Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(リツイート順)

276
"Az gittik, uz gittik. Dere, tepe düz gittik. AK Parti elinde bir arpa boyu yol gidemedik" derken, Bir de baktık 14 basamak geri gittik. 20 yıl önce fert başına gelir sıralamasında 73. olan Türkiye, 2022'de 87. sırada.
277
Önce feraha, Sonra refaha kavuşmak için hazır mısın Türkiye? twitter.com/kilicdarogluk/…
278
Her iktisadi karar bir tercihe dayanır. Üniversite öğrencilerinin “Barınamıyoruz” diyerek sokaklarda yattığı bir ülkenin hükümeti, New York’a 1,5 milyar dolarlık gökdelen yaptırıyorsa bu bir tercihtir. Milletin tercihi de sandıkta elbette buna göre olacaktır.
279
Ey Atama İçişleri Bakanı! On parmağında on kara herkese bulaştırmayı bırak, Genel Başkanımız 3 soru sordu. Laga luga etmeden cevap ver. Daha önce ortaya attığın zırva iddiaları da ispatla. İspatlamaman halinde nasıl anılacağını biliyorsun.
280
Dünyanın en sağlam binaları değil Ama en sağlam koltukları bu hükümette… O kadar depremde Tek bir kişi bile altın varaklı koltuklarından kıpırdamadı. Milletimize hakaret ettiler, tehdit ettiler. Yapmaları gereken tek şeyden imtina ettiler. O da İSTİFA! İSTİFA! İSTİFA! twitter.com/krtkulturtv/st…
281
Yeniden Refah Partisiyle imzaladığı protokolde, “TCMB’nin , Hazine’yi fonlandırmasının, önündeki engellerin kaldırılması sağlanacaktır” deniyor. Yani karşılıksız para basmanın önünü bu maddeyle yeniden açacaklarını söylüyorlar... O zaman hoş geldin 1994 krizi…
282
Dolar gece yarısı 19'u görmüş. Hayırdır! Gece yarısı "Oniki-Bir" nöbetindeki dealer, mola için masadan mı kalktı?
283
İlelebet…
284
Erdoğan’ın bakanları da, paçalarını kurtarmanın derdine düşmüş...
285
Tüm bu sözleri söylediğinde Türkiye'de; Enflasyon %19'du, şimdi %74. Dolar 8,45 idi, şimdi 16,70. Euro 10,02 idi, şimdi 17,60. Bu yıkımın sorumlusu şimdi milletten sabır isteyip, enflasyon için 2023 Şubat, Mart ayına randevu veriyor. "Ağız söylemezse yüz utanmaz." Ama haberi yok!
286
1) Nasrettin Hocanın borç ödeme fıkrası gibi bir model uydurdular. Güya ihracat, ithalattan daha hızlı artacak, dış açık kapanacak, döviz bollaşacak, TL değerlenecek, enflasyon da düşecekti. Ama evdeki hesap yine çarşıya uymadı. Dış açık 2022'de rekorlar kırmaya başladı.
287
Bu sözler aynı gün içinde, aynı ağızdan çıktı. “İhracatçı şikayet etmesin, dövizdeki artış enflasyon planımı bozar.” “Asgari ücretliye de, memura da, emekliye de ne verilse haklarıdır.Dar gelirliye, Fakir fukaraya vermek bereket getirir.” “EYT, EYT mi?” Eğlenin bakalım eğlenin…
288
Biz bu dönüşlerine alıştık da; olan zavallı trollerine oluyor.
289
Sorumluluğunuza müdrik olup”Hiçbirşey olmamış gibi devam edemeyiz. Görevimizi ihmal ettiğimiz için depremde haksız yere yaşamını yitirenlerin anısına en azından istifa etmemiz bir görevdir.”diyemediniz. Yunanistan’daki bir bakan kadar olamadınız. Yazıklar olsun.
290
Milletin 128 milyar Dolarını yok yere buharlaştır. Sonra çık kapı kapı dolaşarak, bilanço makyajı yapmak için, sağdan soldan SWAP anlaşması rica et. Ha Ali Veli, Ha Veli Ali. Kasadaki net döviz rezervimiz; Yine eksi, Yine eksi… #128MilyarDolarNerede?
291
Türkiye’nin enflasyonda OECD şampiyonluğu o kadar açık ara ki, karşılaştırmalarda grafiklerin ölçeğine bile sığmıyor. Kibirli cehalet elinde milletimiz sefil, ekonomimiz rezil oldu.
292
Nasıl başladılar? 2002 Aralık: Tüketici enflasyonu yüzde 29,7, Üretici enflasyonu (toptan eşya) yüzde 30,8. Nasıl gidiyor? 2022 Mart: Tüketici enflasyonu yüzde 61,1 Üretici enflasyonu yüzde 115,0 Nereden nereye...
293
1) Erdoğan bayram öncesi “kimseyi işsiz, aç açıkta bırakmadık” diyerek milletin aklıyla alay ediyordu. Bugün TÜİK ’in açıkladığı bol makyajlı işsizlik rakamları bile, Erdoğan’ın hilafı hakikat beyanlarının belini doğrultamadı.
294
Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!
295
Çinli filozof Konfüçyus'un dediği gibi: “Sözlerinizin yumuşak ve tatlı olmasına çalışın. Gün gelir, o sözleri yemek durumunda kalabilirsiniz.”
296
"Eve deli, Ele iyi" olmak diye işte buna denir. Halkımızın sırtına milyarlarca dolar yük yüklediniz. Toplumsal yapımızın içine dinamit yerleştirdiniz. Bir de şimdi hiç utanmadan: "Bugün dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülke konumundayız" diye övünüyorlar.
297
İşte bu Muaviye aklı. Kuranı Kerim sayfalarını mızraklarına geçiren ve kendine siper eden akıl. Yaptıkları hukuksuzluklara Attıkları iftiralara, Yüce Allah’ı ve ayetlerini ortak etmeye kalkıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar. Ne millet iradesinden, Ne adalet terazisinden kaçamazlar. twitter.com/vaziyetcomtr/s…
298
1) Erdoğan Şahsım Yönetimi, liyakatsizliğiyle doğal afetleri felakete çevirmekle kalmıyor. Kendisi de durduk yere felaketlere sebep oluyor. “Faiz sebep, enflasyon netice” safsatası, ekonomide durduk yere büyük bir felakete sebep oldu.
299
Geliyor, gelmekte olan. Türkiye kazanacak. Demokrasi kazanacak.
300
3 Aralık itibariyle kasanın durumu. "Kasada no papel." TCMB'nin kasada görünen dövizi 124 milyar $. Döviz borcu ise 162 milyar $ Kasadaki açık yaklaşık 38 milyar $ ve yeniden artmaya başladı. Kasadaki açık, 17 Eylül'den bu yana, en yüksek seviyesinde.