Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(新しい順)

76
Apartmanınızı 20 yıldır yöneten yönetici Her yıl asansör bozuk diye para topluyor. Ama hiç bir şey yapmıyor. Ve bir gün tamir ettirmediği asansörde halat kopuyor. İnsanlar ölüyor. Yönetici hesap vereceğine "Bana 1 yıl verin" diyor. Buna cevap ne olur? Olsa olsa hadi oradan olur! twitter.com/ankahabera/sta…
77
Millet can derdinde, Saray sosyetesi mansıp derdinde… Millet depremle uğraşırken; -Eski Aile Bakanı'nın kardeşi Dışişleri Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne Genel Müdür oldu. -AK Partili eski vekilin oğlu Nükleer Düzenleme Kurulu'na atandı. Makamlara doyamadılar. twitter.com/ankahabera/sta…
78
Çukurova'da "acıyı acıyla yuğmak" derler. Milletimiz depremde kaybettiği canlara yanarken; 2020-2021 ölüm istatistikleri ne tesadüf ki bugün açıklandı. 2020'de 22.136, 2021'de 65.198 canımız, COVID-19 nedeniyle yaşamını kaybetmiş. "Acıyı, acıyla yuğmayı" düşünmek... Artık Pes!!!
79
Küfür etme. İstifa et.
80
Bu kadar büyük acı varken, bu kibir abidesi ve şürekâsı; Milletimize hakaret etti. Küfür etti. Milleti not etti. Milleti tehdit etti. Ama yapması gereken tek şeyden, hep imtina etti. O da; İSTİFA! İSTİFA! İSTİFA!
81
Millet daha acısıyla boğuşurken, bunlar ihale ve rant paylaşımına başladı… Kulağımıza duyumlar geliyor. Büyük yandaş inşaat şirketlerine “Hazır olun!” talimatı verilmiş. “Hızla sahaya gireceksiniz” mesajı gitmiş. Hafriyat işleri, inşaat işleri şimdiden paylaşılmış.
82
Hatay’ın demografik yapısında değişim önemli bir risk. Hatay demek Doğu Akdeniz demektir. Enerji koridorlarına erişim demektir.  Hatay’ın demografik dengesini korumak için gerekiyorsa özel kanun çıkarılmalıdır. Beşeri sermayemizi korumak için ise bu adımlar derhal atılmalıdır👇🏻
83
Yaşan deprem bir kez daha gösterdi ki dünyanın en sağlam binaları değil ama… Dünyanın en sağlam koltukları bu hükümette… O kadar deprem oldu. Bunca insanımızı yitirdik. Tek biri bile altın varaklı koltuklarından kıpırdamadı.
84
Atama İçişleri Bakanı çıkmış “Biz depremi İstanbul’da bekliyorduk. Hazırlığımızı ona göre yaptık” diyor. Bu kadarına da Pes! İstanbul’a ihanet edenler, İstanbul depremi için bugüne kadar hangi hazırlığı yaptı? Hazırlık yapacaklarına bunları yaptılar 👇🏻👇🏻👇🏻
85
Depremde yıkılan binaların sorumluluğunu da bize yıkmaya çalışan müptezellere soruyorum. Sizin iddialarınıza göre; AK Parti Milletvekili mi, AK Partili İskenderun Belediye Başkanı mı, Yoksa bu kararın altında imzası olan AK Parti Genel Başkanı mı sol örgüt mensubu?
86
Bir diğer örnek de Adıyaman’da yıkılan, 65 canı yitirdiğiniz otel. Hakikat ortadadır. Bu Hükümet, Gerekli önlemleri almamıştır. Ballı ihalelerle, aflarla, kanun ve yönetmelik dışı yapıların önünü açmıştır. On binlerce insanımızın hayatını kaybetmesinin baş sorumlusu bu hükümettir
87
İskenderun Devlet Hastanesi’yle ilgili devletin resmi sunumlarında hastane binasının 2012 yılında Deprem Dayanıklılık Testinden geçemediği yer alıyor. 11 yıl hiç bir şey yapılmadı. Depremde bu binada 70 kişi hayatını kaybetti. Göz göre göre cinayet dediğimiz işte bu.
