Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(新しい順)

401
Devlet; Millet, Ülke ve Egemenlikten oluşur. Milleti pahalılıkla ezdiler. Ülkeyi mültecilere işgal ettirdiler. Egemenliği 3-5 milyar$'a, Suud'a ipotek ettiler. Şimdi "Suriyeliler giderse iş insanları isyan eder" diyorlar. Zengini sevdiğiniz kadar, Keşke bu devleti sevseydiniz.
402
Tebrikler TÜİK! Kuyumcu hassasiyetiyle tüketici enflasyonunu %70'e değdirmemişsin. Peki milletin çarşıda, pazarda yaşadığı yüzde 150 enflasyonu ne yapacaksınız? Tabi onu da küresel barışın sağlanmasına, Ve baz etkisine havale edince hiçbir sorununuz kalmadı.
403
ABD Merkez Bankasının faiz artırmaya başladığı saatte nöbetçi bırakıp olmayan dövizleri satmak. Dibi delik kovayla rüzgara doğru su atarsanız ne olacağı bellidir. Şimdiden söylüyorum; yarın çıkıp “dış güçler bizi ıslattı” diye hiç şikayet etmeyin.
404
İzahı olmayan şeylerin mizahı olur. Hele hele şehit dedikleri Cemal Kaşıkçı’nın infaz dosyasını doların yeşili için davanın faillerine satarlarsa, bu kara mizahın konusu olur. Gülmeyi bırak, utanmayı unutanların sebep olduğu acı ve ağırlık gelir boğazına oturur.
405
3,5 milyon mülteciye bakmakla övündüler. Mültecileri burada tutup, Avrupa’ya geçmelerini engelleyerek, terör örgütlerinin Avrupa’ya yayılmasını engellemekle övündüler. Şimdi de 1 milyon Suriyeliye milletin kesesinden ev yapmaktan bahsediyorlar. Kötülüğün bu kadarı cehalet olamaz.
406
Edep, aklın tercümanıdır. Muhataplarına akılla değil; Edepsizlikle cevap vermeye kalkanların ederi, Edebi kadardır.
407
Ekonomideki buhranın müsebbibi: Ne şükürsüzlük, Ne tatminsizlik, Ne de karamsarlık… Ekonomideki buhranın müsebbibi: Beceriksizlik, Kifayetsizlik, Liyakatsizlik. Sebep olanları da millet gönderecek. Az kaldı…
408
Vatanı satmak;  tarımda kendi kendine yeten Türkiye’yi, ucuz ekmeğe muhtaç etmekle olur. Arjantin’den Angus, Rusya’dan buğday, Gürcistan’dan saman, Bulgaristan’dan, Ukrayna’dan ayçiçek ithal edip, Türk çiftçisine “Ananı da al git” demekle olur.
409
“Show me the money.”
410
Vatanı satmak bir neslin kaybedilmesine neden olmakla olur. Vatanı satmak; bu milletin evlatlarının geleceğini çalıp, burnuna pudra şekeri çeken Saray beslemelerine, tek bir söz söylememekle olur.
411
Vatanı satmak; yüksek faizle, yüksek enflasyonla, kötü yönetimle, ülkenin ve milletin kaynaklarını heba etmekle olur. Vatanı satmak; ekonomiyi liyakatsiz ellere teslim ederek, emaneti ehline vermeyerek, milletimizi hayat pahalılığı altında inim inim inletmekle olur.
412
Yıllarca Allah utandırmasın diye dua ettiler. Anlaşılan duaları kabul oldu. Artık hiçbir şeyden utanmıyorlar. twitter.com/ankahabera/sta…
413
Erdoğan: “Dinletiriz, gösteririz ama vermeyiz.” Hem dinlettiniz. Hem gösterdiniz. Hem de verdiniz. Şimdi enayi kim oldu?
414
Dik duruş! Güya bir tek rükû ve secde de eğilirler. Ne diyelim? 128 milyar doları güzel güzel yemenin, Acı acı sonuçları olur. Yazık ettiniz ülkemizin itibarına…
415
Sadece son bir haftada TCMB net döviz rezervleri 2,4 milyar dolar eriyerek, -46,9 milyar dolara düştü. Son bir haftadır panikle tüm düğmelere aynı anda basmalarının sebebi anlaşılıyor. Dibi delik kova su tutmuyor.
416
Şu mübarek gecede hala yalana sarılmak. Dolmabahçe Cami müezzini, “Ben din adamıyım, yalan söyleyemem, Gezi'de camide içki içilmedi” dedi. Müezzini sürdüler. Görüntülerini yayımlayacağım dedi. Kaç Cuma geçti. Yayımlayamadı. Denize düşen bile yılana sarılır. Yalana sarılmaz.
417
Recep Tayyip Erdoğan (27 .02.2015): "Vatanı satmak Yüksek faizle, yüksek enflasyonla, kötü yönetimle, Ülkenin ve milletin kaynaklarını heba etmekle olur.” Ne demişler? İnsan söylediğiyle sınanır. Ülkeyi kötü yöneterek vatanı satan kim? Cevabı Hazine ve Maliye Bakanlığı vermiş.
418
Paramızı pul edenlerin, 500 liralık banknot çıkaracağı söyleniyor. Ama o da yetmez. En büyük banknot olan 200 lira, 2009 Ocak ayında çıkarıldı. O gün 200 lira ile alınan aynı mal ve hizmeti, bu gün almak için: 2 tane 500'lük bir de 50'lik banknota ihtiyaç var. Nereden nereye...
419
Herkes kendi işine baksın. Tarihçi kendi işini, Siyasetçi kendi işini yapsın. Tarihte nelerin yaşandığına siyasetçiler değil; tarihçiler karar verir. Siyasetçinin görevi yasayla tarihten husumet çıkarmak değil; geleceği inşa etmektir. Gönül yıkan değil, Gönül yapan olmaktır.
420
Suriye’den Türkiye’ye geçişi değil; Türkiye’den Suriye’ye geçişi engelleyerek, sorunu çözdüğünü sanmak. Mesele ancak bu kadar yanlış anlaşılır.
421
Karanlıktan aydınlığa mutlaka çıkacağız. (Sayın M.K. Perker’in çizimiyle)
422
"Karanlıkları mutlaka aydınlığa çıkaracağız" twitter.com/herkesicinCHP/…
423
@kilicdarogluk : “Bu eylemim, ülkenin karanlıkta kalan ailelerine ses olmak içindir.”
424
"Faiz sebep, enflasyon sonuç" safsatasıyla, sadece bir kaç ayda, iç borç için ödenecek faizleri 2,5 kat arttırdılar. Gençlerimizin umudunu çalanlar, bir de gençlerimizin omuzlarına müthiş bir faiz yükü bırakarak gidiyor. Bunun adı cehalet değildir. Olsa olsa ihanettir.
425
Merak edenler sormuş. Cevaplayalım: AK Parti'nin ismi yokken; Türkiye 1990'da ilk 20 ekonomi arasına girdi. 1999'da da G-20 ligine alındı. Yıllarca "Türkiye'yi 2023'te ilk 10 ekonomi arasına sokacağız" diye söz verdiler. 2023'te 23. sıraya düşürüp öyle gidecekleri anlaşılıyor.