ile Saray beslemeleri arasında olacak. Kalpleri dağınık olanların akılları birleşemez. Biz kalpleri ve akılları birleştireceğiz. Geleceğe omuz omuza yürüyeceğiz.
168
“Hak, hukuk, adalet” demek için, millet iradesine sahip çıkmak için Saraçhane’deyiz.
169
Fatih Sultan Mehmet Han'ın ne yiyip, ne içtiğinin kaydını tutan devlet; nasıl olur da 1999 öncesi hizmet kayıtlarını tutmaz. EYT' lileri daha fazla oyalamayı bırakın. Milleti daha fazla perişan etmeyin. Ne yapacaksanız hemen yapın. twitter.com/i/status/16024…
170
Bu sözler aynı gün içinde, aynı ağızdan çıktı. “İhracatçı şikayet etmesin, dövizdeki artış enflasyon planımı bozar.” “Asgari ücretliye de, memura da, emekliye de ne verilse haklarıdır.Dar gelirliye, Fakir fukaraya vermek bereket getirir.” “EYT, EYT mi?” Eğlenin bakalım eğlenin…
171
EYT ve EYT 'lilerle eğlenmeye siz devam edin bakalım. Sandıkta da EYT 'liler sizle bir güzel eğlenecek.
172
Güya; faiz inecek, TL değer kaybedecek, İhracat patlayacak, Cari denge fazla verecek, Döviz rezervleri coşacak, TL Değer kazanacak, Enflasyon düşecekti. Sonuç: Cari açık sadece bir yılda 20’ye katlandı. Çin işi, Maçin işi dediler. Cehaletleriyle milleti perişan ettiler.
173
EYT düzenlemesi nerede? Ağaca çıktı. Kayıtlar nerede? Suya düştü. Su nerede? İnek içti. İnek nerede? Dağa kaçtı. 20 yıldır hükümetler Ve bu 20 yılda ülkede çıkarmadık çivi bırakmadılar.
174
#YolsuzlukOlmasa Türkiye rahat rahat 2 trilyon dolarlık milli gelire sahip olup, 2023'de dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girebilirdi. Ama milli gelir onun yerine son 11 yıldır yerinde saydı. #YolsuzluğaSesÇıkar
175
1) Fiyat etiketleri şişerken, enflasyon düşüyor. Enflasyonda “baz mevsimi” başladı. Tarihimizde hiç görülmemiş bir hızda enflasyonu şahlandırdılar. Beceriksizlik çıtasını o kadar yükseğe koydular ki, Artık beceriksizlikte kendilerini aşamayınca, Enflasyonun gazı da kesildi.