88
Dünyanın en sağlam binaları değil Ama en sağlam koltukları bu hükümette… O kadar depremde Tek bir kişi bile altın varaklı koltuklarından kıpırdamadı. Milletimize hakaret ettiler, tehdit ettiler. Yapmaları gereken tek şeyden imtina ettiler. O da İSTİFA! İSTİFA! İSTİFA! twitter.com/krtkulturtv/st…
89
Devlet görevlisi, Vatandaşa küfretmez, Hakaret etmez. Vatandaşını not etmez. Yalan söylemez. Gerçekleri karartmaz. Özür dilemeyi bilir, İstifa etmeyi de bilir. Deprem bölgesindeki Koordinatör Vali, Devlet görevlisi gibi konuşmuş. Gerçek kaybımızın büyüklüğünü paylaşmış.
90
Milletimiz acı çekerken, Muhatap olduğu; Cehaleti, İş bilmezliği, Nobranlığı, Arsızlığı, Yetersizliği, Ehliyetsizliği, Terbiyesizliği; not etti.
91
Sözünüzü tutmadınız. Üstüne acılı gününde millete; Hakaret ettiniz. Küfrettiniz. Yetinmediniz… Milletimizi, Not ettiniz. Tehdit ettiniz. Haysiyetli bir yönetim, Bunları yapmaz. İstifa eder.
92
Millet İttifakı olarak, omuzlarımızdaki ağır sorumlulukların farkındayız. Şimdi önümüzde zorlu bir sınav bizleri beklemektedir. Yaşanan bu felaketten dersler çıkararak, şehirlerimizi ve geleceğimizi ortak akılla inşa etmek mecburiyetindeyiz. Millet İttifakı’nın ortak açıklaması:
93
TCMB depremzedeler için 30 milyar TL bağış sözü verdi. Bu para Hazine’ye aktarılsa, Hazine gerekli harcamaları bütçeden yapsa, Sayıştay denetimine tabi olacaktı. Bütçe dışına çıkarılarak, Sayıştay denetiminden de kaçırılıyor. Ne kadar dâhiyane! Ne kadar tanıdık, bildik!
94
Merkez Bankası’nın bağış diye verdiği para Hazine’ye aktarılsa, Hazine gerekli harcamaları bütçeden yapsa, Sayıştay denetimine tabi olacaktı. Bağış olunca bu harcamalar bütçe dışına çıkarılıyor, Sayıştay denetiminden kaçılıyor. Ne kadar da dâhiyane! Ne kadar tanıdık, bildik!
95
Acılı insanlara hakaret, muhalefete küfür, milleti tehdit etmeler... Kimsiniz siz? Bu ne cüret? Sizin işvereniniz millet… Bu millet sizi beş yıllığına, devlet işlerini yürütesiniz diye seçti. Kendinizi devlet sandınız. Millete bu afra tafra, bu kibir de nesi? Kendinize gelin.
96
Raporlar ortada… Depremin büyüklüğü, şehirlerin neresinde ne kadar etki yapacağı, alınması gereken önlemler… Tüm bu raporlarda bilim insanları, odalar, namuslu bürokratlar tarafından tek tek anlatılmış. Ülkeyi yönetenlere de teslim edilmiş. Onlar ne yapmış? Koca bir HİÇ!
97
Böyle bir afet karşısında Hükümetlerin başlıca iki görevi vardır. İlki; Yapılan binaların depreme dayanıklı olmasını sağlamak. İkincisi; Deprem ve sonrasında yapılacakları planlanmak, uygulamak. Bunları yapamayan bir iktidar iktidarsız, Bunları yapamayan hükümet hükümsüzdür.
98
TCMB depremzedeler için 30 milyar TL bağış sözü verdi. Bu para Hazine’ye aktarılsa, Hazine gerekli harcamaları bütçeden yapsa, Sayıştay denetimine tabi olacaktı. Bütçe dışına çıkarılarak, Sayıştay denetiminden de kaçırılıyor. Ne kadar dâhiyane! Ne kadar tanıdık, bildik! twitter.com/krtkulturtv/st…
99
Erdoğan çıkmış, Daha doğru dürüst tuvalet götüremediği insanlara, “1 yılda tüm binaları inşa edeceğim” diyor. Derdi insanların sıkıntısını çözmek değil, Bol bol temel atıp beceriksizliğini unutturmak Enkaz altında kalan insanlarımızın kırkı çıkmadan Acıların üstüne beton dökmek… twitter.com/ankahabera/sta…
100
Tam bir yıl önce atılan imzaya, Ve öngörüye bir bakın! Yaşadığımız acıların sorumlusu, Yaklaşan deprem felaketine rağmen, Hiçbir önlem almayan, Depremden sonra, Millete parmak sallayan, Milleti tehdit eden, Ar damarı çatlamış, Saray rejimi ve sarayın kibirlisidir. Nokta!