Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(リツイート順)

326
Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı “Yeter söz milletindir!” diyen, MİLLET İTTİFAKI’nın adayı olacaktır.
327
2002 Aralık Asgari Ücret: 184,3 TL. Çeyrek Altın: 27,40 TL. 7 çeyrek alınıyordu. 2022 Eylül Asgari Ücret: 5.500,4 TL Çeyrek Altın: 1.674 TL. 3 çeyrek alınıyor. Milletin aklıyla alay etmeyin. Sayenizde 4 çeyrek kimin cebine gitti? Siz onun hesabını verin. twitter.com/i/status/15688…
328
Geliyor gelmekte olan… #MilletinSesiMersinde
329
Güya; Faiz düşecek, Kur yükselecek, Rekabet gücümüz artacak, İhracat patlayacak, Dış açıklar kapanacak, Kur gerileyecek, Enflasyon da düşecekti. Ama patlayan dış açık oldu. 12 aylık dış ticaret açığı, Şubatta 118 milyar dolarla, Tüm zamanların rekorunu kırdı.
330
Biz hem milletin kör kuruşunun heba olmamasını sağlayacağız. Hem de depremzedeler için yapılacak güvenli konutların, hak sahiplerine zamanında ve bedelsiz olarak verilmesini sağlayacağız.
331
Belediyelerimiz deprem bölgesinde ihtiyaçları karşılayıp, üretimi ayağa kaldırmak için projelere imza atarken Saray’ın İçişleri Bakanı hala “hayırseverler kahvaltılık göndersin, terlik göndersin” diye ağlıyor. O koltuklar ağlama değil, çare bulma makamıdır.
332
Erdoğan hala #Afganistan’da egemen güçlerin taşeronluğunu kapmak için Taliban’la zemin yokluyor. Afganistan’da illa bir taşeronluk üstlenecekse, dantelli kefen bezi kuşanan tosuncuklarını, o da olmazsa SADAT’çılarını göndersin. Mehmetçiğimizin üzerinden elini çeksin.
333
Meşhur sözdür: "Üç çeşit yalan vardır: Yalan, Kuyruklu Yalan ve İstatistik" Buna dördüncüsü eklendi. "Kuyruklu Saray İstatistiği." Yaşattıkları yıkımı yok sayıp, TÜİK 'in makyajlı rakamlarına inanırsanız, 2022'de enflasyon %64,27!!!
334
Kabil Taliban’ın eline geçti. Afganistan Cumhurbaşkanı ülkesini terk etti. Taliban Türk askerlerinin ayrılması için, 1 Eylül’e kadar süre verdi. Bu koşullar altında, Afganistan’daki Mehmetçiğimiz derhal ait olduğu yere, Ülkemize ve sınırlarımızın müdafaasına dönmelidir. twitter.com/ankahabera/sta…
335
Ateş kuşları hangarda çürürken, Pudra şekeri kuşları uçmaya devam ediyor. twitter.com/bbcturkce/stat…
336
Kendilerine "ekonomistim" diyenler daha dört işlem yapıp, asgari ücrete yapılan zammı hesaplayamıyor. Ama çakma ekonomist o kadar çaresiz ki asgari ücretliyi enflasyona ezdiren bir zam oranını bile kendisi açıklıyor. Millet sandıkta bunun hesabını soracak. Geliyor gelmekte olan.
337
Sınav sorularını koruyamayacaksınız. Sınırlarımızı koruyamayacaksınız. Şehirlerimizi koruyamayacaksınız. Paramızın değerini koruyamayacaksınız. Merkez Bankası kasasını koruyamayacaksınız. Beceriksizliğin bu kadarı çok özel bir çaba gerektirir. Bu kadar hata tesadüf olamaz.
338
Manipülasyon sicili kabarık ABD’li finans şirketi 18 Aralıkta müşterilerini TL konusunda uyarıyor. 21 Aralıkta; Şirkete Türkiye’de danışmanlık izni veriliyor. VİOP’ta döviz-altın vadeli işlem sözleşmelerinde alt limit açılıyor. TCMB arka kapıdan döviz satıyor. Büyük organizasyon.
339
Saray Rejiminin işbaşı yaptığı 2018'de dünyanın en büyük 19. ekonomisiydik. 2021'de 21. sıraya, bu yıl ise 23. sıraya düşeceğimiz anlaşılıyor. Ülkenin bereketini kaçıran, milletin iliğini sömüren bu saray rejimi değişmeden bu tablo değişmez. Milletimizle beraber değiştireceğiz.
340
CHP’nin görüşlerini CHP Genel Başkanı, CHP Sözcüsü, CHP Grup Başkanvekilleri ve partimizin yetkili kurulları açıklar. Nokta.
341
Hak yalnızca adaletle korunur. Adalet de hukuk diliyle konuşur. Hınç diliyle değil. @SedefKabas'ın maruz kaldığı "hukuk" değil; "öç" almadır. Ülkemiz hınçla, kinle ve nefretle yönetilemez. Kin ve nefret dili, Hak ettiği cevabı milletten alır.
342
Yazıklar olsun! Bunların sevdiği tek yeşil, Doların yeşili. #ZeytinimeDokunma
343
Erdoğan "TCMB rezervleri 118 milyar $'ı buldu" diyor. Kasadaki 140 milyar $'lık borç senedi ve emanet dövizi ağzına hiç almıyor. Oysa kasada 21 milyar $'lık açık var. Erdoğan'ın verdiği rakamlara bakarsanız hac farz olmuş. Kasaya bakarsanız zekata muhtaç. #128MilyarDolarNerede ?
344
Helikopterinden millete tepeden bakan, milletin halini elbette görmez. Sarayında, dana rozbifleri efuliyle mideye götüren milletin açız feryatlarını elbette duymaz. Sarayın kibirlisinin kalbi millete karşı mühürlü. Artık iflah olmaz. Yolcudur Abbas. Bağlasan durmaz.
345
Bundan 108 yıl önce milletimiz omuz omuza verdi, Çanakkale’de tarihin akışını değiştirdi. Başta Büyük Önderimiz Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu topraklar için canlarını ortaya koyan tüm kahramanları ve aziz şehitlerimizi, bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum.
346
Marmara'daki depremlerden sonra deprem vergisi olarak bilinen "Özel İletişim Vergisi (ÖİV)" hayatımıza girdi. Erdoğan, geçici olarak çıkarılan bu vergiyi, kalıcı hale getirdi. 2003'den 2021'in ilk yarısına kadar da 35 milyar 544 milyon $ ÖİV topladı. Peki nereye gitti bu paralar?
348
Belçika Başbakanı’nın “Suriye’de 5,5 milyon kişi evsiz kaldı. Yeni bir göç dalgasına karşı Türkiye'ye para verelim Suriyeliler orada kalsın” sözlerini Bu Suriyelileştirme politikasını reddediyoruz. Atamızın emaneti Hatay başta olmak üzere sınır güvenliğimiz, kırmızıçizgimizdir. twitter.com/ankahabera/sta…
349
Askerlikte bilinen hikayedir: "Asker ocağında eşya kaybolmaz, yer değiştirir." TCMB Başkanı da askerlik muhabbeti yapıyor. "Döviz rezervleri erimemiş, yer değiştirmiş." Allahtan bunların askerliği çok sürmeyecek. Milletimiz ilk sandıkta bunların tezkeresini ellerine verecek.
350
1) Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Ülkenin yazgısında tek yetki ve güç sahibi olan Büyük Millet Meclisi, bu ülkenin düzeni için, iç ve dış güvenliğini sağlamak ve korumak için en büyük güvencedir” diyor.