Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(新しい順)

51
Depremde kaybettiklerimizin acısı, derin bir yara gibi içimizde... Bu yıl, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde tüm kadınların ama bilhassa deprem bölgesindeki kadınların yanındayız. Duamızla, kalbimizle, desteğimizle... #8MartDünyaEmekçiKadınlarGünü
52
Gülmek, milletimize yakışıyor. Gülen gözler, Gülen yüzler için, başlıyoruz!
53
Türkiye Cumhuriyetinin 13. Cumhurbaşkanı. #KemalKilicdaroglu Geliyor gelmekte olan.
54
Başlıyoruz…
55
Hep birlikte başaracağız.
56
6 Şubattan, 6 Marta bir ay geçti. Bu sürede sadece şehirlerimiz değil, Kalplerimiz, ruhumuz enkaza döndü. Ve bugün Berat Kandili... Edilecek duaların, yapılacak ibadetlerin; ruhumuzdaki yaraları kapatmasını, kalplerimizdeki yükü hafifletmesini diliyor; kandilinizi kutluyorum.
57
Deprem enkazının altında vatandaşlarımızın “Sesimi duyan var mı?” feryatlarını duymayanlar; bari bugün vatandaşlarımızın “Hatay’da içmeye su yok!” feryatlarını duyun. Hatay haykırıyor: #hataydaicmesuyuyok ! #hataydaicmesuyuyok !
58
1) Erdoğan Şahsım Yönetimi, liyakatsizliğiyle doğal afetleri felakete çevirmekle kalmıyor. Kendisi de durduk yere felaketlere sebep oluyor. “Faiz sebep, enflasyon netice” safsatası, ekonomide durduk yere büyük bir felakete sebep oldu.
59
Video ne kadar güzel bir alet değil mi?
60
Sorumluluğunuza müdrik olup”Hiçbirşey olmamış gibi devam edemeyiz. Görevimizi ihmal ettiğimiz için depremde haksız yere yaşamını yitirenlerin anısına en azından istifa etmemiz bir görevdir.”diyemediniz. Yunanistan’daki bir bakan kadar olamadınız. Yazıklar olsun.
61
45 bin cenazemiz var. Türkiye cenaze evine dönmüş. Acılı insanlara; "Be ahlaksız!", "Be namussuz!", "Be adi!" demek; hakaret değilmiş; Ama "Hükümet istifa" diye tezahürat, Hem hakaret, Hem de tehditmiş. Kantarın ayarıyla bu kadar oynamayacaktınız. Bu kadar ah almayacaktınız.
62
"Sessizlik olacak!" "İndirin Şunları!" Millete söyleyecek sözü kalmayanlar, Milletin sözünü de, sesini de kesemez. Millet konuşacak. Devlet dinleyecek.
63
1) Deprem yüreklerimizde derin yaralar açtı. Bu yaralar öyle kolay kolay kapanmayacak. Kaybettiklerimizin acısını hep taşıyacağız. “Faiz sebep-Enflasyon netice” safsatası da ekonomik dengelerde ciddi yaralar açtı. Bu yaranın kapanması da zaman alacak.
64
Üç yıl önce bugün, Rus uçaklarının bombardımanında 36 askerimiz, İdlib’de şehit oldu. Ruhları şad olsun… Onları hiç unutmayacağız. Bu acı olay kadar, Erdoğan’ın koşarak Kremlin’e gitmesini, Putin’in kapısında kronometre tutularak bekletilmesini de hiç bir zaman unutmayacağız.
65
İdlib’de 3 yıl önce bugün 36 Mehmetçiğimiz Rus uçaklarından atılan bombalarla şehit oldu. Unutmadık. Unutmayacağız. Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.
66
Deprem ve fırsatçılık kelimeleri yan yana geldiğinde, belki de en son akla gelmesi gereken isim Kızılay’dır. Ama bu depremde gördük ki bu Hükümet elinde; Deprem yaralarını saran Kızılay’dan, Deprem çadırlarını satan Kızılay’a, Depremde para sayan Kızılay’a geçilmiş.
67
Uzmanlara göre; Depremde yıkılan binaların enkazından çıkacak değerli malzemenin değeri (demir, bakır, plastik vs) 12 milyar TL. Cenazelerimizin kırkı çıkmadan, birileri alelacele bu molozları yağmalamaya çalışıyor. Bunun adı deprem fırsatçılığıdır. Bunun adı ölü soyuculuğudur.
68
Saray kendinden önceki 56 hükümetin 79 yılda harcadığı paranın 4 katını 20 yılda harcadı. Ama deprem için hazırlık yapmadı. Sonuç: Ukrayna’nın savaşta verdiği sivil kayıp 41 bin 193 kişi. Depremde bizim verdiğimiz kayıp 44 bin 374 vatandaş.
69
Deprem yaralarını saran Kızılay'dan, Deprem fırsatçılığı yapan Kızılay'a... Çürütmedik değer ve kurum bırakmadılar.
70
Hiçbir yalan, gerçekleri örtbas edecek kadar büyük olamaz.
71
İçişleri Bakanı’na göre depreme hazırlıklı olmasalar kaos olacakmış… Enkaz altındaki insanlarımız, ‘Sesimi duyan var mı?’ diye bağıra bağıra yaşama veda etti. Beyler hazırlıklı olmasalarmış kaos yaşanırmış. Ne kaosu, milletimize kıyameti yaşattınız, kıyameti.
72
Millet can derdinde, Saray sosyetesi mansıp derdinde… Millet depremle uğraşırken; -Eski Aile Bakanı'nın kardeşi Dışişleri Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne Genel Müdür oldu. -AK Partili eski vekilin oğlu Nükleer Düzenleme Kurulu'na atandı. Makamlara doyamadılar.
73
Daha birkaç hafta önce, “Türkiye Yüzyılı” diyenler, Liyakatsizlikleriyle, Beceriksizlikleriyle, Kifayetsizlikleriyle, Kibirleriyle, Ülkemize “Yüzyılın Felaketini” yaşattılar.
74
Çukurova’da; “Acıyı, acıyla yuğmak” diye bir tabir var. Salgında millete İBAN numarası gönderenler, Deprem acısı ile salgının acısını yuğmaya kalktılar.
75
Yaşadığımız “Asrın Felaketi” değildir. “Asrın ihmalidir.” “Asrın cinayetidir.” “Asrın ihanetidir.” twitter.com/BirGun_Gazetes…