Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(新しい順)

176
#İkinciYüzyılaÇağrı Temiz enerjiyle, temiz üretimle, temiz fonlarla, temiz toplumla, tertemiz bir gelecek inşa edeceğiz. Biz hazırız! Milletimiz hazır!
177
Ülkemizi önce feraha, ardından refaha kavuşturacak stratejimizi dört sütun üzerine inşa ettik: -Demokrasisi, Kurumları ve Kuralları Güçlü Türkiye -Üreterek Zenginleşen, Rekabetçi Türkiye -Zenginliği Adil Paylaşan Türkiye -Temiz ve Yeşil Türkiye  #İkinciYüzyılaÇağrı
178
Önce feraha, Sonra refaha kavuşmak için hazır mısın Türkiye? twitter.com/kilicdarogluk/…
179
"Faiz sebep, enflasyon sonuç", "Çin İşi, Maçin İşi", "Heteredoks politikalar", "Epistemolojik kopuş"... Ama ne kadar zırvalarsa zırvalasınlar, Zırva tevil kabul etmiyor. Dış ticaret açığı 10 yıl sonra, 100 milyar dolar sınırını aştı. İşte buna "beceriksizliğin resmi" denir.
182
Konya’daki barınakta hayvanlara işkence eden, öldüren caniler en ağır şekilde cezalandırılmalı. Takipçisi olacağız. #KonyadaKatliamVar
183
Ne güzel demiş Can Yücel; "İnsan prangaları kadar ağır, kanatları kadar hafiftir." Bu kifayetsiz yönetim milletimizin sadece ayağına değil, geleceğine de pranga vurmaya kalktı. Tarihimizde ilk kez, iç borca ödenecek faiz, Anaparasını aştı.
184
% 9 faiz de bunları tam olarak ne tuttu? % 9 faizin nassın gereği olduğuna, kim karar verdi? Hadi geçtik bu ahretlik soruları… Bu % 9 faizden kim yararlanabilecek? Sanayicimiz yararlanacak mı? Tüketicilerimiz yararlanacak mı? Yoksa bir avuç yandaş müteahhit mi yararlanacak?
185
Anadolu'da güzel bir söz vardır: "Siyasette adama kirlettiği testiden su içirirler."
186
Bir vatandaşımız marketten aldığı eski kaşar peynirin fotoğrafını çekip göndermiş. Konuşulmasını, görülmesini istemedikleri milletin yaşadığı gerçek işte bu. 316 gram eski kaşar 94 lira 80 kuruş.
187
1) İlk 10 ayda milletin bütçesinden; Kur Koruması diyerek ödenen faiz: 91,6 milyar TL Yandaşa dövize endeksli gelir garantisi: 37,3 milyar TL, Faiz lobilerine ödenen: 268,3 milyar TL. Yandaş müteahhitlere, faiz lobisine 10 ayda ödenen para TOPLAM 400 MİLYAR TL!
188
1984'den 2002'ye kadar, 18 yılda verilen toplam cari açık, 22,5 milyar $. 2003'den 2022 Eylül'üne kadar, Verilen toplam cari açık ise makyajlı 601 milyar $, makyajsız 624 milyar $. Erdoğan Hükümetlerinin 20 yılda sebep olduğu yıkım o kadar büyük ki artık hiçbir makyaj tutmuyor.
189
1) Çalınan minare o kadar büyük ki hiçbir kılıfa uymuyor. 2012'ye kadar gidip, ödemeler dengesi rakamlarını değiştirseler de kaynağını hala açıklayamadıkları 55 milyar $ orada duruyor. Bunlar kimin? Hırlının mı, hırsızın mı? Uyuşturucu baronlarının mı? Yoksa rüşvetçilerin mi?
190
Kriminal fotoromanların vazgeçilmez yıldızı, Kripto vurguncularının, uyuşturucu baronlarının kankası, Mafyadan rüşvet alanların hamisi, Atama İçişleri Bakanı, on parmağında on kara, onursuz diye sağa sola bulaştırmaya kalkmış! Ne diyelim... Üslubu beyan, ayniyle insandır...
191
"Kötü para iyi parayı kovar". Kötü para, peşinden sahiplerini de getirir. Uluslararası mafyanın topraklarında infazlar yapıp, Villa bahçelerini mezarlığa çevirdiği bir ülkeye dönüştüysek sebebi malum anlayıştır. Türkiye seçimden hemen sonra, temizliğe kara paradan başlayacak.
192
Güzelim ülkemizi uluslararası mafyanın, uyuşturucu çetelerinin hesaplaştığı, cesetlerin gömülüp saklandığı koca bir mezarlığa çevirdiler. Ustalık dönemlerinde, Narcos ve The Sopranos dizilerinin senaristlerini bile kendilerine çırak çıkarttılar. sozcu.com.tr/2022/gundem/si…
193
O milliyetçiliği sokak duvarlarına değil; Kıbrıs’ın topraklarına, Ege’nin deniz yataklarına, Anadolu’nun haşhaş tarlalarına yazdı. Halkçı Ecevit’i vefatının yıl dönümünde bir kere daha saygıyla ve rahmetle anıyorum.
194
Çok şükür gıda enflasyonu % 100 değil, % 99,1. Ama bu haliyle bile dünya üzerindeki en yüksek gıda enflasyonuna sahip dört ülkeden biriyiz. Tarım devriminin başladığı topraklarda, milletimizi düşürdükleri hal bu. İşte Erdoğan'ın "muhafazakar devrimciliği"!!!
195
Tarihimizin hiç bir döneminde bu kadar kısa dönemde bu kadar büyük bir enflasyon tsunamisiyle karşılaşmadık. Bu tek başına beceriksizlikle açıklanamaz. Bu olsa olsa millete yapılmış bilinçli bir kötülüktür.
196
Nereden nereye... Nereden nereye... Nereden nereye...
197
AKŞAM GENEL BAŞKANIMIZ ANALARIN BABALARIN DERDİNİ ANLATIYOR.ATAMA BAKAN, SİLAHLI GÜVENLİK BÜROKRASİSİNİN BAŞINDAKİLERDEN MEDET UMUP TEHDİTLER SAVURUYOR.BU, SARAYIN TALİMATIYLA SEÇİLMİŞLERİ BÜROKRATİK VESAYET ALTINA ALMA GİRİŞİMİDİR. BİZE SÖKMEZ. KORKUTAMAZSINIZ.
198
Cumhuriyet; Tebaa değil millet olmak Yurttaşlarına insan onuruna yaraşan yaşam sunmak demektir. Büyük Önderimiz Atatürk’ün ifadesiyle Cumhuriyet “Bilhassa kimsesizlerin kimsesidir.” Cumhuriyetimizin 99. yılını kutluyor; Atamızı ve silah arkadaşlarını şükran ve rahmetle anıyorum.
199
10) Biz kazanacağız, Türkiye kazanacak! Biz kazanacağız, 85 milyon kazanacak!
200
9) "Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında" aziz milletimiz; Bu otoriter rejimi sandıkta göndererek bir kez daha tarih yazacak. Saray kaybedecek, Halk kazanacak! Otokrasi kaybedecek, Demokrasi kazanacak! Saray beslemeleri kaybedecek, Milletimiz kazanacak!